reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja wczoraj kupiłam wszystko co było od dnia narodzin z Nivea Baby. Jest i również w tym krem na każdą pogodę. Właściwie to tylko żele i jakieś płyny i szampony do kąpania były od 1 miesiąca życia. Chciałam mieć wszystko jednej marki. Wcześniej kupiłam chusteczki nawilżające z pampersa, ale wczoraj w tej hurtowni nie było akurat więc wzięłam też z Nivea soft&care w plastikowym opakowaniu. Opakowanie się przyda, później będę je tylko we wkłady uzupełniała. No, i te chusteczki z Nivea prześlicznie pachną i chyba przy nich zostanę. Zobaczę jak wyjdzie w praktyce. Będę miała porównanie z chusteczkami z pampersa. Pewnie zrobie tak, że Nivea będą do codziennego użytku, a te pampersy wpakuję do torby od wózka by zawsze były na spacerze, czy gdzieś w trasie.

W ogóle to zorientowałam się właśnie, że jestem mega przygotowana na odparzenia:-D
Mam krem przeciw odparzeniom z nivea baby, tej samej firmy puder i sudocream :-p więc chyba jakiekolwiek problemy z odparzaniem mi nie będą straszne :-D Tylko teraz czego używać na codzień po każdej zmianie pampersa,a czego w razie odparzenia????

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis poszłam do sklepu i zachaczyłam i kupiłam prześcieradło i ręcznik dla małego bo mi teego brakowało i pampersy dokupiłam hapy bo przypomnialo mio sie ze jedne zabieram do szpitala a drugie będą jak wrócę dzis kupilam nowy fotelik do samochodu na alegro bo tamten co kupiłam to kicha byla

Ja na fotelik muszę poczekać na pierwszy tydzień października... Dopiero się w hurtowniach pojawi.
Więc ni chu chu, rozpakowac się do tego czasu nie mogę:-D Jak już fotelik będzie to wtedy niech się dzieje co chce;-)

A jeszcze chciałam się zapytać, czy macie może taki leżaczek do kąpania? Moja mama miała taki przy bracie i sie super sprawdzał. Kupiłam taki wczoraj za 10 zł, pod kolor wanienki oczywiście;-)
O takie coś mi chodzi- tutaj jest link z pokrowcami do tego-
http://allegro.pl/item743661371_pokrowiec_na_lezak_kapielowy_dla_niemowlat.html

Ostatnia edycja:
Ja miałam taki ale plastikowy, użyłam ze 2 razy, wygodniej trzymać dzidzia na jednej ręce a drugą dzidziora myć. W tym Zuza teraz sadza swoje lalki u babci i dziadka

na Allegro nie ma nic... siedziałam wczoraj :-(

ja pod koniec sierpnia kupiłam takie czapusie za te dwie bez uszków dałam razem 11 zł a za tę różową z rękawiczkami 13:happy: zeszłoroczna "kolekcja" w wyprzedaży... promocja była super... na stronie nexta jest piękny komplecik taki włóczkowy biały... z tego co pamietam widziałam go w sklepie za 35 zł podajże.... będę w Wawie w październiku;-)

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że jak nasze dzieciaczki się urodzą to chyba będą potrzebowały jakiegoś kremu na każdą pogodę, chroniącego przed wiatrem i mrozem. Czy Wy juz coś takiego nabyłyście?? Który możecie polecić???

ja kupiłam johnson ale ta zielona linia naturals... zakochałam się w tym zapachu:tak:

Załączniki

• 200909242185.jpg
    200909242185.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 60

Dziewczyny..pytanie z serii: nie mam bladego pojecia::eek::sorry: czym wyściełacie wózek?? kocyk, pościel? inne cudo?

Ja na początek mam coś takiego jak Elisabeth, a na zimę kupiłam śpiworek. Uwaga na wózki z małymi gondolami. Zanim kupicie śpiworek, to sprawdźcie, czy się zmieści do gondoli.

słuchajcie, a co z PUDREM ? używać czy nie ? po zmianie pieluszki kremik i koniec ? bo od pudrowania zwłaszcza dziewczynek chyba się odchodzi ? ja w każdym razie jestem na nie, ale chce poznać Wasze opinie :confused2:

Ja gdzieś czytałam, że puder to przy tetrowych pieluchach, prawdę mówiąc nam przy pampersach się zupełnie nie sprawdzał, tylko się takie grutki tworzyły.
A siostra twierdziła, że najlepszy, ale jej dziecię jeszcze w tetrze chowane to może dlatego.

reklama
Do góry