• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Gdzieś pisałaś, że zjadła dużo tego mleka. Myślę, że zjadła za dużo i to z przejedzenia marudziła. Daniel też był taki niespokojny jak dawałam butlę po cycku(w kryzysie laktacyjnym). Też ciągnął i ciągnął:szok:. Jak dawkowałam mniej to było ok:tak:.

Kupiłam dziś sobie Inkę i tak się rozsmakowałam w niej, że piję już 4 kubek:-D! Czy można ją pić w takich ilościach czy lepiej zrobić jakieś limity? (przy karmieniu piersią oczywiście;-))

reklama
niestety nie mogę karmic maleństwa. Mały ma 2,5 miesiąca i juz 4 razy zmienialismy mleko. Z zalem patrze namatki karmiace. Ale widac juz taki moj los. dodam ze stasza corke tez karmilam bardzo krotko, bo kolo miesiaca. Ale mimo to nie czuje sie gorsza matka. :) Maly rosnie i jest sliczniutki. Zapraszam na mojego bloga gdzie opisalam kilka sprawdzonych rad dotyczacych pielegnacji malenstwa ;)
Poradnik o zdrowiu, pielegnacji i wychowywaniu dzieci

No właśnie chyba zjadła zbyt dużo, dlatego dziś o 18 zrobiłam jej tylko 60ml, na razie jest ok.
Co do Inki nie wydaje mi się, żeby były jakieś ograniczenia.

Kupiłam dziś sobie Inkę i tak się rozsmakowałam w niej, że piję już 4 kubek:-D! Czy można ją pić w takich ilościach czy lepiej zrobić jakieś limity? (przy karmieniu piersią oczywiście;-))

Ja też lubię :) I też myślę, że ograniczeń raczej nie ma. Ja sobie zalewam do połowy kubka wodą, a resztę uzupełniam zimnym mlekiem - wtedy jest od razu do picia :) Zazwyczaj piję jeden kubek dziennie - półlitrowy. Ale to bardziej dlatego, żeby się nie znudziła, niż przez ograniczenia :)

reklama
A ja słyszałam, że każde mleko jest tak samo wartościowe tylko dziecko jedne przybiera szybciej, a inne wolniej-sprawa indywidualna. Moja Oliwka przez pierwsze 3 tyg. życia przybrała 1000 g, przez kolejne 3 tygodnie kolejne 1000 g, a następnie przez 6 tyg tylko 500 g...dodam, że na początku miałam dietę dla mam karmiących i to ścisłą, a potem jadłam coraz więcej i bardziej normalnie, a ona przybrał o wiele mniej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry