reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Xeone ja też ważyłam wczoraj Omarka i waży 6290!! ma chyba 64 cm - sama go mierzyłam. Do drobnych nie należy ale też nie ma fałdek tłuszczu (trochę szkoda bo lubie takie pulchniutkie bobaski). Jest za to bardzo pyzaty :)
Na badaniu bioderek on był największy (i najładniejszy)

reklama
Patryk dzisiaj waży 5170 i mierzy 60 cm. Oani doktor powiedziala, że dobrze przybiera na wadze ale jest raczej z tych drobniejszych dzieci.
Dobrze jest.Pomysl sobie,ze moj Macius jak mial 2 miesiace to wazyl 3300g, a w ciagu 6 tygodni przybral 2 kg:szok: Tyle,ze jak go dokarmiam. A teraz to juz jest wiekszosc butelki, dobrze,ze chociaz w nocy wystarczy mu piers:tak:

To Staś już duży facet jest :-) zresztą było widać na zdjęciu jak sobie siedzi w foczce podczas kąpieli. A właśnie miałam zapytać jak się sprawuje foczka bo się zastanawiam czy kupić taką? A jak umyć plecki?

z pleckami jest trudniej, ale daje rade mu umyc. Jestem bardzo zadowolona, zwlaszcza ze czesto kapie smyka sama - siedzi sobie zadowoly, macha nogami, gada :-D

Ok, to jeszcze tutaj wpiszę, łatwiej będzie znaleźć w przyszłości;-)
Tymek w wieku 2,5 m-ca/dane urodzeniowe:
waga: 6670g / 3850g.
wzrost: 62 cm / 57 cm
obwód klaty: 42 cm/ 33,5 cm
obwód główki: 38,5 cm / 34,5 cm

Dziewczyny, czy to prawda ze do 3 miesiaca nie mierzy sie niemowlakow? Znajoma pielegniarka, pracujaca w przychodni dzieciecej wspomniala cos o tym. Pytam sie, bo widze ze wszystkie z was znaja wzrost swoich szkrabow a ja nie...:-:)-:)-(
W przyszlym tygodniu ide na szczepienia, wiec moge sie domagac zmierzenia? dodam ze nie chodze prywatnie.

Hruda - to pewnie dlatego, że nie wolno dzieciom poniżej 3 m-cy rozproztowywać nóżek. Nasze pomiary (przynajmniej moje) nie są profesjonalne. Ja po prostu kładę małego na płaskim podłożu i przykładam miarkę wzdłóż ciała. Wynik jest bardzo pi razy drzwi;-)

reklama
eee!!! to tak ja tez mierzylam:-)...bardzo pi razy drzwi biorac pod uwage te fikajace w nozki w powietrzu, jak w matrixie:-p...dzieki Atru, bo juz myslalam ze taka za mnie gapa jest po prostu nie wspominajac o zmierzeniu na poprzednej wizycie.

Do góry