reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A dla mnie chore jest to , ze te foteliki , ktore maja swietne oceny w testach maja ceny zaporowe dla wiekszosci ludzi. Niewiele jestr takich ludzi , ktorzy nie kupia dobrego fotelika , a maja kase. Raczej biedniejsi nie maja mozliwosci kupienia fotelika ocenionego na 4 i kupuja takie "styropianowe". ooo:tak:
ja mlodemu w zabawkowym kupiłąm puzzle piankowe do wanny:tak:swietna zabawa

reklama
Nie każdego stać na coś droższego, niestety. I nie wyobrażam sobię ze miałabym z tego powodu robić sobie wyrzuty, że moje dziecko jeździ w gorszym a nie lepszym.
Bez sensu ta dyskusja fakt.

Za to dobijają mnie Ci co mają super auta, ekstra foteliki, a dzieci latają luzem po aucie w trakcie jazdy.

Co do płynu ja kupulę litrowe. Z płynu do naczyń z kolei nigdy mi nie wychodzi...

Przy jakiej predkosci robione sa testy fotelikow?? Cos mi sie kiedys obilo o uszy ze przy 50km/h Tak?? Jesli tak to sa srednio wiarygodne, bo wiadomo ze jezdzi sie duzo szybciej. Zgadzam sie z toba Kilolek, ze nie wszystko co drozsze musi byc lepsze.

tak 50kg/h ..i ja sie przylaczam ze co drogie nie zawsze lepsze...

zmiana tematu :D

wpadłam na pomysł kupienia choinki w donicy i trzymanie jej na balkonie :D mam 2 okna balkonowe,mały czseto stoi przylepiony nosem to bedzie podziwiał a nie zjadał igieł:D:D chcę ją tradycyjnie przystroić i lampki kupić...ale to muszą być chyba takie zewnetrzne co?? żeby mnie nie potelepało:D

tylko jak ten kabel przecisnąć przez drzwi:-/??

U nas małżon delikatnie zdejmuje izolację z kabla, ale ... mamy tych światełek od froma, więc przeciskany przez okno jest kabel od przedłużacza, alby nie zamokły wtyczki mój owija w worki .... esteyki nie ma, ale ... Poza tym wykorzystujemy lampki wewnętrzne na choinkę i jak na razie nic się nie działo, a zima była dość spora tego roku.

a właściwie dlaczego droższe mają być lepsze?

sory ale drażnią mnie po prostu takie zdania.

tylko jedno male zdania w tej dyskusji: i tak wszystko robione jest w chinach;P

i masz racje kilolku ze nie zawsze to co drozsze jest lepsze np. piora, dlugopisy, portfele, pieluchy, jedzenie itd ale mysle ze jesli chodzi o foteliki no to bierzmy tez pod uwage technologie zastosowana, material z ktorego jest zrobiony, jakies isofixy, systemy nowszej generacji itd jest roznica miedzy fotelikiem marki auchan a fotelikiem maxi cosi?

reklama
Nie każdego stać na coś droższego, niestety. I nie wyobrażam sobię ze miałabym z tego powodu robić sobie wyrzuty, że moje dziecko jeździ w gorszym a nie lepszym.
Bez sensu ta dyskusja fakt.

Za to dobijają mnie Ci co mają super auta, ekstra foteliki, a dzieci latają luzem po aucie w trakcie jazdy.

Co do płynu ja kupulę litrowe. Z płynu do naczyń z kolei nigdy mi nie wychodzi...

Mnie też to irytuje. Kilka dni temu skomentowałam dość glosno na parkinku taka wlasnie sytuacje. Jedzie baba z dzieckiem w foteliku oczywiscie bez zapietych pasów. No az mnie szlak trafil i donosnym glosem mowie do mojej mamy: co za glupia baba, jak dziecko rozwali sobie glowe o szybe to dopiero pomysli co robi. Ludzie spojrzeli na mnie, pozniej na babe w samochodzie i zaczeli krecic glowa. Fakt jest taki ze nie jechała szybko ale nawet na parkingu ktos jej moze przed maske wyskoczyc, ona zacznie hamowac i tragedia. Podejrzewam ze jechalo to dziecko bez pasów cała droge. Wrrrrrrrrrr

Do góry