reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

mój jeszcze sam nie siedzi ale kąpiemy go w dużej wannie i używamy do tego gąbki Gąbka antypoślizgowa do wanienki do kąpieli A.1 (1023840840) - Aukcje internetowe Allegro
jak zacznie siedzieć to zainwestuje w jakąś mate antypoślizgową
za to kupiliśmy dzisiaj nakładkę na krzesło i juz zamontowana czeka aż Kuba zacznie siedzieć :)
i dziecko nie zapada sie pod ta gąbka ??? i daje sie położyć tak na płasko ?? yh ... ja mam plastikowy bujak i kąpiemy sie jeszcze w wanience

reklama
My tez kąpiemy się jeszcze w wanience na gabce. Najpierw Konrad siedzi i sobie chlapie rączkami a potem sie kładziemy i kąpiemy...

i dziecko nie zapada sie pod ta gąbka ??? i daje sie położyć tak na płasko ?? yh ... ja mam plastikowy bujak i kąpiemy sie jeszcze w wanience
nie zapada się , a leży mu się całkiem dobrze :tak: , poza tym w dużej wannie jak kąpiemy to nie mamy już problemu z bieganiem po domu z wanienką ;-)
też kupiliśmy taki plastikowy leżaczek ale tutaj jakies miniaturowe robią bo od razu się Kuba nie mieścił :szok:

Ja mialam taka dla Juli ale teraz nie kupowalam bo ponoc gabka to siedlisko zarazkow, chyba ze ja sie pierze i wyparza po kazdym uzyciu. Za duzo roboty jak dla mnie ;)

Wiecie co, oto dowod na to jakie durne rzeczy wciskaja sprzedawcy, moge sie zalozyc ze atesty tez ma ( choc swoja droga wszelkie atesty wisiadel dotycza materialow a nie tego czy nadaje sie dla dzieci i jest zdrowe).
http://www.dhgate.com/baby-carrier-...h-end/p-ff808081278eff6b0127ba2c62d24ba1.html

A tu jeszcze http://www.crunchgear.com/2009/02/02/the-suima-crib-is-the-worlds-first-fully-automatic-baby-bed/ Lozeczko Suima, w pelni sterowane eletroniczne, ktore ma czujniki wykrywajace, kiedy dziecko placze i sie wierci.... lozeczko nasladuje, jak to pisza producenci, delikatne ruchy kolysania, tak jak, gdy rodzic kolysze dziecko noszac je.Jedyne 5500$ + loszty transportu z Japonii. Która chętna?

Wszystkie linki znalazłam na chustoforum jakby co ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My mamy takie krzeselko do kapieli ale Oliver wydaje mi sie do tego jeszcze za maly, na razie prezy sie i po prostu woli lezec w wannie i chlapac a przy okazji lapac plastikowe rybki, delifinki itp. A pewnie kupie nie dlugo mate sylikonowa bo gdy juz usiadzie to nie idzie go utrzymac bo pupka mu lata na boki. A siedzisko fajna sprawa ale jak dziecko juz samo pozadnie siedzi choc to co IZA pokazywala wydaje sie super bo ma zabawki dookola i napewno przyciaga wiecej uwagi dziecka ;-)

Prawie 140zł tu są linki:
nowy Kojec dmchany Trampolina Intex 137x104cm WAWA (1031010859) - Aukcje internetowe Allegro
PIŁKI ,PIŁECZKI,KULKI do basenu 7cm,200szt,atest (1029857557) - Aukcje internetowe Allegro

To właśnie mój kojec :))) Póki co wstawiłam do sypialni, choć nie powiem, utrudniłam sobie dostęp do szafy ale przynajmniej mały jest tam bezpieczny wiec bede mogła w razie potrzeby go w nim zostawiać. Jeśli Cie interesuje to tak wygląda z daleka:

Super sprawa, musze poszukac czegos takiego w UK:)

Dziś przyszło nam:

FISHER PRICE SZCZENIACZEK UCZNIACZEK PL+ PIRAMIDKA (1018444671) - Aukcje internetowe Allegro

ale super zabawka. To prezent spóźniony na pół roczku. Chcieliśmy kupić wcześniej ale w Świecie Dziecka sam piesek kosztuje ok 180 zł!!!! Matko jaka różnica cenowa. Do tego piramidka ok 30 zł chyba lub ciut więcej. Zabawka ma dwa tryby interaktywnej zabawy:
1. uczy abecadła, liczenia, kolorów, części ciała, 4 edukacyjne piosenki do wspólnego śpiewania.
2. muzyczna zabawka i gry - piosenki "chwat pająk", "ciasto lep", "ten mały piesek był na targu", "kiedy bardzo cieszysz sie, w dłonie klaszcz", "głowa ramiona palce nóg", "kocham cię" - JEST SUPER!!!

edit..ale jaja...rozpakowuję pieska z pudelka, odcinam zabezpieczenie kolo szyi a piesek "hahahah łaskoczesz"....;D

Dziś przyszło nam:

FISHER PRICE SZCZENIACZEK UCZNIACZEK PL+ PIRAMIDKA (1018444671) - Aukcje internetowe Allegro

ale super zabawka. To prezent spóźniony na pół roczku. Chcieliśmy kupić wcześniej ale w Świecie Dziecka sam piesek kosztuje ok 180 zł!!!! Matko jaka różnica cenowa. Do tego piramidka ok 30 zł chyba lub ciut więcej. Zabawka ma dwa tryby interaktywnej zabawy:
1. uczy abecadła, liczenia, kolorów, części ciała, 4 edukacyjne piosenki do wspólnego śpiewania.
2. muzyczna zabawka i gry - piosenki "chwat pająk", "ciasto lep", "ten mały piesek był na targu", "kiedy bardzo cieszysz sie, w dłonie klaszcz", "głowa ramiona palce nóg", "kocham cię" - JEST SUPER!!!

edit..ale jaja...rozpakowuję pieska z pudelka, odcinam zabezpieczenie kolo szyi a piesek "hahahah łaskoczesz"....;D

Tez myslalam ostatnio o tym szczeniaczku, ale nie wiem czy bym kupila po polsku czy po angielsku:) u nas kosztuje tylko 10£, wiec niby taniocha.

reklama
Do góry