reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Kasia ja wierzę, że można tak szybko:-) Ta Mama prowadzi fajny blog dzieciozmagania matki wariatki i jej stylowe dziecko, i nie ma po co oszukiwać, a mój Kaci robił to wszystko mając 5,5 miesiąca. Mam nagrane na płycie, ale przegrane z kasety, i trochę nie wiem jak wyciąć z stamtąd kawałek filmu, pojadę do Pl, to syn mi zrobi i wam wkleję:-)
No i tu właśnie jest ta niespójność... Kaci chodził wzdłuż mebli mając 6,5 miesiąca, czyli stawy miał absolutnie nie dojrzałe. Nie powinien chodzić? Miałam go wiązać:-)

witam wszystkie forumowiczki. musze sie wtracic :p to ja jestem autorka tego bloga, widze ze o nas mowa :angry: :) (ilosc wejsc na blog z tej strony mnie tu skierowal)

tak...okazuje sie ze mozna i tak wczesnie... ja sama myslalam ze moja baby s to jakis alien raczkujac w wieku 4 miesiecy a teraz chodzac w 6tym ale przeczesalam internet i takie przypadki sie zdarzaja. lezala duzo na brzuchu od pierwszych dni podnosila glowke i tak sie zaczelo... nigdy jej jakos specjalnie nie motywowalam, nigdy nie musialam sadzac bo zaczela sama siadac boczkiem nigdy nie stawialam bo sama umiala sie podciagac... a jak ostatnio przy glupich pudelkach zaczela tak poprstu chodzic to bylam mega zaskoczona bo myslalam ze to za wczesnie nawet i na nia...(dalej jej na to nie pozwalam bo uwazam ze ma czas)

tak bylam w szoku... tak stalo sie to bardzo szybko... tak wszyscy sie nie moga nadziwic i nie nie nacieszylam sie niemowlaczkiem ale tak juz jest i to zaakceptowalam :)
ALE
DALEJ UWAZAM ZE WSZYSTKIE DZIECI ZROBIA WSZYSTKO W SWOIM CZASIE! i nie nalezy sie kierowac tym co ktore potrafi. jestem na bierzaco z mamami dzieci lipco-sierpiniowych i mimo ze moja baby s robila wiekszosc rzczy jako pierwsza wszystkie teraz ja pomalu gonia jedne zaczynaja siadac jedne sie podnosic i jest ok :)
takze cierpliwosci mamuski
no to chyba tyle co mialam do powiedzenia w tej kwesti a reszte mozecie zobaczyc na blogu :p

pozdrawiam matka wariatka

Ostatnia edycja:
reklama
anmika - a może trafił Ci się egzemplarz niejadka. :confused2: Kupić uważam, że warto, bo dziewczyny sobie chwaliły ten sprzęt np. w podróży, bo nie bałagani, a jak nie chce jeść normalnie to to i tak raczej nie pomoże, niemniej jednak próbować trzeba, skoro on nie je. A jak z jego wagą? Jak sięgnę pamięcią to znam kilka dzieciaczków, które długo nie jadły albo długo były na mleku, a potem ruszyły z jedzeniem.

Ja tam mam już nocnik, spodobał mi się to kupiłam, przecież i tak niedługo się przyda. Jak dziecię tylko zacznie siedzieć, to będę go uczyć.
Stare krzesełka można sprzedać na allegro albo pożyczyć komuś kto ma dziecko a krzesełka jeszcze nie ma.
Ja się muszę w końcu zebrać i sprzedać laktatory medela, ręczny i elektryczny. Nie przydadzą mi się a są w dobrym stanie i kosztowały sporo. Nie mam komu pożyczyć, to sprzedam, choć nie lubię sprzedawać na allegro bo trzeba być ciągle na mailu.

Ja mam nocnik dla Adi po Kacu, ten niebieski tron z Fishera. Kacek uwielbiał na niego się załatwiać, i fajne jest to, że w środku jest taka miseczka, którą wyciągasz i myjesz, a nie trzeba myć całego nocnika. Słóżył też jako taborecik do mycia zębów, a mój M stawiał sobie na niego nogę jak miał posiedzenie na kibelku:laugh2:, jak kibelek został schowany, to M był bardzo rozczarowany. U chłopców trzeba pilnować, żeby pituś był w środku:-)

Adi na zająca dostanie http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hula-kula-do-raczkowania-rozowa-i3130039550.html i Elmo z H&M, Kaci ma takiego, a nie chce się z siostrą podzielić.
A Kaci hulajnogę i grę http://allegro.pl/gra-zrecznosciowa-papuzia-tratwa-nowosc-2013-tv-i3119684400.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry