reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka, zakupy, porady itd :-)

Ninka slicznosci!
Alez mnie kusza zakupy :D
Ja też miałam obawy...nie chciałam do świąt Bożego Narodzenia nic kupować ale nie mogłam się powstrzymać... w domu metki ucinałam i mi uśmiech z twarzy nie schodził, jak sobie wyobrażam że nasze maleństwo będę w to ubierać to takie szczęście mnie ogarnia że szok!

reklama
Ja też miałam obawy...nie chciałam do świąt Bożego Narodzenia nic kupować ale nie mogłam się powstrzymać... w domu metki ucinałam i mi uśmiech z twarzy nie schodził, jak sobie wyobrażam że nasze maleństwo będę w to ubierać to takie szczęście mnie ogarnia że szok!
Mnie powstrzymuje tylko to ze wszystko po corce mam. No chyba zw bedzie chłopiec:D

Mnie powstrzymuje tylko to ze wszystko po corce mam. No chyba zw bedzie chłopiec:D
To w sumie warto poczekać do dnia w którym już będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka... u mnie to pierwszy dzidziuś a w bliskiej rodzinie też będzie to pierwszy bobas od dłuższego czasu więc nawet nie miałaby od kogo wziąć...

Ninka bardzo ladne rzeczy.
Ja powstrzymuje sie jeszcze do poznania plci :-) po corce mam duuuzo rzeczy. Dla chlopca bede kupowac ale to jak juz bede wiedziec :-)

uwo9yx8danzxt9q9.png

Dziewczyny, a co z kosmetykami? Podobno im mniej tym lepiej, ale jeśli będziecie kupowały np. coś do kąpieli czy oliwkę to postawicie na emolienty czy to, co w drogerii np. Nivea baby, Johnson itp.

Ależ Wam zazdroszczę zakupów. Ja póki co nic dla Dzidzi nie kupiłam. Wstrzymam się jeszcze do wizyty, którą mam 19 października - wtedy pewnie poznam płeć i na coś zapoluję :) i tak nie będę kupować tylko niebieskich czy tylko różowych rzeczy ale wolę wiedzieć dla kogo kupuję :)

reklama
Dziewczyny, a co z kosmetykami? Podobno im mniej tym lepiej, ale jeśli będziecie kupowały np. coś do kąpieli czy oliwkę to postawicie na emolienty czy to, co w drogerii np. Nivea baby, Johnson itp.

Ja na początku używałam emolientów. Potem okazało się, że synek miał wrażliwą skórę i inne mogły mu zaszkodzić.

Do góry