reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Powiedzcie mi czy kupujecie kombinezon na zimę dla maleństwa i jaki rozmiar?
Ja po córce mam 62 ale ona nie miała 3 kg i topiła się w nim...teraz dokupiłam jeszcze w r.56. Jakoś wydaje mi się ze kombinezony większe wypadają.No i dużo wygodniej się zakłada jak ma dwa zamki.

Ja mam taką samą i w dużym domu się sprawdza:)

Lanjaa no właśnie nie wiadomo jak wstrzelić się w rozmiar. Moja miała 2800 przy urodzeniu, później spadła do 2500. Więc była maleńka. Ale teraz na każdym usg wychodzi, że dziecko będzie duże, bo zawsze tak o tydzień wyprzedza wymiary na ten czas ciąży. Wolałabym jednak, żeby synek urodził się w normie, czyli, żeby miał te 3500, bo kilogram to straszna różnica na dziecku.
Na sali miałam dwie dziewczyny i one urodziły dzieci ponad 4100. Więc jak leżały koło siebie nasze dzieci, to wyglądało to jakby były starsze o co najmniej 2 miesiące.
Właściwie to lepiej, żeby kombinezon był trochę większy, niż za mały

Przypomniało mi się teraz, na maila przyszła mi oferta z apteki DOZ na pampersy.
Tylko trzeba mieć kartę dla mamy i maleństwa.
1 kosztują 19,99zł (to żółte opakowanie ) za 43 szt, a 2 Premium care kosztują 42,99zł
Znajdź swoją Aptekę
Ofera od 12.11 do 26.11.
Miałam kupić w biedronce dady 1, ale tu wychodzi taniej.

Lanjaa no właśnie nie wiadomo jak wstrzelić się w rozmiar. Moja miała 2800 przy urodzeniu, później spadła do 2500. Więc była maleńka. Ale teraz na każdym usg wychodzi, że dziecko będzie duże, bo zawsze tak o tydzień wyprzedza wymiary na ten czas ciąży. Wolałabym jednak, żeby synek urodził się w normie, czyli, żeby miał te 3500, bo kilogram to straszna różnica na dziecku.
Na sali miałam dwie dziewczyny i one urodziły dzieci ponad 4100. Więc jak leżały koło siebie nasze dzieci, to wyglądało to jakby były starsze o co najmniej 2 miesiące.

Jakbym o sobie czytała:-D

reklama
No chusty to super wynalazek. Nam naprawdę służyły długo i mam je nadal. Teraz dla maluszka :) ja mam te z natibaby bo łatwiej sie je wiąże, są bardziej podatne :) mam tkaną i tą z bambusem na lato. A tydzień temu byli u nas znajomi ze USA i przywieźli mi jeszcze dwie po swoich maluchach. Jedna elastyczna mobi wrap Moby Wrap Inc., a druga takie nosidlo hotslings Hot Slings - Your Life and Style Baby Geared™. To nosidlo to wezmę sobie już do szpitala, a resztę chust to w domu. I tak najbardziej jestem przekonana do tych co miałam. Chust elastycznych nie lubię więc pewnie odsprzedam ja jak tylko sobie przetestuje :p

Do góry