reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

reklama
ja szczerze mówiąc nie znam się na tym, tak mi wpisali w książeczkę 10/25
czyli chyba pomiędzy....no w każdym razie jest dysproporcja wagi i wzrostu u Jaska a wcale nie wyglada na chudego....:no:
raczej odwrotnie, przynajmnie na buzi...:-D
moim zdaniem to mala kluska

A Stachulec wazy 7180g ( dokaldnie podwoil swoja wage urodzeniowa 3590!)- 50 centyl, a dlugosc-wzrost( mierzony przeze mnie) 67 cm - 75 centyl
lekarka powidziala ze jak na swoj wiek jest 'dlugasny':szok::-)

Kochaniutkie powiedzcie mi czy moja corcia jest nadwyraz wysoka na swoj wiek ??? Tak wyglada z iatki centylowej chyba co ? ma ok. 75 cm dlugosci :szok:

A jesli chodzi o wage .... to wazy dobrze ??? 8150g ? Czy za malo na swoj wzrost ?

Nie umiem czytac tych siatek centylowych, mi sie zdaje ze jest wysoka ale waga sie jakos tam miesci w normie

wzrost ma powyzej siatki centylowej, czyli niemal wszystkie dziewczynki w jej wieku sa nizsze, a waga na ok 97 centylu czyli 97% dziewczynek jest nizszych. ja mysle, ze nie rob sobie problemu - dobrze ze tyle wazy skoro jest taka wysoka. Wysokosc jest poza Twoim wplywem. Po prostu panna ma taką urodę.

reklama
My w poniedzialek bylismy u lekarza i przezylam szok. Patryk przez 2,5 tygodnia przybral 800g o 3,5 cm. Jakna niego to baaaaardzo duzo. Teraz ma 63,5 sm i wazy 6,5 kg

Do góry