reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dzięki piękne, ale ja mam już wózeczek :-D U mnie był z tym dość poważny problem, bo mieszkam w wieżowcu z maleńką windą (wózek musi mieć max 120x70cm), a na dole, czy w piwnicy nie mam miejsca, żeby zostawić. Zresztą zaraz by mi ukradli! Przeszukałam chyba wszystkie możliwe fora, strony producentów itd i u mnie wchodziły w grę tylko 3 modele: Zoom, Jane TwinTwo i Bebe Confort Twin Club. Trafił się nam tanio (1000zł) Bebe Confort i dokonaliśmy zakupu :-) Wózeczek jest super, zwłaszcza, że siedziska spacerowe można dowolnie przekładać i oba rozkładają się na zupełnie płasko (nie wiem, czy jest jeszcze jakiś wózej, który tak ma), w tych siedziskach można wozić nawet noworodki, a dodatkowo mam jeszcze dwa foreliki (jeden tak kosztuje 600zł :szok:). Można zamontować tez jeden fotelik, albo jedno siedzisko, co jest tez fajnym rozwiązaniem, bo gdyby trzeba było gdzieś jechac tylko z jednym dzieckiem, to nie mam problemu z wielkim wózkiem. Poza tym jest lekki, łatwo się składa, właściwie można go obsługiwać jedną ręką. Jest w super stanie, więc jestem zadowolona. Nowy taki zestaw kosztowałby nas ponad 3000zł, więc myślę, że się opłacało. Widywałam te wózki na Allegro i tez kosztowały ok 1000zł, ale bez fotelików, folii, budek itd. Ja mam to wszystko. W razie potrzeby można tez dokupić do niego gondolki. Do tego dostaliśmy gratis całą siatę ślicznych zabawek dla dzidziusiów - gryzaczków, maskotek - wypiorę, wyszoruję i będę miała dla swoich :-)
masz juz wozek i sie jeszcze zdjeciem nie pochwalilas??nie ladnie:-)dawaj zdjecia:-)
Moja siostra mi takie cudeńka funduje, ma ciuchland pod blokiem i codziennie są dostawy ciuszków z zagranicy.Uwaga zabójcza cena w złotówkach-Krówka 2zł, a to różowe 1,5 :-D Tak naprawdę to nie wiem co mam kupić chyba tylko czapeczki i wózek.Myślę że wsklepach są o wiele droższe, bo niektóre ciuszki są znanych firm i z logo Disneya.Chyba nie było by mnie stać na takie wydatki. Także chwała ciuchlandom:-D
no ceny zabojcze..szkoda ze u mnie nie ma takich sklepow:-(

reklama
Bura Superowo :-):-):-) Wklej jakies zdjecia wozeczka no i do tego zabawki ekstra!!!!
Na razie jestem na etapie prania tapicerki, ale jak tylko poubieram siedziska i foteliki, to pstrykne fotki!
Te zdjęcia są ze strony jakiegoś sklepu. Mój też jest granatowy, zupełnie inaczej wygląda, jak założy się budki, czy zmieni kierunek siedzisk. szczerze mówiąc ładniejszy jest "na żywo" :-)

m_twin_club_night_blue.jpg
twinclub4.jpg

Ciuszki super ale to juz dla duzego chłopca - ja będe kupowac stopniowo bo nie wiem na jaki rozmiar bedę musiała kupowac jak przyjdzie lato....

A co do plażowania to dziewczyny uważajcie - koniecznie zaopatrzcie się w mocne filtry. Ja zawsze lubiłam wylegiwać się na słońcu ale teraz nawet jak wychodze na spacer to SPF 10 się smaruję. W ciązy wzrasta ilość pigmentu co powoduje nie tylko ciemnienie pieprzyków i blizn ale tez przebarwienia skóry i moga powstac plamy na całym ciele. które moga utrzymac sie do końca ciąży.
no bo większość ciuszków jest dla starszego synka.
Ja uzywam na słońce mleczka z spf50 tego samego co synka smaruję. Ale ja się smazyć na plazy nie będę, bo mój urwipołec nie usiedzi 5 minut w miejscu.

Ja już troszkę ciuszków mam.Ale ostatnio dostałam to no rozwaliło mnie :-D
no sliczne. Zwłaszcza te centki.
No to i ja sie pochwale mala kolekcja ciuszkow dla malucha. Wiekszosc rzeczy dla dziewczynki gdyz odziedziczylam je po coreczce kolezanki ale i tak pokaze. Mam nadzieje ze sie mi przydadza :-):-) inaczej beda musialy poczekac na nastepnego bobaska :-)

Moj faworyt, ostatnie zdjecie i szlafrok + kapcie po kapieli :-D:-D:-D:-D!!!!!
aż żal, ze u mnie nie dziewczynka :-(

krowkowe spodnie wypatrzylam w ciucholandzie z koszulka za 40 pensow:-):-)

Hehehe ja jak go zobaczylam to nie moglam wytrzymac ze smiechu z mama i musialam kupic :-) rowzniez z ciucholandu :-)

Ajjj ja chodze narazie tylko po ciucholandach bo nie oplaca mi sie kupowac takich malutkich ciuszkow w normalnych sklepach ale jak tylko wejde do nexta itp to oczy mi wylaza z podziwu :szok: :-) jak maluszek podrosnie to moze sie skusze na te drozsze ale wsumie w ciucholandach tez sa wlasnie z nexta itp
ja tez mam sporo ciuszkó nexta, ale większych. Niestety w używańcach ich u nas nie ma. ALe jedna moja znajomma sprząta u luudzi i oni jej często oddają ciuszki dla dzieci, więc mi przynosi.

Klaudia rozwalasz mnie tymi cenami:)

wszystko sliczne:-)
j fakt! ceny super. U mnie średnio 50 zł za kilogram. A jak wycenią na wieszaki, to normalnie czasami taniej jest nowe w skllepie kupić.Może klaudia tam kupuj co ciw ręce wpadnie i wsatwiaj na allegro, a my będziemy od ciebie kupoować :-)

Mam pytanie do dziiewczyn, które kupiły dettektory tętna. Zadowolone jesteście? Słyszycie tętno?
Ja kupiłam taki:
KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (670301153) - Aukcje internetowe Allegro
dziś przyszedł i normalnie wpadlam w panikę, bo słychhać szymy i bulgotanie jak noralnie ale tętna wcale. Dobrze, ze maluch zaczął się ruszać, bo bym na zawał chba padła.

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać

Na razie jestem na etapie prania tapicerki, ale jak tylko poubieram siedziska i foteliki, to pstrykne fotki!
Te zdjęcia są ze strony jakiegoś sklepu. Mój też jest granatowy, zupełnie inaczej wygląda, jak założy się budki, czy zmieni kierunek siedzisk. szczerze mówiąc ładniejszy jest "na żywo" :-)

m_twin_club_night_blue.jpg
twinclub4.jpg
Wow! ja myślałam, że wózek podwójny to musi być wielka kobyła, a ten naprawdę jest zgrabniutki. Rewelka. Gratuluję udanego zakupu :-)

Mam pytanie do dziiewczyn, które kupiły dettektory tętna. Zadowolone jesteście? Słyszycie tętno?
Ja kupiłam taki:
KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (670301153) - Aukcje internetowe Allegro
dziś przyszedł i normalnie wpadlam w panikę, bo słychhać szymy i bulgotanie jak noralnie ale tętna wcale. Dobrze, ze maluch zaczął się ruszać, bo bym na zawał chba padła.

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać
Próbuj dalej z tym detektorem, pewnie trzeba nabrać wprawy... hmmmm...

Wow! ja myślałam, że wózek podwójny to musi być wielka kobyła, a ten naprawdę jest zgrabniutki. Rewelka. Gratuluję udanego zakupu :-)
Właśnie chodziło mi o to, żeby był jak najmniejszy i jak najlżejszy. Ten w wersji spacerowej waży tyle, co niektóre pojedyncze i jest naprawdę nieduży, jak na podwójny wózek. Pewnie i tak nie będę sama wychodzić na spacery, ale chcę dążyć do samodzielności, bo gdyby zdarzyła się jakaś awaryjna sytuacja, to muszę sobie jakoś sama poradzić. Oczywiście w wersji z fotelikami i tak nie zmieszczę się do windy, będę musiała jeden fotelik ściągnąć i na czas jazdy ułożyć bokiem, albo go trzymać, ale i tak jest nieźle - większość wózków bym nie upchnęła do windy. Na razie sobie tego nie wyobrażam, ale nie będę miała wyjścia!

Bura, a gdzie udalo ci sie kupic tak tanio caly taki zestaw? Ten wozio jest naprawde bardzo fajny.
Szkoda, ze u mnie tez nie ma takich tanich ciucholandow. Jak jest cos fajnego to kosztuje sporo kase.
xxxklaudziaxxx, moze naprawde bedziesz nam sprzedawala jakies ciuszki na allegro:) Zrobilabys pewnie z nami niezly interes:-)

Ja kupiłam taki:

Ja ostatnio jak byłam na wizycie i położna badała tętno dzidziusia to też nie mogła złapać a to dlatego, że odwróciło się kręgosłupem i zaczeło wiercić.Musiała mi brzuch przytrzymać i się udało. Może i u Ciebie niunio robi Ci psikusa, a Ty sie nie potrzebnie denerwujesz.Głowa do góry:-)

reklama
ja będę pierwszym klientem!!

Wkurza mnie ten detektor. Od rana się z nim męczę i nic

Do góry