• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

ja mam 100x135 cm:-)

dziewczyny a ja lubię coccodrillo i marquitę i tup-tup też:tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja tez mam większą pościel, tylko kupie powłoczkę bo pościel mam po Oliwii,

co do coccodrillo mam to samo odczucie, beznadzieja, co do marquity to córka ma kurtę, miała kombinezon, był ok ale cena wysoka, co do reszty nie mam doświadczenia

a w 5-10-15 kupiłąm dużo rzeczy dla Oliwii, a ostatnio dla młodszej szare welurowe śpiochy za 19,99 wiec chyba ok cena

a co konkretnie planujecie kupić na początek dla maluszków? po urodzeniu to myślę że body krótki rękaw + pajacyk lub body dł rękaw + śpiochy- kilka takich kompletów i czy w nocy noworodek śpiący w śpiworku (ew. rożek) też w tym samym śpi czy wystarczy sam pajac? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, a do tego zastanawiam się do kiedy obowiązuje zasada jedna warstwa więcej niż dorośli- ilu tygodniowego malca można ubierać w same body lub rampersy przy panujących upałach w lecie?

Karuzela jak wiesz będzie pełnia lata więc na pełno bodziaki i półśpiochy oraz body z długim rękawem i śpiochy się przydadzą na pewno skarpetki bo jak będzie upał to ja będę miała ubrane w bodziaka i skarpetki
a na noc na pewno pajacyk żadnych jeszcze śpiworków bo się bąbelek zagrzeje
właściwie niektóre mamusie zapominają że noworodki maja temperaturę wyższą niż my dorośli no i latem będzie nie uniknione że będą spocone chociażby przy karmieniu piersią czy z butelki więc na pewno body więcej sztuk bo nawet 3 razy dziennie będziemy przebierać

Dziewczyny:

1. czy pościel 135/100 może być używana w łóżeczku 120/90? W zestawach do takiego łóżeczka sprzedają mniejszą kołdrę...

2. które butelki i laktator są lepsze: Zestaw AVENT czy TOMMEE TIPPEE?

zrobiłam wstępną listę potrzebnych sprzętów dla Karolinki ( bez ubranek), na razie takie zapisałam:
- wózek
- łóżeczko (drewniane i turystyczne)+ materac, pościel itp
- przewijak
- bujaczek
- poduszka do karmienie ( a teraz do spania)
- rożek
- wanienka + wkład
- 2 ręczniczki z kapturkiem
- śpiworek do spania
- zestaw butelek ( moze ten co proponujecie AVENT)
- grzebyczek, obcinacz do paznokci
- płyny do prania i kosmetyki

Moja wyprawka:(ale najpierw na dniach otwartych w szpitalu dowiem sie o wymaganiach)
- 2x koszula nocna (brrr:)
- majtki jednorazowe poporodowe
- staniki
- wkładki laktacyjne
- wkładki do majtek, podklady itp

co jeszcze dopiszecie Mamusie??? (szczególnie te doświadczone, wiedzą co zbędne..)

najpierw obrabuje bank,a potem szaleje z zakupami:) póki co mam ...yyyyy 3 pary body..;) heheh

jak bede juz na L4 wybieram sie do koleżanki, młodej mamusi, powie mi co jej sie przydało, podpowie co i jak...szczególnie ze jest bardzo otwarta, ze szczegółami wszystko mi wyjaśni (nawet intymne sprawy..:) )

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry