reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja jestem w połowie 33 tygodnia i żadnej czkawki jeszcze nie było.

Teraz boję się jechać gdziekolwiek gdzie nie ma wc.. czasami ledwie wyjdę z domu i zaraz czuję że znów musze na kibelek.

Tak piszecie o tych stopach, peelingach, ścieraniu. Nic nie robię ze stopami i mam miękkie i gładkie pięty. Wam tak same z siebie zaczęły twardnieć?

Ja dużo boso chodzę. Drugie to każdy ma inna skore ... ja mam kijowa pod każdym względem:) przy cukrzycy są problemy ze stopami i przy nadwadze z tego co wiem ... i błędy pielęgnacyjne. Np długie i częste moczenie stop powoduje narastanie naskórka i jego wysuszanie i rogowacenie.

@Mama7 - dziecko trzecie. W domu mam Zosię - 4 lata, Szymka 2 lata, a teraz czekamy na Liliankę. Termin na 26/28 września. Mam nadzieję, że dotrzymamy tego terminu, bo mam skracającą się szyjkę.
Fajne różnice między dzieciaczkami masz. Ja mam synka 7 lat w domu.. od września do 1 klasy idzie.. termin porodu na 9 września.. i czejamy na coreczke. Imie chyba Klaudia, ale jeszcze m nie zaakceptował;)
Koniec września, to sierpień u Ciebie nie czas na poród. Chociaż do początku września musisz czekać;)

Odebrałam młodego że szkoły.. wybiegany, wybawiony.. szczęśliwy jak nie wiem co.. jutro znów chce iść rano i odebrać bo później.. teraz chwilę bajkę pooglądać i znów wychodzimy..

Nowa pościel bawełniana w liski, płaska mini podusia do wózka oraz w słonie organizer na pmapersa, chusteczki mini krem, smoczek itp do torby do wózka
Kochana jest mamcia:tak:

Załączniki

• DSC_2282.JPG
    DSC_2282.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 120
  • DSC_2283.JPG
    DSC_2283.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 129
  • DSC_2284.JPG
    DSC_2284.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 116
reklama
No to byłam dzisiaj u ginekologa. Jestem w 32t+3d i Blanka waży równe 2000 g. Wszystko jest w porządku. Ale o zobaczeniu buźki moglam tylko pomarzyć. Mała dalej siedzi głową w dół za kością łonową - minimalnie wyżej, bo głowa rośnie wiec musi się podnosić i jest odwrócona twarzą do środka... Teraz ułożenie ginekolog określił już nie jako główkowe a dowolne. Pytałam czy wciąż nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN no i wszystko jest w porządku - cały czas zapowiada się na poród naturalny.

Na następnej wizycie 4 września będzie pobierał próbke do badania gbs, dostałam skierowanie na mocz i morfologię, nie będziemy powtarzać badania na HIV, bo nie widzi potrzeby - stwierdził że to badanie powinno się powtarzać u kobiet u których zwiększone jest ryzyko zarażenia się.

Kurde, wziernik ledwie się mieści, jak ja mam tamtędy wypchnąć dziecko. Aaaaaa!

Do góry