reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

My dla dziewczynki już od dawna chcemy Laura :)
co do chłopca to jest gorzej, bo mnie bardzo podoba się Sebastian ale tatuś nie za bardzo chce się zgodzić :/ muszę go jakoś przekonać :p

[FONT=&quot][/FONT]

reklama
Borys tez mi się podoba, ale tak ma na imie nasz kot :-D:-D:-D

No i dlatego się obawiam, że nazwę dzieciaka tak jak sąsiadka np. swojego psa :-D
Kiedyś podobało mi się dla chłopca imię Jakub, ale kundel Kuba mojego sąsiada sprawił, że znienawidziłam to imię. Mojemu małżowi podoba się jeszcze tylko Igor. Mnie to przypomina Igora z "Na Wspólnej" :-) Więc ciężka będzie przeprawa, ale damy radę :cool2:

A my jak planowalismy dziecko to mieliśmy zaklepane imie tylko dla dziewczynki i była to Aleksandra :-)a dla chłopca nie moglismy się zdecydować bo mąż chciał żeby mu dać po nim imie na co ja jestem bardzo przeciwna bo jest tyle imion, że naprawdę szkoda dublować!:-)
Teraz jak już jestem w ciąży to dla dziewczynki nadal pozostała Aleksandra jako wspolny wybór a potem spierają się opcje: Zuzanna, Julia, Katarzyna, Joanna :confused:
Dla chłopca mąż chce bardzo Franciszek :-pa ja bardziej jestem za Mateusz, Tymoteusz;-)
Także jak widać opcje różne się spierają - a i oczywiście każdy w rodzinie podrzuca swoje myśli za co jestem im wdzięczna bo a nóż widelec coś fajnego wymyślą!:-D
Generalnie oboje zgadzamy się, że ma to być długie imie (bo mamy krótkie nazwisko) które można ładnie skrócić:-) np. Aleksandra - Ola, Oleńka...
Ale ostateczna decyzja jeszcze przed nami:-D

U mnie dla dziewczynki też Laura;] siostra podpowiedziała i tak za mną chodzi i chodzi;p chociaż chłopakowi się nie podoba za bardzo;p
A dla chłopczyka chyba Dawid, na początku miałam opory ale teraz to już mi się nawet spodobało;p

U nas dla chlopca Maksymilian czasami gdzies przelatuje Cyprian albo Hubert a i jeszcze Brunon, co do dziewczynki ja bym bardzo chciala Gabriela, ale M sie strasznie nie podoba :-( i tak myslac doszlismy rowniez do Laury, tyle ze nie jestem przekonana (babcia mi na dobranoc spiewala jako kolysanke "Laura i Filon" Karpinskiego, potem ja swojemu synkowi) i jeszcze zastanawialismy sie nad Malgorzata. Generalnie zalezy mi na imieniu ktore ma zdrobnienie i "dorosla" forme wiec jakos nie mozemy dojsc do porozumienia ale na szczescie mamy jeszcze troche czasu ;-)

Dziewczyny a tak w ogole to mam male pytanko w zwiazku z imionami czy sprawdzacie znaczenie danego imienia ktore sie wam podoba czy tez w ogole nie patrzycie na to????

Moj m dzisiaj pyta i jak rosnie nasz Alexander ..wiec ja tak rosnie ale napewno nie Alexander !!!Zapytalam a moze Dawid :happy2:A moj m nooo Dawid ,Dawid -ladnie :happy2:Wiec moze Dawidek bedzie :happy2:Choc moja mama mowi ,ze to zydowskie imie i juz w pierwszej ciazy mi je odradzala :/

Generalnie zalezy mi na imieniu ktore ma zdrobnienie i "dorosla" forme wiec jakos nie mozemy dojsc do porozumienia ale na szczescie mamy jeszcze troche czasu ;-)

Dziewczyny a tak w ogole to mam male pytanko w zwiazku z imionami czy sprawdzacie znaczenie danego imienia ktore sie wam podoba czy tez w ogole nie patrzycie na to????
Własnie mi również zależy na takim imieniu, które da się słodko zdrobnic a potem dorosłemu nie szkodzi i jest w miare potrzeb "doniosłe" :-D Ja takie mam i takich szukam. U nas ciągle dla chłopca prym wiedzie imię Paweł.
Co do znaczeń imion, a i oczywiscie spradzam, choć sie tym nie sugeruje, jak przeczytałam, że Kaśki to złośnice mające swe humory i tendencje do tycia to się tylko skrzywiłam ale imienia dla córki nie zmieniłam. I tak wiele powinno zawadzic na jej charakterze (pomijąjąc geny ;-)) a to fakt, że jest skorpionem (nie ubliżając, ale cięzki znak :cool2: albo z chińskiego KOGUT (wiadomo, skory do zwad, kłótni itp itd) Narazie nie widzę aby jakoś specjalnie miało to wszystko na nią wpływ. Owszem dumna i zadziorna, ale nie bardziej niż rodzice w jej wieku :-D :-D :-D

A wiecie że nasze dzieciątka będą tygryskami z horoskopu chińskiego? :tak: :tak: :tak: Jakby się ktos interesował, to polecam stronkę...
HOROSKOP CHIŃSKI

emih no to po poczytaniu chinskich horoskopow mam niezly orzech bo wychodzi ze nijak nie bede sie mogla porozumiec z dziecina, coz pozostaje jeszcze M i fakt ze nalezy to traktowac z przymruzeniem oka

reklama
Do góry