• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

A ja wracając do mojego łożeczka, które wczoraj wypatrzyłam na allegro, a dokładnie o takie mi chodziło :-), dziś rano wstaję, patrzę na aukcję, a u jednego sprzedawcy już się skończyły, i nie wystawia nowej aukcji, a u drugiego zostało 1, więc pomyślałam, że ono do mnie woła, no i kupiłam. Łóżeczko z przykrywaną szufladą z materacem z kompletem pościeli + ochraniacz na szczebelki, dodatkowo dokupiłam drugą zmianę pościeli i dwa prześcieradła :-) i jestem bardzo zadowolona, umówiłam się na odbiór osobisty tak za około dwa tygodnie, bo wtedy przyjdzie wypłata, no i jeszcze pozostaje mi powiedzieć mojemu P. chociaż w sumie może powiem dopiero za dwa tygodnie, bo już prawie będzie luty, a łóżeczko w lutym mieliśmy kupić... no, a w sumie głupio mi tak samej się cieszyć.

reklama
Mnie się wydaje trochę za płytka, tzn dobra może na sam początek ale później fajnie jest jak maluszek cały prawie w wodzie przykryty sie pluska i nie marznie wtedy.

Po waszych wypowiedziach, zaczęłam szukać w książkach i gazetach coś na temat kapieli. Piszą, że dziecko nie powinno być całe zamoczone. W pomieszczeniu, w którym będzie kąpane dziecko powinno być ciepło - temperatura ok.24-25 stopni. Ja akurat w łazience mam cieplutko, bo grzeje podłogówka i kaloryfer, więc raczej maluszek nie zmarznie. A jak już nie będzie grzać podłogówka to kaloryfer jet na prąd, więc w każdej chwili mogę go włączyć.
A co do mnie, to mi się wydaje, że na pare misięcy jest wstarczająca, bo później mam zamiar kąpać w normalnej wannie. Mi najbardziej chodziło o pierwsze miesiące. Ta wkładka dla noworodka mnie zainetresowała w tej wannie.

A ja kupiłam dzisiaj leżaczek o którym pisałam :-)
O to On :

Lezaczek.jpg

Aha, i jeszcze komu to miałam napisać :confused:,
marys chyba tobie odnośnie tego sprzedawcy na allegro, paczka doszła, wszystkie rzeczy tak jak zamówiłam, wydają sie dobrej jakości, rożki, nakrycie kąpielowe z kapturem, pieluchy tetrowe i flanelowe, termometr, i takie inne pierdólki, no i bardziej higieniczne rzeczy, jak wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady do przewijania, majtki jednorazowe i pas poporodowy, ale bedę się ściskać :-), także na prawdę polecam, i fajnie bo wszystko od jednego sprzedawcy, więc koszt tylko jeden.

Spaczyna w takim razie ja poprosze o linka jakiegos, skoro tak chwalisz tego sprzedawce;-) wiem, ze juz raz podawalas, ale cos ostatnio na tym watku duzo jest pisane i znalesc nie moge:zawstydzona/y:

poczytałam sobie wasze posty dziewczyny życzę wam szybkiego i lekkiego porodu :tak:ja po raz 3 zostałam mamusią w listopadzie więc gdybyście miały jakieś pytania to chętnie pomogę:-Dpozdrawiam

ania_g slyszalam ze te lezaczki sa swietne, to ten wibrujacy??
a widzialam fajne wkladki dla noworodkow takie przyklejane ze mozna je wstawic prosto do wanny i nie potrzzeba wanienki do tego wiec sie chyba na taka pokusze. mniej problemu i mniej gratow

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry