reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ilona wkleilam artykul wyżej o fotelikach. Duzo mozna sie dowiedziec:)
kupiłabym fotelik mocowany do bagażnika . Na ramie nie ma amortyzacji

reklama
Ale majac dziecko z przodu możesz bardziej kontrolować sytuacje-tak mi sie wydaje. Ładnych pare lat temu woziłam na rowerze moja siostrzenice wlasnie z tyłu. Jejuuu ale mnie zarzucało na boki jak ona sie wychylala zeby cos widziec. Za miesiac bedzie trzeba podjac decyzje i chyba pójdziemy do sklepu z rowerem zeby sprawdzic na żywo jak to jest. Już sie doczekac nie moge ;-)

Ale jak dobrze przypniesz dziecko, fotelik bedzie naprawde z dobrymi opiniami to nie ma sie o co bac. I mozna rozłozyc oparcie zeby dzidzia sobie pospała :)
doswiadczone mamy co Wy na to?

Jak juz cos upolujesz to daj znac ;-)

ps. Ja już jakiś czas temu pytałam na forum o foteliki i nikt nic nie polecił ;-(

Kikolek - w sumie łaziłam dość krótko, bo jednego dnia prawie 1,5 godziny za sukienką, drugiego za butami i biustonoszem... też z 1,5 godziny. Ceny różne; w hali A mało chińszczyzny, w B więcej. Ogólnie niby wszystkiego dużo, ale by coś wybrać z tym ciężej.

Dziewczyny a przyczepki do rowera? Widziałam takie, kiedyś w programie na tvn , ale mnie jeszcze to nie interesowało...;-)

Kikolek -...Dziewczyny a przyczepki do rowera? Widziałam takie, kiedyś w programie na tvn , ale mnie jeszcze to nie interesowało...;-)
Z tego co się orientuje, to rowerowe przyczepki z dziećmi w środku, w Polsce są zabronione. Na typowych, nieutwardzonych szlakach rowerowych nikt raczej się nie przyczepi, ale na zwyklych drogach (gdzie obowiązuje kodeks drogowy) można mieć problemy.

Z tego co się orientuje, to rowerowe przyczepki z dziećmi w środku, w Polsce są zabronione. Na typowych, nieutwardzonych szlakach rowerowych nikt raczej się nie przyczepi, ale na zwyklych drogach (gdzie obowiązuje kodeks drogowy) można mieć problemy.

Dokładnie tak jest .

Dzięki za info...ja pomyślałam ze względu na moją dwójkę, ale ... znając moje zapewne nie posiedzą zgodnie razem - tak po chwili zastanowienia doszło do mnie...;-)

reklama
Ale jak dobrze przypniesz dziecko, fotelik bedzie naprawde z dobrymi opiniami to nie ma sie o co bac. I mozna rozłozyc oparcie zeby dzidzia sobie pospała :)
doswiadczone mamy co Wy na to?
ale jak to pospało? na rowerze? w tym montowanym z tyłu czy z przodu?
Moj umysł tego nie ogrania hhahaha

moi w przyczepce by się zatłukli.

Do góry