reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No własnie szukałam białej i jej nie mam, albo oślepłam a pudło wyniosłam do kotłowni już.
U mnie wczoraj kupiłam kolorowe spinacze do bielizny i się mały bawił jak na niego to dośc długo, potem włożyłam do plastikowego koszyczka a on koszyczek ze spinaczami to góry, potrząsał i wysypywał. Dziś włożyłam spinacze do dużego słoika po kawie, więc było wyjmowanko. Lubi wyjmować bardzo. Dziś się bawił szczotką do mycia butelek kupioną i nie używaną, gdyzł jej rączkę, okulary przeciwsłoneczne są hitem, moja szczotka plastikowa do modelowania włosów, plastikowe wieczka z pojemników np. po lodach itp. Ale na krótko się tym zajmuje. Aha nosi moje lub jego skarpetki z zębach lub w rączce i szoruje podłogę ;D

reklama
U mnie na pudełku jest buźka 1+ i jest polska nalepka z info , że od 1 roku życia.

Dla Alicji żadna zabawka nie okazała się jakąś taką rewelacją, żeby się na nią rzuciła i bawiła cały czas, wiec jak w ogóle wykazuje jakieś zainteresowanie to jest dobrze.
Ostatnio podglądałam ją jak się sama bawiła - wzięła sobie takie materiałowe książeczki - maskotki w kształcie krówki i żółwia z Bellony i oglądała dokładnie strona po stronie z takim zainteresowaniem... Mój kochany czytelnik :)

Przy okazji ciekawostka - ile może kosztować zwykła wieża z kółek...
Piramidka z kółek

szok :). naprawdę trzeba czasem uważać na ceny w sklepach internetowych. Ja taką samą wieżę kupiłam w Leclercu za 30 zł.

Ja tą wieżę miałam gratis jak kupowałam szczeniaczka ucznoaczka FP

dzisiaj tatus przyszedl z prezentem
SMART TRIKE + 3 IN 1 on eBay (end time 03-Oct-10 20:32:14 BST)
juz od jakiegos czasu o tym mowilismy,ale troche krucho z kasa bylo,a dzis mu sie trafilo,ze w sklepie zostal ostatni egzemplarz i zaplacil tylko £30

amelka strasznie sie cieszyla i jak poszlismy na spacer to caly czas krzyczala : Liiiiiiiiiiii, Liiiiiiiiiiiiiii (to ma byc l z kreska, nie mam polskich znakow)

ulenka, moja tez ze skarpeta w zebacz i raczkuje, normalnie jak piesek, :)))) i spinacze u nas tez hicior

Banana my też mamy Smarta ale na moje oko ma bardzo małe siedzisko i tak mało msc w nim jest ;/ Ja mam wersje Zoo zapłąciłam za niego coś ok 400 zł ;/ i jestem zawiedziona. A Ty ile na PL? coś mało....To u nas takie zdzierstwo jest, mniej zarabiamy a więcej płacimy cholera jasna ;/

No własnie szukałam białej i jej nie mam, albo oślepłam a pudło wyniosłam do kotłowni już.
U mnie wczoraj kupiłam kolorowe spinacze do bielizny i się mały bawił jak na niego to dośc długo, potem włożyłam do plastikowego koszyczka a on koszyczek ze spinaczami to góry, potrząsał i wysypywał. Dziś włożyłam spinacze do dużego słoika po kawie, więc było wyjmowanko. Lubi wyjmować bardzo. Dziś się bawił szczotką do mycia butelek kupioną i nie używaną, gdyzł jej rączkę, okulary przeciwsłoneczne są hitem, moja szczotka plastikowa do modelowania włosów, plastikowe wieczka z pojemników np. po lodach itp. Ale na krótko się tym zajmuje. Aha nosi moje lub jego skarpetki z zębach lub w rączce i szoruje podłogę ;D

U nas też klamerki najpierw tylko wyrzucała lub wyjmowała. Teraz wyjmuje a potem wszystko zbiera z powrotem do wiaderka. Przez dobre 20 minut dziecka nie ma.

Jak sie spraawuje kostka ta do zabawy Wam?
Nic dawno z zabawek mu nie kupiłam wiec moze jak polecacie to kupię

u mnie kostka jest ok, ale myślę że z czasem dopiero będzie się nią bardziej interesowała. Teraz sobie tylko koraliki przesuwa, albo uderza.

Teraz poza książeczkami najbardziej lubi się bawić sorterem FP (takim najzwyklejszym - wiaderko z pokrywką i klockami) - stuka sobie klockami, wkłada i wyjmuje (oczywiście jeszcze nie przez tą pokrywkę z kształtami).

Lubi też bardzo takie pianinko Arka Noego - nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia. takie płaskie pianinko, kilka guzików z muzyczkami i 3 okienka ze zwierzakami które się otwierają jak się wciśnie guzik. Alicję strasznie wkurzają i od razu je zamyka ;)

Ale generalnie rządzą zwykłe przedmioty - np. pokrywka od HIPPa :)

reklama
Do góry