reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Jan czyni cuda, jestem na to żywym dowodem.
W poniedziałek mam wizytę, jaka ja byłam beztroska w poprzedniej ciąży! Wtedy dowiedziałam się w 10 tygodniu (lekarze wydali diagnozę, że nie możemy mieć dzieci, więc się nie spodziewaliśmy!) i nawet mi przez myśl nie przeszło, że cos może być nie tak.
W wieku dwóch lat u Juniora zdiagnozowano autyzm, teraz funkcjonuje jako zespół Aspergera, nagle spadło na mnie jak grom z jasnego nieba, że o chorobach nie czyta się w książkach, tylko dotykają one każdego.
Teraz (ponieważ nie mam żadnych plamień ani bóli) prześladuje mnie wizja martwego zarodka, że ciążą trwa a dziecko już nie żyje.
Normalnie czuję się nienormalna.

reklama
nie sigma- jesteś zupełnie normalna. każda z nas drży każdego dnia o to czy pod naszym serduszkiem wszystko rozwija sie prawidlowo ;) ja tez tak mam i póki nie umrę to juz mi chyba tak zostanie ;) to moja pierwsza ciąża bardzo wyczekiwana, więc wierzę, że wszystko jest oki i maleństwo rozwija się prawidłowo.
prawdą jest też to, że każda ciąża przebiega inaczej, więc nie jest napisane, że jak nie masz objawów to jest źle ;)

Ja to już mam tak, że jak są objawy to się martwię, że źle się czuję, więc jest źle, a jak nie ma to, że to właśnie jest źle, bo zniknęły.
A jeszcze okazało się, że starszego chcą już do zerówki od września (w tej szkole, na której mi zależy) nie wiem jak to ogarnę.
Wiem co mi powie gin w poniedziałek "proszę się nie denerwować" ;-)

Jestem już po;))

WSZYSTKO DOBRZE!!pęcherzyk jest zarodek jestciąża równa 5 tyg.i 1 dzień dostałam badania do zrobienia (dzisiaj miałam cytologie robioną)i jeśli wsio ok to za 4 tygodnie dopiero:))

Jestem bardzo zadowolona i z wizyty i że wsio ok z fasolinką:))

Serduszko bije:-D:-D:-D, idealna wielkość jak na 7 tydzień i 2 dzień ciąży, luteiny już nie dostałam, trochę się martwię, że to przeoczenie( z wrażenia pomyślałam o tym dopiero jak wracałam do domu ) ale mówiła, że wszystko ładnie wygląda, może dlatego?

Dziewczyki ja troche jestem niedoświadczona w badaniu glukozy.Z alanem miałam tylko raz w połowie ciąży tą chyba 50g,teraz mam na skierpwaniu zaznaczoną nie GCT 50g,ani OGTT 75g tylko,,glukoza na czczo'',czy to znaczy że to zwykłe pobieranie jeden raz bez picia tego paskudztwa bo nie wiem czy mam się w cos zaopatrzyc czy nie i jak psychicznie nastawic:-p:dry:

reklama
Dziewczyki ja troche jestem niedoświadczona w badaniu glukozy.Z alanem miałam tylko raz w połowie ciąży tą chyba 50g,teraz mam na skierpwaniu zaznaczoną nie GCT 50g,ani OGTT 75g tylko,,glukoza na czczo'',czy to znaczy że to zwykłe pobieranie jeden raz bez picia tego paskudztwa bo nie wiem czy mam się w cos zaopatrzyc czy nie i jak psychicznie nastawic:-p:dry:
tak, dokladnie masz byc na czczo i tylko normalnie pobiora krew bez picia glukozy. :-)

Do góry