reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

wiesz.. ja też tego nigdy nie planowałam (tak samo jak podawania smoczka), ale życie samo napisąło taki scenariusz.. okazało się, że ryzyko wybudzenia się dziecka w nocy po karmieniu jest minimalne, jeśli nie ruszamy się z łóżka, a i ja nie musiałam wstawać, dzięki czemu lepiej się wysypiałam :-D. A jak córka była starsza, powyżej roczku, to sama się w nocy obsługiwała, dopiero rano dowiadywałąm się, że jadła, rozpoznając to po rozchylonej piżamie :-p
A łoże specjalnie mam 180cm szerokie, starsze ciągle przychodzą do nas rano w niedziele się powygłupiać albo poprzytulać ;-)

hihi my z mezem tez mamy 180cm... ale teraz w ciazy to sie ledwo na nim miescimy ;))) przy naszych ruchach nocnych malenstwo byloby w niebezpieczenstwie gdyby mialo z nami spac :-D

reklama
hihi my z mezem tez mamy 180cm... ale teraz w ciazy to sie ledwo na nim miescimy ;))) przy naszych ruchach nocnych malenstwo byloby w niebezpieczenstwie gdyby mialo z nami spac :-D
my mamy 220 w nocy czasem się wcale nie spotykamy ;-)ale jak nasz synek przychodzi do nas rano to `rob się strasznie ciasno :szok:

ja kupuje tylko 1 paczkę pampersów1 i ze 2 paczki pampersów 2. Wiem że moja siostra tych najmniejszych używała tylko przez tydzień. Happy nie zamierzam kupywać bo są jak dla mnie strasznie sztywne a nie są potrzebne tak bardzo te z wycięciem. Później zamierzam przejść na pampersy z lidla są prawie idento jak pampers.
a chusteczek będę używała nivea soft&care trochę drogie ale na samym początku można wydać troszkę. Podobno nie są perfumowane i nie uczulają :)) zobaczymy

Ja już prawie zakupy zakończyłam. Został mi neistety do kupienia wózek i ttermometr do kąpieli.
Chciałam tez kupić chustę do noszenia dzieciaczka i poduszkę do karmienia, ale nie wiem czy mi sie to uda od strony finansowej. W każdym razie nie są to artykuły pierwszej potrzeby, zwłaszcza, ze chustę w sumie mam. Nie bardzo ją lubię ale na początek wystarczy na upartego. Mam taką PATENT chusta SUMMER INFANT teraz super cena !!! (711804010) - Aukcje internetowe Allegro a chciałabym wiązaną.

Ja już prawie zakupy zakończyłam. Został mi neistety do kupienia wózek i ttermometr do kąpieli.
Chciałam tez kupić chustę do noszenia dzieciaczka i poduszkę do karmienia, ale nie wiem czy mi sie to uda od strony finansowej. W każdym razie nie są to artykuły pierwszej potrzeby, zwłaszcza, ze chustę w sumie mam. Nie bardzo ją lubię ale na początek wystarczy na upartego. Mam taką PATENT chusta SUMMER INFANT teraz super cena !!! (711804010) - Aukcje internetowe Allegro a chciałabym wiązaną.

a nie moglabys jej sprzedac na allegro a za zarobione pieniazki kupic nowa wiazana? ;-) ewentualnie dolozyc kilka zl jezeli bedzie roznica cenowa?

Ja tez zakonczylam juz prawie zakupy, zostaly mi naprawde drobiazgi. teraz czekam na remont pokoiku.
A wczoraj od przyszlego chrzestnego dostalam lezaczek/ hustawka dla synka :-)
Mam tylko zamiar przeszyc rozowe elementy na inny kolor, nie zeby mi rozowy przeszkadzal dla chlopca ale jest poprostu nudny a tak ozywie jakims wzorem calosc ;-);-) a tu zdjecie. (nie moje bo aparat zepsuty, ale sciaglam z neta, moj jest taki sam) tylko kolorki na zdjeciu sa ciemniejsze niz na zywo. ;-)hustawka ma muzyczke i sama sie buja (ma ustawienia predkosci bujania i glosnosci muzyczki)

Załączniki

• 49-3761975SPA69UC492632M.jpg
    49-3761975SPA69UC492632M.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 41
Pytanie wiec - czy to sa dobre pieluchy? Szczegolnie dla takiego laika jak ja?

tych malutkich z belli nie miałam ale kupilam jedną czy dwie paczki wiekszych i wg mnie nie są dobre takie jakieś sztywne i dziecku nie było w nich wygodnie
jeżeli chodzi o to wycięcie na pępek to przynajmniej dla mnie nie był to żaden problem wystarczy trochę podwiąc a przecież po wyjściu ze szpitala pępek po paru dniach odpada
co do spania razem to ja nie dałabym rady :confused: fakt że do trzeciego miesiąca życia czasami przy małej zasypiałam ale to tyle odechciało mi się brania dziecka do łóżka jak kiedyś po karmieniu na sekunde przysnęłam .... a że moje dziecko akurat w tej chwili nauczyło się obracać na bok obudził mnie huk uderzenia główki o podłogę
skończyło się prześwietleniem w szpitalu i krwiakiem na szczęście tylko podskórnym
ale to było chyba najgorsze co spotkało mnie przez te dwa lata

reklama
Maciejek spal z nami przez ok 2miesiace, chyba niecale nawet. Spal w srodku lozka(na szczescie mamy spore)w rozku, ale tylko dlatego, ze przez te prawie 2 miesiace karmilam go co 45-60minut i nie bylo sensu go odkladac do lozeczka, bo w miedzyczasie czesto trzeba bylo go przebierac itd. Ale jak go odlozylismy do lozeczka po 2 miesiacach nie bylo problemu i dopiero moglam spac sokojnym(w miare mozliwosci)snem, nie bojac sie, ze go przydusze itd...Teraz mam nadzieje, ze Alanek bedzie bardziej skory do spania i od poczatku bedzie w lozeczku. W nasze sypialni, ale w lozeczku.

Do góry