Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
A co obgryzania paznokci to mi nic na ten temat nie mowcie....Jula nic nie ma....
nie mam co obcinac.....a i gorzki aluszek nie pomaga![]()
A swoją drogą, to jestem zdziwiona, że tak małe dzieci mogą już obgryzać paznokcie![]()
Nie myślałam, że tak szybko mogą popaść w taki nałóg
A skąd się to bierze u takich Maluchów? Łapią to od osób, z którymi przebywają czy tak samoistnie pod wpływem jakichś emocji? Zastanawia mnie to, bo sama miałam z tym kiedyś problem i to dość duży. Nic estetycznego
a moze ona nieobgryza celowo tylko popros´tu podczas jak wklada paluszki do buzi i przygryza aby wymasowac dziasla a wiadomo mokre paznokcie latwiej sie lamiaja też nie wiem skąd to się u Ali wzięło,ale zauważyłam,że zbiegło się to z wyżynaniem dwóch 5 na raz,a trwało to chyba z 1,5 miesiąca zanim się przebiły.jak już są,to ona nadal,bo wychodzą dalej i pewnie ją dziąsła swędzą;(.u mnie też gorzki paluszek nie pomógł;(((
mozna tez kupic w aptece lakier taki specjalny jest prawdopodobnie ochydny w smaku ale czy tak male dzieci moga to miec to niewiem
może warto jej odwracać uwagę czymś innym może
albo kup jej coś do masowania dziąseł są takie jak szczoteczki do zębów gryzaki może nie dla takich dużych dzieci jak nasze ale może jej to złagodzi ból od zębów a paznokcie zostaną całe