• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

To wiadro to dla mnie okropne :baffled: wygląda na niewygodne.
Wanienkę z ikei zamieniłam na zwykłą :-p i lepiej mi się kąpało :tak: Pomysł z deską do prasowania "kupiłam" :tak:
Ja dowanienki kupiłam t a gąbkę ale w sumie to żałuję bo nie wiem czy lepszy nie byłby hamaczek Hit -HAMAK HAMACZEK do kąpieli w każdej WANIENCE (527520895) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy uprać łatwo i wogóle.

A jeśli chodzi o ręcznik czy okrycie, to miałam okrycie i szybko zrezygnowałam i kożystałam z dużego ręcznika "normalnego" :tak: opatuliłam maleńką i było ok, a to okrycie takie małe :sorry2:

reklama
Marys nie przejmuj sie, ja poza materacykiem, monitorem oddechu, lozeczkiem (wszystko odziedziczone:)) i kilkoma podstawowymi ciuszkami tez nic nie mam, ale dzisiaj wylicytowalam sliczniusi zestaw ciuszkow na allegro za 28 zl, nawet moj M sie zdziwil hehe;-)wozek kupimy juz po porodzie, wczesniej tylko porzadne nosidelko, wanienke zwykla, ten wklad do wanienki, a z kosmetykami tez nie bedziemy szalec, tylko spokoj;-)zreszta inna bajka, ze moj M sie chce wiekszoscia zakupow zajac, a ja mam do niego pelne zaufanie:tak:ja sie zaczynam powoli rozgladac za koszulkami do szpitala, ale tez nie na dziko:tak:tylko spokoj Laseczki, tylko spokoj:tak:

ale fajnie gosiaczku - brawo!:happy:

20 tetrowych pieluch mi zupełnie wystarczyło - miałam też z 5 flanelowych - też się przydały do podkładania na przewijaku, we wózku

u nas pampersy okazały sie najlepsze - nigdy nie odparzyły mimo, że nie przebieraliśmy po każdym siusianiu, tylko jak już robiły sie ciężkie;-)

termometra nigdy nawet nie odpakowaliśmy z pudełka :-D - łokieć był bezbłędny a Maks lubił akurat b. ciepłe kąpiele przy temp. książkowej płakał

z kosmetyków - johnson lubi uczulać! polecam bubchen - choć trudno dostępne

ręczników z kapturkiem używamy do dziś:-) - mozna kupić takie większe - dla mnie są super bo Maks ma długie włosy, a nie mamy suszarki i ten narożniczek dobrze wchłania, potem idzie spać w wilgotnych -przynajmniej poduszki nie ma mokrej;-)

a tak generalnie - i tak dla każdej wygodne okaże się coś innego:-D

a my nadal czekamy z zakupami...
jak by tu wybrac dobra wanienke?

Ja na razie wiem, że jeśli chodzi o wanienkę to polecono mi wybranie większej aby uniknąć kupowania dwóch.
Odradzono mi też wszelkiego rodzaju udogodnienia np. podparcia plecków, nóżek i czegoś jeszcze, które utrudniają pielęgnację.
Zobaczymy co powiedzą w szkole rodzenia bo temat na pewno zostanie poruszony.

oj dziewczynki zaczynam sie przerazac jak piszecie o tych wszystkich rzeczach:baffled: my poza masa ciuszkow (tak sie zastanawiam kiedy synus zdarzymy synusia ubrac w to wzystko nim wyrosnie), gabki do wanienki, rozka i 2 paczek pampersow jeszcze nic nie mamy:dry:
ale dzis przeprowadzilismy powazna rozmowe i w przyszlym tygodniu jedziemy na zakupy.. zaczniemy od wozka, a co do reszty to najpierw musze poczytac ten watek pare stron do tylu i liste stworzyc;-) ale mam tydzien, takze moze sie wyrobie.. mam nadzije, ze uda nam sie przynajmniej wiekszosc kupic juz za tydzien;-)

Przypomniało mi się że do pielęgnacji maleńkiego noska bardzo przydała mi sie woda morska- używałam "merimar".

Mimo że karmiłam piersią to żałuję że nie miałam laktatora( przydatny przy nawale mleka kiedy maleństwo nie zjada wszystkiego ;-) )

Śpiworki do spania miałam 3 i dobrze że nie miałam w nie własnego wkładu finansowego ;-) (pożyczone od kuzynki) bo moja mała nie chciała w tym spać.

Wszystko to sprawa indywidualna każdej z nas, czego będzie używała ;-) I tak naprawdę wszystko okaże się w TZW PRANIU bo dzieci też są różne.

Trzy dni temu wpadło mi w oko na allegro piękne ubranko, no wypisz wymaluj dla mojego synka :-D:-D Obiecałam sobie, że z ciuchów nic już nie kupię.... ale wczoraj nie wytrzymałam :zawstydzona/y: Więc czekam na przesyłkę.
Zostają mi kosmetyki do kupienia, wózek, i fotelik. Wózek i fotelik upatrzony :tak: tylko kasa i kupować :-D Ale to za miesiąc.

Frezja właśnie chciałam napisać o tej wodzie morskiej i zgadzam się z Tobą rewelacyjna sprawa:-)

Z ikei polecam takie pojemniczki ja mam je zawieszone na łóżeczku w tym mniejszym miałam przegotowaną wodę do podmywania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207 i takie podkłady się przydają
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 ja akurat miałam jednorazowe belli ale fajna sprawa. Gabi kąpałam w pokoju więc później ja ubierałam i itp. na łóżku i czasami zdarzały się wypadki pod tytułem nagłe siusianie hehe wiec podkład się przydał:-)

reklama
Jejku laski,jeszcze tyle czasu,a Wy już pampersy:szok: Chociaż jakby się zastanowić,to mam gdzieś paczkę huggisów na basen:-D
Ja się nie spieszę.
Chciaż dziecko mi przed chwilą powiedziało "mamusiu musimy przejrzeć zabawki,które są zepsute i dokupić dzidziusiowi co brakuje":szok: skąd on ma takie pomysły:-D
Tak jak tu dziewczyny pisały,wiele rzeczy okaże się nieużytecznych,niewygodnych,albo się dziecku nie spodoba.I wsio wyjdzie w praniu.
Także spokojnie.:tak:
Acha,wodę morską też polecam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry