reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

catedra mi chodzi o takie buciki do chodzenia, zobacze te befado. dzieki. bo takie "ozdobne" balerinki i inne to ona ma, ale to nie do nauki chodzenia.
ja tez uzywam tych samych pampersow tescowych. roznica w cenie spora a jakosc porownywalna.
kupuje albo te pampersy albo z dady. wg mnie pampersy za szybko przemakaja.

to polecam befado bo one są specjalnie profilowane do nauki chodzenia a mają najróżniejsze wzory... na stronie producenta jest od razu sklep i mają naprawde ładne i wygodne te buciki

catedra - gdzie kupiłaś nosidełko dla Zośki?

nosidełko mówisz o tym na plecy? kupiłam na allegro używane za 100 kilka złotych... Zrobiła je MELKAJ... ta pani ma swoją małą manufakturkę tych nosidełek i ma swoją stronkę gdzieś... szyje na zamówienie i koszt nowego to jakieś 180 zł w górę...

reklama
Mojmu M. marzylo sie noszenie córki w takich nosidla, ale Edytka tylko po chwilowej przymiarce w sklepie w sposób zdecydowanie wyrazila swoje zdanie na ten temat :) dodam ze przymiarki byly dwie w roznych sklepach i do roznych nosidełek. Zresztą ona sie tak poci, ze by sie "ugotowala" w czyms podobnym. Z cieakwosci zapytam, docelowo gdzie chcesz chodzic z dzieckiem w takim nosidełku?

Mojmu M. marzylo sie noszenie córki w takich nosidla, ale Edytka tylko po chwilowej przymiarce w sklepie w sposób zdecydowanie wyrazila swoje zdanie na ten temat :) dodam ze przymiarki byly dwie w roznych sklepach i do roznych nosidełek. Zresztą ona sie tak poci, ze by sie "ugotowala" w czyms podobnym. Z cieakwosci zapytam, docelowo gdzie chcesz chodzic z dzieckiem w takim nosidełku?

Kasiulec jest fajne :D ja kupiłam swoje bo mi się ten napis strasznie spodobał...

A moja Zośka jak ją wsadzam w nosidło to ma uśmiech od ucha do ucha... ja używam go jak idę na jakieś krótkie zakupy i nie chce mi się brac wózka, jak mam jakieś zajęcia w terenie a młodej już się nie chce w wózku siedzieć i ogólnie raz na jakiś czas... ale w sumie da radę się bez niego obyć...

chociaż teraz jak Zośka przekroczyła już 10 kg to przyznam, że trochę ją czuć na tych plecach :/

a kupiłam mei tai bo rzadko kiedy można znaleźć nosidło montowane na przód i na tył a jak się już znajdzie to cena przekracza "normalną"

jest fajne, tylko trzeba sprawdzić na ile kg jest przewidziane i mój osobisty komentarz do jednego ze zdjęć - dziecko przewiązane przez plecki pasami - nie powinno absolutnie tak być :nie: Widzisz jak jest nienaturalnie wygięte? Możliwe że to nosidło nie trzyma dobrze i dlatego tak zostało przewiązane...

w ogóle polecam te nosidła:
doux-doux

nawet większe dzieci nosi się wygodnie :)

Fajny ten kubek DOIDY , tez taki zakupimy. Ja mam niekapek Nuby taki bez uchwytów fajnie trzyma się w rączkach dziecka, ale kupując go w pospiechu nie zwróciłam uwagi na to, ze nie ma kapsla, a to niepraktyczne kiedy się chce zabrac niekapek na spacer.
Tak się dopytuje o te niekapki , chociaż pewnie można pominąć ten produkt w wychowaniu dziecka. Ja jestem z tych matek praktycznych, ograniczających do niezbędnego minimum wszelkie dodatkowe produkty i czynności ;) Chce szybko zabrać na spacer jeden kubek z piciem i nie martwic się, ze jak mi się butelka przewróci to picie się wyleje.
Nam nigdy się nie zdarzyło żeby Pampery przemiękły używamy przeważnie Active Baby i bardzo dobrze spełniają swe zadanie ;) natomiast Premium Care może i fajne przy rzadkich kupkach (u nas takich już nie ma), ale zostawiają na dupci resztki włókna z tej siateczki.

Kasiulec wtrące się , ja też mam nosidło mai-tai i jest bardzo fajne ( przechodziłam już red castle sport i bebelulu) i to jest najfajniejsze. Kupiłam na wątku zakupowym bb za 65 zł.

Dzisiaj oglądałam program Mamo to ja i tam się wypowiadano że niekapki są niezdrowe i powodują wady zgryzu. Dziecko najlepiej właśnie z takich kubeczków uczyć pić a na wyjście bidon ze słomką. :)
Ja mam Nuby ale nie chciała pić , też chyba ten kubek lub podobny zakupie. Córeczka znajomej ma roczek i pięknie ze słomki z bidonu już pije.

Co do pieluch testowałam wiele i ogólnie nie mam jakiś wielkich wymagań ale wracamy do Pampersów i już chyba na nich zostaniemy.

ja potrzebuje nosidełka na wyjazd nad morze. z wózkiem ciezko po plazy chodzic. nie chce wydac za duzo kasy bo pewnie nie bede go pozniej uzywac

reklama
My nie mamy niekapka i nie planujemy zakupu. Naukę picia rozpoczęliśmy od Doidy i szybko załapał. Obecnie właściwie pije ze wszystkiego, z Doidy, ze zwykłego kubka, z butelki od wody mineralnej z dzióbkiem, z butelki od wody mineralnej bez dzióbka, czasem (ale raczej rzadko) sam pije wodę z butelki ze smoczkiem (takiej na mleko) - bierze w dłonie i pije wodę jak ma ochotę. Da się ominąć kubek-niekapek jeśli ktoś nie chce go stosować. Z tymi wadami zgryzu to bym nie przesadzał, miliony dzieci niekapki stosują i zgryz mają w porządku :)

Co do nosidła MT z aukcji - to nie polecam - wnioskując ze zdjęć - słaby materiał, pas biodrowy właściwie nie istnieje, przydałby się zagłówek lub kapturek i moim zdaniem pasy ramienne trochę zbyt wąskie - ale to tylko wnioski patrząc na zdjęcia. Na allegro bym MT nie szukał - warto zerknąć na giełdę na chustoforum - chusty.info - tam można znaleźć niedrogie i sprawdzone MT dobrych firm, z mocnych materiałów ze splotem skośno-krzyżowym, które dobrze podtrzymają dziecko.

A i jeszcze jedno, jeśli nosidła ma być na jeden raz to może warto wypożyczyć?
http://pl.lennylamb.com/wypozyczalnia

Pozdrawiam,
KR

Ostatnia edycja:
Do góry