reklama

zakupki dla naszych maleństw

Niczko zgadzam sie z wypowiedzia tego terapeuty ale ja to nosidelko kupilam dla dzidzi jak skonczy 3 mies. swojego malucha tez tak nosilam i ma proste plecki i jest okazem zdrowia a nosidlo to fantastyczny zakup jak sie idzie na zakupy bo ma sie 2 rece wolne albo na wyprawy w gory poprostu bajka

reklama
Joanna i Niczka- jesli chodzi o te nosidla to zaleca sie ,zeby malenstwo nie przebywalo w nich wiecej niz dwie godziny dziennie wlasnie ze wzgledu na kregoslup dziecka i ja dodam jeszcze od siebie moj wlasny....

JOANNO - tez się zastanawiałam nad tym nosidełkiem które Ty masz :-) Co prawda narazie nie kupiliśmny, ale jak stwierdzimy, że jednak się przyda - to właśnie takie :tak:
KASIU - a jak przywieziecie maluszka ze szpitala? :confused: Z niektorych szpitali nie chca wypuscic jesli nie ma sie odpowiedniego zabezpieczenia dla dziecka......

A ja mam wszystko juz od dluzszego czasu. Ale ostatnio zamowilam jeszcze 2 kocyki......z tym że raczej nie z potrzeby, a z nudów........:-D
Oczywiście obydwa wzory w kolorze błękitnym :-p

2cbd6a90c603708fmed.jpg

1096cc5716f47a3fmed.jpg

aneta super kocyki

dzieczyny zgadzam sie w zupelnosci co do nosidelek, podobnie mowia ze nie wolno dziecka na sile sadzac dopoki samo nie potrafi, wszystko ze wzgledu na kregoslup, i w chodziku tez nie za wczesnie, ja jeszcze nosidla nie mam, kupie dopiero jak bede mogla z dzidzia poprzymierzac,
w sumie to sie nie zastanawialam od kiedy chce tego urzywac (kurde jak sie pisze uzywac czy urzywac???), pierwsze 3 miechy w gory sie raczej nie wybieram, a na spacerki to jednak wozeczek, ale kto wie, moze czasem, sporadycznie juz wczesniej...

dziekuje za wskazowki co do allegro ale odpuszcze, ja wole towar pomacac i od razu miec, na szczescie te pare zloty nie robi mi roznicy,
a paczki do malezji ida strasznie dlugo, ostatnio czekalam 2 miesiace, ja niewiem co oni robia na tej poczcie:no:, to samo z moim listem do kolezanki, 3 miesiace sie gdzies zawieruszyl, no coment...

kasia23 pomysl o foteliku, bo moze bedziesz kozystac z taksowek, albo samochodu znajomych jak gdzies na wakacje czy cos, te male lekkie modele mozna usadawiac na wozkach w hipermarketach i to jest b. wygodne w czasie zakupow.
a kupic mozna spokojnie do 100 zl taki fotelik na 1 rok takze sie oplaca:cool2:

m ktosiu ja kupuje na allegro bo nie ma cierpliwosci chodzic po sklepach :)

Jesli zas chodzi o chodziki to osobiscie odradzam uwazam ze zabuzaja naturalne odruchy dziecka.Moja przyjaciolka zafundowala swojej corci chodzidelko jak miala 8 mies. skonczylo sie na tym ze zaczela chodzi samodzielnie jak miala 1,5 roku jak byla bez chodzika to sie panicznie bala ze upadnie raz nawet w czasie upadku zderzyla sie z szafka i wyladowala w szpitalu.Lekarz ja je przyja spytal sie najpierw czy mala kozysta z chodzika i powiedzial jej ze przez chodzik mala nie byla w stanie nauczyc sie bezpiecznie upadac.

reklama
M_ktosiu fotelik do samochodu to kupimy na pewno, moze nie od razu ale kupimy bo wiem ze sie przyda wlasniew tak jak piszesz w wielu sytuacjach.
Anetko u mnie ze szpitala z wyjsciem z dzieckiem nie ma problemu. Zreszta bedziemy mieli takie nosidlo z wozka ala gondola i w tym mozemy zabrac dzidziulka. I wogole to kolezanka ktora niedawno rodzila w tym sz[pitalu powiedziala ze mozna po prostu w rozku i w kocyku na raczce zabrac malca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry