• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

lista fajna sprawa, przyznam, że ja w pierwszej ciąży nie miałam i z tego powodu było sporo rzeczy które nawet nie zostały tknięte;/

u mnie osobiście nie sprawdziły się:

body przez głowę,
koszulki przez głowę,
czapeczki,
niedrapki,
sukieneczki,
ubranka z weluru,
śpiworki

podstawą było zazwyczaj kopertowa koszulka czy kaftanik i pajacyk
z racji na jej niską wagę skarpetki były grane.

drażniło mnie rozpinanie body i pajaca w kroku jednocześnie więc u nas super sprawdził się kaftanik jednak.

to co się sprawdziło dodatkowo to rożki, 2 różne kombinezony,
sudocrem (tylko, że nie można podobno go cały czas używać, więc u nas tylko przy zaczerwienieniach a tak zwykły kremik)

z kosmetyków do bani były oliwki i zasypki;/

co do butelek i smoczków to Iza jest butelkowym dzieckiem, i my kupowaliśmy avent ale Iza piła z każdej butelki i smoczki też miała różne. Nie było z tym żadnego kłopotu.

u nas laktator się nie sprawdził za to sterylizator i podgrzewacz rzecz święta, szczególnie ten ostatni:)

Ostatnia edycja:
reklama
oliwki też nie używaliśmy w ogóle. jak chciałam smarować to miałam balsam Nivei. ale ogólnie to kąpaliśmy w oilatum bo były małe problemy ze skórą i po tym już smarowanie niepotrzebne

łoooo matko:szok: ale Wy przygotowane jestescie. ja to narazie się martwię jak a to moje dziecie bedę ubierac/przebierac jak nie potrafie:-D:eek:

wiecie co fajnie to poczytac bo czlowiek się obeznaje.
tak patrzyłam na ceny ubranek na allegro i stwierdzam, ze u mnie w normalnych sklepach sa tańsze i to duzo te ciuszki. ostatnio jak urodziła koleżanka to na promocji kupiłam body z długim i z krótkim rekawkiem po 4 i 6 zł!!!:szok: a półśpiochy za 9 więc u mnie opcja allegro odpada choc sa piękne te ciuszki. załowałam tylko z mama, ze po takiej cenie nie mozemy kupic cos maleństwu. widziałam fajne ręczniki z kapturkiem po kąpieli po 16 zł a w innym sklepie były po 40 zł wiec zanim coś kupie to porzadnie pochodze po sklepach.

a powiedzcie mi jak kupic skoro nie wiemy ile nasze maleństwa bedą mierzyły?? wy wszystko kupujecie na 62?? a jak bedzie mniejsze??

fajnie, że poruszyłyscie temat materacyków. mówicie, ze gryka odpada.

domikcw ja miałam część na 56, reszta na 62, przy czym rozmiary różnych firm są sobie nierówne....czasami 62 było takie duże że musiałam długo czekać aż malutkie dorosną do ubranek... nie pamietam dokładnie ale w h&m można kupić jeszcze mniejsze ubranka, bodajże 52 cm.

no właśnie zauważyłam, że te rozmiary to czasem pokickane są:( najgorsze, ze nie wiadomo jaka dzidzia będzie i czy bedziemy je topic w dużych ubrankach czy wciskac w za małe:-D i bądz tu mądra

mało jest dzieciaczków, które na wstępie nie mieszczą się w 56. dlatego ja się na ten rozmiar na pewno nastawiam - chociaż kilka sztuk, żeby nie topić od razu dziecka w 62. tyle, że te pierwsze rozmiary to są na krótko - dziecko szybko rośnie do pewnego momentu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry