• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Czytam was na glownym ale nie wbijam sie bo nie mam jak was non stop sledzic. Nad morzem zostajemy do sr a w czw gin.

Mi nic nie lecialo przed porodem. Nawet podczas naciskania. Zrobili cc i dali dziecko do nakarmienia. Ja przerazona mowie ze nie mam pokarmu a polozna przystawila mlodą i ta przyssala sie jak pijawka i od razu siara poleciala:) Na trzeci dzien byl kryzys-poranione sutki ale trwalo to tylko dwa dni (krem zalatwil sprawe). Nakladki wylądowaly w koszu szpitalnym bo mloda nie chciala przez nie ciągnac a mi i tak ulgi nie dawaly. Karmilam 1,5r. Mlodej dwa zęby wyszly juz w czwartym miesiacu ale nigdy nie gryzla...uff.
I dodam ze po zakonczeniu tak dlugiego karmienia wydluzyly mi sutki a cycusie zrobily sie jędrne i okrągle! Mezol mowi ze jak z gazetki:p Takze dla mnie na plus:p Teraz chcialabym max.1rok karmic.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie hartowałam, chyba, że masaż brodawek na rozkręcenie porodu można tak nazwać. I tak początki są trochę bolesne. Najważniejsze to nauczyć siebie i dziecko prawidłowego przystawiania :tak:

Ja nie hartowałam przed porodem i w trakcie karmienia nie miałam problemów. Pokarm dostałam kilka tygodni przed porodem, miałam go tyle że bym tuzin dzieci wykarmiła a Nina piła 5 minut i miała dość... więc laktator był często w użyciu. Miałam chyba Aventa ręcznego, w sumie byłam zadowolona. W szpitalu jeszcze w 2 dobie miałam nawał straszny pokarmu to mi położne dały taki elektryczny laktator, ten to porządnie ssał.

Pieluch na początku pampers a później już różne, to co wychodziło najtaniej. Jak jedna pielucha wychodzi mniej niż 50 groszy to już bardzo dobra cena i można kupować. z biedry używałam rozmiar 3, potem też z rossmana, pampersy to takie małe rozmiary raczej. Te z lidla mi nie pasowały.

W piątek poszłam do tego komisu na osiedlu, bardzo fajne rzeczy kupiłam: taki cienki kombinezon, pajace pluszowe, zwykłe, śpiochy, bodziaki, a dla Niny 2 czapeczki na jesień. W sumie ze 20 rzeczy chyba i wydałam 100 zł więc jestem bardzo zadowolona. Potem zrobiłam sobie listę czego jeszcze potrzebuję i wyszło mi, że już mam jakąś połowę wyprawki. Z bielizny to planuję kupić po 5-7 rzeczy z każdego rozmiaru, do tego ze 2 dresiki, 2 pary spodni, jakieś 2 sweterki i na początek wystarczy.

Susel moja tesciowa karmila w szpitalu trojke dzieci tyle miala pokarmu :-P

Ja przywiozlam juz od mamy wszystkie rzeczy dla mlodego. Mam dwa beciki i chce babcie Ł poprosic by uszyla ladne poszewki bo one sa bez.

Pytanie do dziewczyn ktpre zamawialy mapy dla dzieciakow: przyszla juz do ktorejs ta mapa? U mnie cisza :-(

Ja siarę mam od 19tc obecnie, ale w poprzedniej ciąży nie miałam prawie wcale. Przez 2 dni mleka za mało i mała wiecznie płakała, a jak już mi się rozkręciło to po odstawieniu od cycka potrafiło jeszcze ciurkiem lecieć jakby ktoś kran odkręcił.

Laktator mam pożyczony (jeszcze nie oddałam, bo koleżanka nie potrzebuje|) taki zwykły szklany i nie byłam zadowolona, bo duże straty mleka były. Uciekało gdzieś do wszystkich części i nie dało się tego przelać do butelki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry