• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Nadii,ja masz ograniczony budżet to może na razie tą nianie sobie odpuść:sorry2:
Z takim małym to się i tak jest w pobliżu.Ja kupiłam jak M miał chyba 4 miechy,ale i tak nie używałam.Bo nawet przez 2 pary zamkniętych drzwi słyszałam,że smoczek wypadł,czy się rozkopał,nie mówiąc o płaczu.Jakoś tak człowiekowi się słuch wyostrza:szok:
Chyba,ze macie naprawdę wielki dom.Ale mi się wydaje,że nawet wtedy to nie takie pilne.
I laktator,to też potrzebny raczej dopiero jak wracasz do pracy.
A jak zamierzasz karmić piersią,to butelka tez niepotrzebna,dopiero j.w..I już koszty mniejsze:sorry2:

reklama
Frezja mam 3 koleżanki , ktore mają i bardzo chwalą sobie ten leżaczek. Ja zamierzam też taki kupić ale narazie muszę uporać się z podstawowa wyprawką :tak:

Jak sobie przypomnę jak Natalia reagowała na tą zebrę na pałąku to śmiać mi się chce, takie oczy robiła i rączkami wywijała jak szalona :-D a ile się z niej uśmialiśmy.........:-D

Nadii,ja masz ograniczony budżet to może na razie tą nianie sobie odpuść:sorry2:
Z takim małym to się i tak jest w pobliżu.Ja kupiłam jak M miał chyba 4 miechy,ale i tak nie używałam.Bo nawet przez 2 pary zamkniętych drzwi słyszałam,że smoczek wypadł,czy się rozkopał,nie mówiąc o płaczu.Jakoś tak człowiekowi się słuch wyostrza:szok:
Chyba,ze macie naprawdę wielki dom.Ale mi się wydaje,że nawet wtedy to nie takie pilne.
I laktator,to też potrzebny raczej dopiero jak wracasz do pracy.
A jak zamierzasz karmić piersią,to butelka tez niepotrzebna,dopiero j.w..I już koszty mniejsze:sorry2:

Tak właśnie myślalam by później to kupić, ale niania potrzebna bo dom bardzo duży i jak zejde do kuchni to nie słychać co się na górze dzieje, natomias laktator też niezbędny, gdyż studiuje i jak mam zjazd to przzktycznie cały dzień mnie nie ma, jedynie butelki nie są potrzebą nr 1, ale kupuje wszystko u jednego sprzedawcy i przy tym wszystkim nie jest to duży koszt. A leżaczek mam taki zwykły używany już przez 4 dzieci, więc nowy jest narazie na liście nr 2, ale dziekuje za dobre rady doświadczonych mamuś ;-)

Z lezaczka rezygnuje, ortopedzi i fizykoterapeuci go odradzaja...musze wymyslec cos innego:tak: natomiast bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie kupic monitor oddechu razem z nianka i to w fajnej cenie, co do reszty rzeczy - nie ma co panikowac, rzeczy dla niemowlakow kupie pozniej, jak sie juz Bejbisek urodzi, a dla noworodkow juz mamy dosc sporo:tak:a no i mamy materacyk gryczano kokosowy, a lozeczko po mojej chrzesnicy:-)grunt to nie poddawac sie panice;-)

Z lezaczka rezygnuje, ortopedzi i fizykoterapeuci go odradzaja...musze wymyslec cos innego:tak: natomiast bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie kupic monitor oddechu razem z nianka i to w fajnej cenie, co do reszty rzeczy - nie ma co panikowac, rzeczy dla niemowlakow kupie pozniej, jak sie juz Bejbisek urodzi, a dla noworodkow juz mamy dosc sporo:tak:a no i mamy materacyk gryczano kokosowy, a lozeczko po mojej chrzesnicy:-)grunt to nie poddawac sie panice;-)
a co mozna w zamian lezaczka bo tez jakos nie przekonana jestem ?

no właśnie, to gdzie ma dziecko przebywać ???:szok: w łóżeczku dostanie kota z nudów i braku bodźców, na rękach nie da się cały czas, a chusty i nosidełka jeszcze bardziej obciążają kręgosłup!

a my mamy już kołyskę - przywieźliśmy od brata i skręciliśmy - ech ... słodka ....:sorry2:

podejrzewam, że wszystko co nie jest płaskie i usztywnione jest na kręgosłup niemowlaka nizbyt zdrowe - foteliki samochodowe, leżaczki - ale po pierwsze my musimy czasem różne czynność z dzieckiem wykonać - jeździć samochodem, gotować, korzystać z toalet - a po drugie 3 miesięczne dziecko jest naprawdę ciekawe świata, a w pozycji leżącej w łóżeczku czy wózku niewiele widzi

a maty są super :happy:

reklama
Kobietki, zapytam u zrodla i sie dowiem, co jest polecane, dzieci w tej chwili i tak maja straszliwe wady postawy, ale mozna im tego oszczedzic zaraz na poczatku:-D jak bede miala wiesci - dam znac;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry