reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Kasiula a w którym sh udało Ci się takie cudności zdobyć? Ja kiedyś chyba też ruszę na Kraków bo bliżej to nie ma nic sensownego jeżeli o ciuchy dla dzieci chodzi...

wiesz co na razie znam tylko ten jeden obok gdzie mieszkam nawet nie wiem jaka nazwa, ale sie rozejrzę teraz i jak sie bedziesz wybierać to daj znać to Ci podam konkretne adresy już

bafinka ja przy 1-szej ciazy oczywście kupiłam smoczki, chyba z aventu, pakowane były po 2szt. nie używaliśmy, młoda pluła tylko włożyło jej się do buzi. Nie chciała i już. MAmy tylko jedno zdjecie ze smokiem, specjalnie jej wlożyliśmy i pyk fotka..bo zaraz smoczek był na podłodze.
Kupić można jeden, może się akurat przyda, ale więcej nie, bo może sie trafić taki szkrab jak nasza gwiazda..

Zgadzam się że lepiej miec w domu jeden i w razie czego sprawdzic.Akurat moja córka jest smoczkowa:sorry: i do dzis na noc dostaje dydy:tak:, czasmi w dzien niestety też:-(.Tylko on ciężeko ządkowanie przechodziła i wczesnie( pierwszy ząbek już w 4 miesiącu był).

miki_czchow Kola jest bardzo fajnym sklepem z używaną odzieżą (zawsze mówiłam na to ze znajomymi koala). Jeśli szukasz koło PKP to na Ul. Dworcowej jest. Nie wiem jak z ciuszkami dla dzieci bo wtedy jeszcze się nie rozglądałam. Tak to warto wybrać się wtedy kiedy rzeczy są za 4 lub 2 złote bardzo rzadko chodziłam kiedy ceny były wyższe. Naprawdę można znaleźć fajne i przede wszystkim oryginalne rzeczy. Ja polecam świdnicką (bardzo dużo ciuszków) i ul. Ładną (koło Grunwaldu).

wiesz co na razie znam tylko ten jeden obok gdzie mieszkam nawet nie wiem jaka nazwa, ale sie rozejrzę teraz i jak sie bedziesz wybierać to daj znać to Ci podam konkretne adresy już

Przypomnę się pod koniec maja ;-) Z góry dziękuję :)

miki_czchow Kola jest bardzo fajnym sklepem z używaną odzieżą (zawsze mówiłam na to ze znajomymi koala). Jeśli szukasz koło PKP to na Ul. Dworcowej jest. Nie wiem jak z ciuszkami dla dzieci bo wtedy jeszcze się nie rozglądałam. Tak to warto wybrać się wtedy kiedy rzeczy są za 4 lub 2 złote bardzo rzadko chodziłam kiedy ceny były wyższe. Naprawdę można znaleźć fajne i przede wszystkim oryginalne rzeczy. Ja polecam świdnicką (bardzo dużo ciuszków) i ul. Ładną (koło Grunwaldu).

Świdnicka jest mi po drodze więc pewno kiedyś zaglądnę.
A ja wczoraj przegrzebałam kilka for i znalazłam sh, które dziewczyny b. polecają, m.in:
Hefalump - chyba Piłsudskiego w stronę Arkad;
KIKI - Świdnicka pod Arkadami, w sb rzeczy po 1 i 3zł
naprzeciwko Świebodzkiego - obok Żabki
Majowa Kraina - Tęczowa 6 (dziecięcy)
Tęczowa 57
Okolice Astry (naprzeciwko kościoła)
Braniborska - dostawa w pt (skep ok 500m2)
Babyboom - Klecina róg Wałbrzyska/Buraczana (dzięcięcy)
Plac św. Macieje 2, koło Żabki - dostawa pn (dzięcięcy)
Komuny Paryskiej - skandynawska odzież

Znacie może któryś z nich?
Nie wiem czy to nadal wszystko jest aktualne ale sukcesywnie za 2 miesiące będę sprawdzać :)

miki_czchow dzięki za informację. Ja wprawdzie jeżdżę do wrocławia tylko we wtorki (więc sprawdzam sh te które w ten dzień mają obniżki) ale napewno zajrzę na świdnicką bo mam blisko a resztę może w innym czasie. Może zrobię sobie wyjazd w sierpniu.

Przypomnę się pod koniec maja ;-) Z góry dziękuję :)

Świdnicka jest mi po drodze więc pewno kiedyś zaglądnę.
A ja wczoraj przegrzebałam kilka for i znalazłam sh, które dziewczyny b. polecają, m.in:
Hefalump - chyba Piłsudskiego w stronę Arkad;
KIKI - Świdnicka pod Arkadami, w sb rzeczy po 1 i 3zł
naprzeciwko Świebodzkiego - obok Żabki
Majowa Kraina - Tęczowa 6 (dziecięcy)
Tęczowa 57
Okolice Astry (naprzeciwko kościoła)
Braniborska - dostawa w pt (skep ok 500m2)
Babyboom - Klecina róg Wałbrzyska/Buraczana (dzięcięcy)
Plac św. Macieje 2, koło Żabki - dostawa pn (dzięcięcy)
Komuny Paryskiej - skandynawska odzież

Znacie może któryś z nich?
Nie wiem czy to nadal wszystko jest aktualne ale sukcesywnie za 2 miesiące będę sprawdzać :)

tego koło astry już nie ma od jakiegoś czasu, ale był super.
na komuny paryskiej jest i jest super.
innych jakoś specjalnie ni ekojaże ale mogę oblatać w przyszłym tyg

ja raczej też, dzieciaczki ze smoczkami wyglądają przesłodko. Natomiast czy są one zdrowe to już inna sprawa.

Bafinka, ten psiak ze zdjęcia to Twój ?

tak piesek mój a nawet mam jeszcze jednego tylko 2 jest czarno biały... właśnie w związku z psami zastanawiam sie jak zareagują na maluszka.. nie wyobrażam sobie ich oddać...

reklama
Przeczytałam cały wątek, wybrałam najbardziej przydatne dla mnie informacje, zrobiłam sobie listę/wskazówkę co potrzebne a co nie, ale nadal mam dużo pytań...

Jak używa się tej mąki ziemniaczanej na odparzenia?

Czy butelka dla dzieci w różnym wieku jest różna a zmienia się tylko smoczki?

Jeżeli zaszłaby potrzeba kupienia laktatora to który lepszy? Przy założeniu że będę karmić piersią, rzadko będę wychodzić bez dziecka, czyli raczej sprzęt będzie używany okazjonalnie.

Czy zamiast gazików jałowych można używać płatków kosmetycznych do przemywania pępka? Po jakim czasie odpada kikut?

W czym spały wasze dzieci? Bo ja od wielu mam słyszałam że na początku dzieci spały tylko w rożku, i pościel była w pierwszym miesiącu zbędna.

I czy używacie śpiworków do spania? Mnie one jakoś nie przekonują...

Ja od siebie dodałabym do listy jeszcze śpiworek uniwersalny czyli do wózka, fotelika, a kiedyś na sanki. I raczej na zimę nie będę kupować kombinezonu tylko kurteczkę + właśnie ten śpiworek. A jesienią będę używać pajacyk welurowy grubszy + kocyk, myślę że wystarczy.

Do góry