reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczyny ja polecam spacerówki maclaren - my mamy taką parasolkę - najprostrza na szybkie wypady bo waży 3 kg, i się bardzo dobrze spisuje a wiem, że są też takie gdzie się opuszcza oparcie i dziecko może spać.

reklama
Dziewczyny ja polecam spacerówki maclaren - my mamy taką parasolkę - najprostrza na szybkie wypady bo waży 3 kg, i się bardzo dobrze spisuje a wiem, że są też takie gdzie się opuszcza oparcie i dziecko może spać.
Ja chce sobie wlasnie taka parasolke maclarena kupic tak jak mowisz na szybkie wypady i przyda sie jak wyjade na wakacje. Ale ostatnio mowilam kolezance o tym i mowila ze czytala jakis artykul ze byly badania i to niby najgorsze spacerowki ze dzieci sobie palce przycinaja i takie tam. Musze ja przy okazji spytac gdzie to czytala.

Ostatnia edycja:
Znajomi maja spacerówkę maclarena i są bardzo zadowoleni. Ich młod nic sobie jeszcze nim nie przytrzasnęła, a poza tym jeżdżą doś sporo i wózkowi nic się nie dzieje.

A'propos parowara - zakupiliśmy przed wakacjami parowar Tefal Vita Cuisine. Kosztował ok. 350 zł, nie pamiętam dokładnie. Super sprawa. Robimy na nim mnóstwo rzeczy (na razie tylko jeszcze zup na nim nie gotowałam, a to dlatego że generalnie mało zup jemy). A poza tym i wieprzowinę i drób i ryby. No i oczywiście warzywka wszelkiej maści. Polecam gorąco. Obiad max zrobiony w 45 minut (najdłużej chyba robi się marchewka).

Ja też wertuje te spacerówki bo nasz wózek piekielnie ciężki. Na razie jestem ciemna masa. Muszę pojechać do sklepu i pomacać, popchać.
Jedno wiem na pewno, że będzie ciemny. Nasz od ciągłego wkładania do bagażnika wygląda masakrycznie. Ach... mam seledynowy (napiszę bo nowe sierpniówki mamy)

Och Efe jak ja Cię rozumiem, też mam seledynowy wózek:-D:-D Najgorsze jest chyba to że w lecie strasznie owady do tego koloru ciągnie...Tyle dobrze że spacerówkę można prać prawie całą w pralce, w sezonie (że się tak wyrażę:-D) musi być prany minimum raz na dwa tygodnie;-)

dominiczka my tez mieszkamy w bloku i zawsze moj J znosi z rana wozek, a my pozniej z Mikiem wychodzimy.:tak:

No tak narazie mój Ł jest czesto w domu ale jak tylko zrobi się cieplej to nie bedzie go cały tydzień i wtedy sama będę musiała tachać wózek. A jeszcze w niektóre dni moja babcia bedzie się zajmować Zosią wiec jak by jej przyszło znieść prawie 15 kg z II piętra i do tego Zosie to by chyba po 1 dniu mi podziekowała:) dlatego szukam czegoś lekkiego

my mamy nosidełko bebeconfort takie zwyklaste- niezbyt wygodne, nie polecam, ale pozyczyliśmy takie nosidło-chustę typu mei tai i to jest super, jak mały marudzi teraz jak zabkuje to tatus po domu nosi i Bartek zasypia nawet w tym
dobrze odciąża a dziecko bardziej siedzi niż wisi jak w tradycyjnych...

co do parasolki- ja mam nawet z rozkładanym oparciem ale tak naprawdę to polecam dopiero przy chodzących dzieciach, takich które więcej biegaja wokół wózka a nie w nim śpia...wcześneij zdecydowanie porządna solidna spacerówka, no chyba ze na chwile dookoła bloku albo do auta pod rękę...

a ja mam pytanko do mam ze starszakami - czy miałyście jakies doświadczenia, słyszałyście coś o sprawdzonych fotelikach 9-36? chcemy coś takiego do dziadka do auta sprawić żeby mógł w tym w razie czego i Bartek i Karol jechać (choć osobiście nie jestem zwolenniczką takich fotelików ale na krótkie trasy z dzaidkiem nie bede szaleć)

Piwonia - takie cuda były juz jak Karola miałam ale nie u nas jeszcze - kolezanka używała ale miaąłm z zagranicy od kogoś, teraz bym sobie chetnie cos takiego sprawiła - zaraz oblukam ceny - i pewnie padnę ;)

dominiczka jak sobie przypomnę to ja mojej spacerówki xlanderowej nigdy nie znosiłam tylko bokowałam kółko (mam trójkołowca) i sprowadzałam po schodach...kurcze, to naprawdę fajny wózek, mam go już 3 rok i nic mi nie trzeszczy, nie piszczy, nie odpada:-D:-D zresztą myśmy tez mieli go wymieniać bo Juli bardzo się nie podobała jazda tyłem do mnie ale się przekonała i cieszę się ze go zostawiliśmy:tak:

my mamy nosidełko bebeconfort takie zwyklaste- niezbyt wygodne, nie polecam, ale pozyczyliśmy takie nosidło-chustę typu mei tai i to jest super, jak mały marudzi teraz jak zabkuje to tatus po domu nosi i Bartek zasypia nawet w tym
dobrze odciąża a dziecko bardziej siedzi niż wisi jak w tradycyjnych...

co do parasolki- ja mam nawet z rozkładanym oparciem ale tak naprawdę to polecam dopiero przy chodzących dzieciach, takich które więcej biegaja wokół wózka a nie w nim śpia...wcześneij zdecydowanie porządna solidna spacerówka, no chyba ze na chwile dookoła bloku albo do auta pod rękę...

a ja mam pytanko do mam ze starszakami - czy miałyście jakies doświadczenia, słyszałyście coś o sprawdzonych fotelikach 9-36? chcemy coś takiego do dziadka do auta sprawić żeby mógł w tym w razie czego i Bartek i Karol jechać (choć osobiście nie jestem zwolenniczką takich fotelików ale na krótkie trasy z dzaidkiem nie bede szaleć)

Piwonia - takie cuda były juz jak Karola miałam ale nie u nas jeszcze - kolezanka używała ale miaąłm z zagranicy od kogoś, teraz bym sobie chetnie cos takiego sprawiła - zaraz oblukam ceny - i pewnie padnę ;)

Basia ja tanie urządzenie pierwszy raz widze,jak moje córy były małe to niewidziałam takich bajerów,wiec byłam w szoku,a dostałam to akurat na poczte

co do fotelika
moze cos takiego Fotelik 4Baby Rico Comfort 9-36 kg - zdjęcia, foto, galeria produktu
choc ja mam z Chicco,tylko nie pamietam modelu

Pwionia a z Chicco masz wlaśnei taki 9-36 ? bo ja właśnie jakiś czas temu jakiś taki chicco patrzyłam ale tez modelu nie pamietam
to cudo najtaniej na allegro z wysyłką 360 zł!!! ale gdyby faktycznie się chciało wszystko samemu robić w tym to spokojnie po ok 2-3 miesiącach się zwróci (biorąc pod uwage że dziecko zjada 2 słoiczki dziennie)i że produkty których użyjemy nie sa zbyt drogie...chyba to rozważę - tylko muszę się dobrze zastanowić czy mi się będzie chciało robić bo jeśli nie to szkoda kasy...

reklama
Do góry