reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

Kasiad gdzieś czytałam,że po przebiciu ząbek jeszcze może boleć(tzn. dziąsło)przez 2-3 dni.U nas,kiedy wyszedł ząb Kuba był bardziej marudny w nocy,niż wtedy jak mu się wybijał.:tak:

reklama
My również gratulujemy Martynce :tak:
Amelcia ma dwie dolne jedyneczki i już lada dzień pojawi sie dolna lewa dwójeczka :-) już ją widać..ale jeszcze się nie wybiła:no: Córcia również traci odrobinkę apetyt przed wybijaniem..ale i tak jest baaaardzo grzeczna :-D nie marudzi i noce całe przesypia ;-)jeszcze nie miałam potrzeby by podawać jej coś poza bobodentem :happy2: Kochany Skarb :-)
pozdrawiam wszystkie Zębiaczki i lutowe Mamusie

reklama
Tak się cieszyłam, że pierwszy ząbek przebił się bezboleśnie, a tu niestety drugi przebija się w wieeelkim bólem. Dzisiejsza nocka do połowy zarwana. Wczoraj Oli zasnęła o 21, niestety obudziła się o 23 i zaczęło się popłakiwanie. Oczy się zamykały ze zmęcznia a ona nie mogła zasnąć. Cycki to mi odpadały już, bo ssanie ją częściowo uspokajało. Zapakowałam Viburcol, dałam 2 razy Nurofen i w końcu padła o 2, ale i tak spała bardzo niespokojnie. Rano zmierzyłam jej goraczkę, bo wydawała się gorąca i ma 37,9 st a na dziąśle nad lewą jedynką zbiera się ropka, ząb się częściowo przebił, ale niestety nie do końca, więc to jeszcze nie koniec bólu. Zaparzyłam szałwię i przecieram gazikami jałowymi jak się zbierze ropka.

A może powinnam iść do lekarza jeśli zbiera się ropka? Jak myslicie?

Do góry