reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Alex też myślałam o czymś takim, ale... ostatnio oglądałam w hurtowni i wanienka ma takiego garba na środku. Nie wiem jak miałabym w tum położyć dzidziusia :confused: Może nie wszystkie są takie?

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? i czy zaopatrzec się już w rajstopy? tak na początek...? na zimę to raczej musze bo dzidzia będzie większa i juz całkiem inaczej się będzie takiego bobasa ubierać... kurcze... teraz to już straciłam wątek.. my tu gadu gadu o noworodkach a czas tak zasówa, że pewnie nie nadążymy z zakupami później... nie wiem czy nie zaopatrze się już w jakies większe ciuszki...(kilka juz mam ale to przypadkiem) jak juz tylko skompletuję wyprawkę noworodkową to tak pod koniec ciąży poszperam po allegro i pozamawiam kilka rzeczy chyba... ile cm nasze maluszki będą juz miały mniej więcej tak na lato 2010...? tak miedzy czerwcem a sierpniem...?

Ninonka: pewnie się wyrównujemy, bo ja jeszcze muszę kupić: łóżeczko, wanienkę(myślę nad zestawem z przewijakiem ZESTAW pielęgnacyjny - WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA (641456530) - Aukcje internetowe Allegro), laktator, podgrzewacz do butelek, kosmetyki i inne drobiazgi.

alex apropo tego zestawu - ja mam taki... wanienka jest mała, ale dla malutkiego dziecka idealna - no i dla mamy, która jeszcze o kąpaniu mało wie;-) jest bardzo stabilna, nie bolą plecy od schylania, a dziecko pasuje do niej idealnie... niestety po paru miesiacach trzeba przejsc na inną, my przeszlismy na zwykła, plastikową, bo ta robi sie mała... ale jeszcze raz zaznaczam ze dla maluszka i młodej mamy jest super!

Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? i czy zaopatrzec się już w rajstopy? tak na początek...? na zimę to raczej musze bo dzidzia będzie większa i juz całkiem inaczej się będzie takiego bobasa ubierać... kurcze... teraz to już straciłam wątek.. my tu gadu gadu o noworodkach a czas tak zasówa, że pewnie nie nadążymy z zakupami później... nie wiem czy nie zaopatrze się już w jakies większe ciuszki...(kilka juz mam ale to przypadkiem) jak juz tylko skompletuję wyprawkę noworodkową to tak pod koniec ciąży poszperam po allegro i pozamawiam kilka rzeczy chyba... ile cm nasze maluszki będą juz miały mniej więcej tak na lato 2010...? tak miedzy czerwcem a sierpniem...?

Ja jak narazie dla maluszka takiego na 0-3 m-ce mam:
picture6552.jpeg

picture6550.jpeg

co do reszty rzeczy to mam jeszcze 2 pary rajstop ciepłych na 2-3 m-ce i od kuzynki czekam na pełne reklamówki ciuchów po jej córeczce, na allegro też się rozglądam i za takimi cieplejszymi rzeczami, bo śpioszki i kaftaniki to na wyjścia o któtych piszesz to właśnie ciut za mało... ale myslę, że wiele ich nie zakupie, bo poźniej sukcesywnie coś się dokupi. A każde dzieci rosną później inaczej więc ja narazie wielkiego łapu capu na takie ciuszki nie robie.

Renifer_24: Więc pewnie ją kupię:tak::tak: Jak Rysio z niej wyrośnie to mam drugą większą... jeszcze po mnie:-D Kąpałam się w niej aż skończyłam 10 lat. ;-) Teraz moja mama robi w niej pranie od czasu do czasu kiedy ma coś do namoczenia. No i przyda się.:tak:

Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? ...?
Dlaczego nie w śpioszkach? W końcu to niemowlę. Ja moje ubierałam na wyjscie w ładniejsze welurowe pajacyki. Takiemu maluszkowi, który ma 0-3 miesiące i nie potrafi się obrócić w dżinsowych spodenkach jest przecież bardzo niewygodnie po co ma się męczyć. W dżinsach się nachodzi przez całe życie a śpioszki i pajacyki nosi się tak krótko :tak:

Indygo no właśnie dlatego się zastanawiam czy jest sens kupować tego typu ubranka dla takiego malucha.. ja kupiłam welurkowe pajacyki na razie jedne... są przecudowne... takie żółte i mięciusie jak kaczuszka, jak kurczątko normalnie... tylko do koszyczka i poświęcić i zjeść :-D

Ja dostałam bardzo dużo takich "wyjściowych" ciuszków, i rzadko używałam, wolałam ładne pajacyki, czy bardzo wygodne jakieś ciuszki, w niektórych miałam wrażenie, ze dziecko coś ciśnie, uwiera, nie ma się jak ruszać. Miałam zasadę, ze jak mi było cieżko ubrac, to nie ubierałam.

Ja w sobotę byłam na zakupkach dla dzieci i wybrałam sobie pościel, strasznie podoba mi się pościel Amy dla dzidziulka, jest milutka, śliczna, wiec chyba ta:)

Dostałam od siostry śliczny welurowy pajacyk z kapturkiem i z różkami łosia-nie mogę się doczekać jak ubiorę w to małą. Wydaje mi się, że pajacyki czy ładne śpioszki takiemu maleństwu w zupełności wystarczą

reklama
Do góry