• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Alex tylko pozazdrościć. Ja też już mam niezłą kolekcję ale tych najbardziej podstawowych jak śpiochy i bodziaki nie mam ale zamówię hurtem na allegro może nawet dzisiaj;-) Wózek i łóżeczko zostawiam na sam koniec.
Alex te otulaki to jakie masz? flanelowe takie jak w smyku? bo zastanawiałam się czy lepiej kupić 2 rożki czy 2 otulaki?

reklama
Jejku Alex , tylko pozazdrościć całej tej wyprawki. Teraz to tylko pozostaje czekać do września :-).

Moja lista jest jeszcze nadal bardzo krótka, ale ja mam już dosyć kupowania. Po pierwsze po kryjomu, bo co pochwaliłam sie rodzicom czy teściom ( o babciach nie wspomnę) to zaraz słyszę że nie powinnam:angry::no::wściekła/y:.
Po drugie SAMA bo mój M jakoś nie pła zapałem zakupowym, a jak coś znajdę i pokażę to albo usłyszę " No fajne", albo sama mina mówi za siebie :no::no::no:.

Przez to cały mój entuzjazm mija powoli i wszystko mnie dobija :no::-(.

Inka u mnie jest tak samo. Mój M też jeszcze nie ma ochoty na zakupy, bo w końcu jeszcze tyle czasu zostało do września, że nie ma co się spieszyć. A poza tym dostaliśmy masę ciuszków po mojej chrześnicy, że właściwie całą wyprawkę mamy. A ja bym tak bardzo chciała kupić coś nowego i nie różowego :-)
Poza tym musimy jeszcze odmalować całe mieszkanie a do tego M już w ogóle nie ma głowy. Na pewno skończy się na załatwianiu wszystkiego tuz przed porodem:-)

Ja tez mam troche rzeczy, ale nie jest to pewnie nawet polowa potrzeb, poza tym ze wozek mamy z tych konkretniejszych rzeczy, tak to pare bodziakow pajacykow, sliniaczkow i skarpetek.. (sporo kupila moja mama)narazie musze sie powstrzymac, bo dostane cos od kuzynki co urodzila w kwietniu, no i zeby nie bylo tego za duzo musze zaczekac co to bedzie, w czerwcu chcialabym kupic lozeczko i jakas posciel, mojemu M tez sie wydaje ze jeszcze kupa czasu..

A u mnie jeszcze zostały zakupy takie jak:
- przewijak na łóżeczko
- wózek wielofunkcyjny
- kosmetyki / higieniczne rzeczy jak waciki, pampresy gaziki itp
- podgrzewacz do butelek

-inka tak to jest z ludzmi starszymi datami, te ich przesądy i poglądy, ehhh, a tu nas młode mamy ciągnie żeby kupić o tamto siamto.... ehhh.

Alex kochana no no widzę, że wyprawka podobnie jak u mnie pełniutka, chociaż Ty już masz wózeczek a ja jeszcze nie... :-(

aniutek u mnie na szczęscie malowanie już za nami.. ale w twojej sytuacji gdybym byla to jestem pewna ze malowanie by sie odbywalo jakbym w szpitalu juz leżała :-D polecam jasną oliwkę do pokoju.. optycznie powiększa i tak fajnie wycisza :-) uwielbiam zielony kolor, a z tą oliwką to traflilismy w dziesiątkę

ja dzięki mojej cudownej tesciowej mogę się pożegnać z zakupami w tym miesiacu... przy lepszych wiatrach moze uda nam sie nie zakredytowac na amen... boże jak ja tej s*** nienawidzę! a wózek to pewnie dziecku kupie na wiosne przez tą PI****

Alex nie zastanawiaj sie tylko kupuj! też go kupujemy :-D wypatrzyłam go jeszcze przed ciążą i myślę, że cena jest bardzo niska bo szykałam po różnych sklepach i tam ceny się wahają od 300 do 400

reklama
Alex ciekawe to 2w1 jak bym miała kurcze miejsce w pokoju to tez o czyms takim myslalam.... ale my musimy do przewijaka na łóżeczku sie ograniczyc niestety...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry