• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

U mnie sprawa zakupów przedstawia się następująco...
Dla siebie do szpitala mam już wszystko oprócz stanika do karmienia (czekam, bo nie wiem jaki rozmiar kupić) i nakładek na deske klozetową.
Z ciuszków potrzebuję dokupić tylko kombinezonik polarkowy (właśnie licytuje na allegro), czapeczkę jedną cienką i jedną grubszą, niedrapki i skarpetki frotkowe ze 3szt.
Z pozostałych rzeczy mam juz:
łóżeczko, materac, komplet pościeli, wanienke, przewijak, smoczki, nożyczki do paznokci, szczoteczke do główki, termometr do kąpieli, dwa rożki, kocyki polarkowe, kilka pieluch tetrowych i flanelowych, małe tetrowe ściereczki, fride do noska
Muszę dokupić:
wózek, fotelik (na szczęscie na koszt teściów), leżaczek, śpiworek, poszewki na zmiane, wszystkie rzeczy kosmetyczno-apteczkowe: preparaty do smarowania, kąpieli, waciki, patyczki, chusteczki, pampersy, podkłady do przewijania, ceratke pod prześcieradło, ręczniczki kąpielowe, kocyk ciepły akrylowy, jakąś poduszke z kołderką do wózka, podkład gąbkowy do wanienki, myjke, pieluchy tetrowe i flanelowe, małą butelkę, termometr do ciała, śliniaki, coś do prania dla niemowląt...
... i pewnie cos jeszcze dopiszę do tej listy

Sporo tego zostało...:szok:

reklama
Mnie się wydaje trochę za płytka, tzn dobra może na sam początek ale później fajnie jest jak maluszek cały prawie w wodzie przykryty sie pluska i nie marznie wtedy.

bo jesli chodzi o wanienki to chyba najlpesze sa te zwykle..
od tylu lat stosowane i zawsze sie sprawdzaja.
Nie wiem z reszta, tak tylko mysle.
Ja raczej bede wybierac zwykla, tradycyjna wanienke

Dziewczyny, robiłam rekonesans w Warszawie, jeśli idzie o zakupy dla malucha. I znalazłam dwa sklepy, gdzie można kupić praktycznie wszystko i taniej (różnica np. na smokach czy butelkach TT ok. 3-4 zł. w porównaniu ze sklepami Świat Dziecka czy Smyk; jeśli idzie o ubranka, to podobnie), a przy takich ilościach rzeczy, jakie kupujemy, wg mnie warto przyoszczędzić. Jeden sklep w Starych Babicach (przedłużenie Bemowa), a drugi w okolicach Targówka (na Chojnowskiej). Może którejś mamie z Wwy się przyda? Dla przybliżenia cen, koszt jednej dobrej jakościowo pieluchy tetrowej ok. 1,80zł. W Smyku cena mnie zabiła...Nie wiem jednak, jak mają się ceny artykułów dla niemowlaków w innych miastach i miasteczkach.
Oczywiście przez internet pewnie taniej, ale sklep na Chojnowskiej ma w int. ceny ciut większe niż na miejscu + oczywiście koszty wysyłki.

A tak sobie uzmysłowiłam, że mam termin na 31 marca/ 1 kwietnia, więc pewnie jako jedna z pierwszych się rozpakuję:) więc tym bardziej zabieram się za kompletowanie rzeczy. W porównaniu z Wami jestem w polu.

Ostatnia edycja:
W Smyku,Świecie Dziecka itp. to wszystko zawsze jest dużo droższe (pomijając wyprzedaże).Zdarzało mi się widzieć rzeczy 2-3 razy droższe:szok: Także z góry sobie darujcie,w takich sklepach to trzeba obejrzeć,a kupować gdzie indziej:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry