reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

wiecie co, ja jak mierzyłam kombinezony jednoczęściowe to miałam problem - Ninka jest doć dłuda i długi ma tułów, i jak juz pasował na długość od karku do pupy, to rozmiar było znacznie za duży:) więc dla mnie - dla Ninki - dwuczęściowe jedynie pozostają;

dziewczyny a ja mam pytanie czy dajecie swoim dzieciom kredki, żey sobie porysowały - i jakie? chyba jakieś nietoksyczne, prawda, ale czy coś jeszcze powinny mieć/nie mieć takie kredeczki dla roczniaka?

reklama
A ja tu zapodam teraz nowy temat:D
Mamy problem z łóżeczkiem. Znaczy się obawiamy się, że lada dzień młoda z niego wylezie, bo to takie z szufladą na spodzie i jest lekko wyższe niż te "zwykłe".
Dlatego myślimy nad nowym. Nie wiem, czy rozkładana sofka, czy takie drewniane z materacem. Skłaniamy się co do sofki, ale nie wiem, same zobaczcie...
SOFA, ŁÓŻKO DLA DZIECI STAŚ, GWARANCJA!!! (1264923425) - Aukcje internetowe Allegro
Rozkładana kanapa OLA 125cm sofa, kanapy, fotelik (1265334441) - Aukcje internetowe Allegro

a ja chyba bym wybrała tą kanapę - mam uraz do sof, bo nasza gościnna jest twarda i niestety trzeszczy:) i chyba łatwiej się rozkłada kanapę;
w sumie to za niedlugi czas też będziemy musieli się rozejrzeć za czyms takim, bo jak się drugie bobo pojawi, zajmie Ninkowe łóżeczko:)

moje dziewczynki teraz maja sofe i bardzo sobie chwalimy one tez
a miały kiedyś łożko piętrowe drewniane tez super sprawa,ale u nas był mały wypadek na nim i jednak zmieniliśmy na sofe
bardzo fajne ma tez IKEA z gąbki,ze dziecko prawie na ziemi śpi(znajomi mieli taką dla córy)tez sie sprawdziła

reklama
no właśnie Iwonka mój M, chce kupowac od razu piętrowe, ale ja mam stracha i nie chcę takiego;
powiem tak to naprawde super sprawa,jak moja była w wieku naszych starsza córa to od roczku w nim spała i nie było problemów tyle,ze rozłożylismy tylko parter,potem jak pojawiła sie druga to tez po roczku chcielismy zeby spała juz w normalnym wtedy starsza poszła spac na góre i obie były zadowolone,ja miałam za mało zabezpieczeń nie kupiłam dodatkowych teraz jest isch sporo w tych łożkach i sa lepiej wykonane i jedna zasada niegdy nie moga sie dzieci bawic na górze same,my naszym nie pozwalalismy,ale raz przyszła koleżanka z rok starszym od mojej starszej synkiem i bawili sie na górze,moja chciała zejsc i niestety mały ja wypchnął i skończyło sie źle
płacz,potem wymioty,gorączka,straszne obawy wiec taxi i szpital,tam badania i niestety wstrząśnienie,2 dni w szpitalu pod kroplówkami na obserwacji

ja też zaczynam mysleć nad łózkiem dla Tomka, i jak na razie wybrałabym takie :

ŁÓŻKO 80x180 SOSNA MATERAC + SZUFLADY+POŚCIEL (1263409468) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajne łóżeczko

Do góry