• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Ja wyparzałam we wrzatku co wieczór a raz w tygodniu w wyparzaczu ale ja dostalam od siostry , tak to mysle ze raczej bym nie kupila i uwazam to za zbedny wydatek :))

a ja miałam i nadal mam sterylizator Canpol babies, o taki Mikrofalowy STERYLIZATOR parowy + szczotka CANPOL (2485399117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale wtedy zapłaciłam za niego ok.40 zł z przesyłką.

mi bardzo się przydał, małą karmiłam piersią tylko 3 miesiące, a później butelką, więc miałam ich kilka i codziennie wieczorem wstawiałam butelki w sterylizatorze do mikrofali na jakieś 7 min i gotowe. Można tam włożyć również smoczki z butelek lub smoczki uspokajacze. Co było dla mnie ważne, to to, że wystarczyła zaledwie niepełna szklanka wody i wszystko było wyparzone. A do zalania wszystkich butelek musiałabym użyć jej dużo więcej. Używałam wody mineralnej, bo nasza ma dużo kamienia i pozostawiała osad na butelkach.

ja mam sterylizator, który był dodawany do laktatora tomee tippee :) sprawdzał się świetnie, zajmował niewiele miejsca i przede wszystkim jak nie służył za sterylizator to trzymałam w nim butelki. To taki do mikrofalówki. W sumie nie miałam zamiaru kupować takiego cuda bo szkoda mi było kasy wydawać, a druga sprawa że wiele miejsca nie mamy, ale jak już go miałam to go doceniłam. Wkładacie butelki, smoczki itd, wlewacie wody tak na 1 cm i włączacie mikrofalówke na największą moc na 5 minut. I gotowe :) Mi to bardzo pasowało :)

Laktator Tommee Tippee wkładki, butelka, pojemnik (2483618860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wtedy znalazłam jakąś promocję i płaciłam za cały komplet 55 zł. naprawdę polecam!

reklama
Ja zostanę wierna Pampersom, bo mam już je sprawdzone i jako jedyne z pieluszek jednorazowych nie pozostawiają śladu na skórze mojego dziecka w postaci wysypki. Na nowym członku rodziny już nie będe eksperymentować...ceny za pieluchy różnych firm jakoś bardzo się nie różnią więc wybór jak dla mnie jest jeden :)

A w ogóle to pewnie nie bede musiała nic kupować bo za dwa tygodnie mamy ślub cywilny i zamiast kwiatów zażyczyliśmy sobie pampresy w rozmiarach 2 i 3. Przy Kajtku zużyliśmy tylko 2 paczki jedynek więc nie ma co za dużo ich kupować. A że wyprawkę dla dzidzi - ubranka i inne rzeczy - wolę kupić sama - babcie maja różne pomysły i nie zawsze gust pasujący do mojego więc pampersy będą strzałem w dziesiątkę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry