reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

reklama
U mnie od dnia porodu 11 kg mniej. Ale nadal pracuję nad tym, aby schudnąć jeszcze trochę. Teraz, jak jestem z Krzysiem sama, to powiem szczerze, że biegając od przewijania, karmienia, robienia mleka i usiłowania ogarnięcia mieszkania (w domu przez jakiś czas mieszkało dwóch facetów - mój tata i brat, więc dobrze wiecie, jak to wygląda... ogarniam od soboty i jeszcze tyyyyyyyyle przede mną) stwierdzam, iż jedzenie jest przereklamowane :sorry2: coś tam mogę ewentualnie skubnąć, jak mi już w brzuchu zaburczy, a tak to w sumie kawa wystarcza :-D

pieszczoszka - jak Wam gumka pękła to mogłaś w ciążę zajść, moja mama mega szybko zaliczyła wpadkę po urodzeniu mnie. Leć po test a zamiast się martwić idź do lekarza, niech Ci badania zleci.

Ja to słonia mogłabym zjeść, najlepiej jakby z czekolady był,bo ochotę na słodycze mam nieziemską, aż wstyd się przyznawać ile tego w siebie codziennie ładuję:zawstydzona/y: Doliczając jeszcze normalne posiłki, o które dbam bo karmię to wyjdzie milion kcal na dobę.

2 tyg po cieciu dostałam pozwolenie od gina na jazde na rowerze, pytanie jak to zrobic na codzien z malym dzieckiem:-Dale podaje do wiadomosci pocietych ze mozna jezdzic:tak:
Od wczoraj zaczelam pedalowac na stacjonarnym bo magiczna 5 nie spada:no:i w nic sie nie mieszcze ( głównie chodzi o spodnie )
12min pedalowania i tylko 100 kalorii czyli kilka paluszkow slonych, trudno...
Od dzis stopniowo coraz dłuzej planuje zeby chociaz z 500 spalac...

ja juz się nie mogę doczekać aż minie 6 tygodni i będę mogła pójśc pobiegać od porodu znikło 12 kg ale drugie 12 czeka jeszcze na zrzucenie a te kg idą wolno choć tak jak anik czasu na jedzenie brak cały dzień sama w domu i latam między przewijaniem karmieniem wyparzaniem butelek ogarnianiem domu i próbą ogarnięcia siebie czas zostaje już tylko ewentualnie na szybką kawe a i tak kg za bardzo w dół nie lecą ja od dzisiaj na dukana przechodze bo już raz na nim sporo schudłam może i teraz się uda przedewszystkim tak się już w menue wyszkoliłam ż robiłam sobie takie pyszności nieraz a głodna nie chodziłam tylko czy teraz czas na to pozwoli to w to watpię ale próbujemy

u mnie dieta odpada bo karmie:tak:spacery czesto koncza sie siedzeniem na tarasie jak nie ma pogody, wiec bede pedałowac:-D

reklama
Pieszczoszko u mnie tez cios sie popyrtalo z metabolizmem, normalnie na diecie i nie jedzac po 18 waga spada expresowo, teraz 2 tyg temu stanelo na 60 i stoi. Nie mam w czym chodzic, plakac mi sie chce jak codziennie na wage staje..
Karolki dzieki za info co do rowerka!!!!!!!! a diete mozna stosowac karmiac piersia, tzn zdrowe odzywianie i to wystarczy,

Do góry