• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ajako ja też się zastanawiam nad kapturkami bo mam wklęśniaki :sorry2:
Mój Borys też nosi 98 :-D a jego dwuletni kuzyn 104 :-D:-D:-D

Ja na początek też kupuję pieluszki newborn ale tylko jedną paczkę - dwójki się nie zmarnują więc nawet jak od razu się nie przydadzą to jak macie okazję i takie plany to lepiej w nie zainwestować w większych ilościach niż w jedynki :tak:

reklama
a ja do mycia polecam Oilatum Soft, ja przynajmniej 2mc będę w tym kąpać a potem będę próbować z Hipp, bo i do tego mam zaufanie. Chusteczki - na początek Nivea na pewno i Pampers. Pieluchy - eee nie wiem jeszcze, kupię pewnie paczkę 1 a potem 2... spirytus obowiązkowo i patyczki te z ogranicznikiem Oliwka zwykła Bambino, jak się zrobi ciepło to balsam
Nie wiem czy któraś już pisała ale latem nie wolno używać oliwki! Bo zatrzymuje powietrze, jak rodziłam Jagodę w czerwcu to nie kazano mi jej wcale tym smarować, używałyśmy balsamu. Co do pupci-ja nie smarowałam przy każdej zmianie pieluchy i teraz nie mam zamiaru..Nie kupuję też maści. Ewentualnie będzie Bepanthen od brodawek, ja jestem raczej za leczeniem chorej pupci naturalnymi środkami i sposobami Kobietkom które mają mieć córcie odradzam tylko Sudocream - on mocno wysusza i często jest przyczyną sklejenia warg sromowych co wiąże się z zabiegiem.... Macie do wyboru inne maści np. Linomag-bardzo polecany, albo Bepanthen właśnie:tak: poza tym pisałam już w tym wyprawkowym temacie,że przypominam o Paracetamolu w czopkach, jakimś leku na wzdęcia i kolki i o maści majerankowej.... edit: Mini nie wiem dokładnie... w styczniu idę z nią na szczepienie to mi ją zmierzą. Ale wiem że jest dużą dziewczynką i zdaję sobie z tego sprawę... Już słyszałam w lato pytanie czy posyłam ją do przedszkola a jak powiedziałam,że ona ma rok to babka była w szoku. Ona wygląda jak 2,5-3latek prawie. Ale rozwija się dobrze, nie jest zapasiona i w ogóle nie wiem skąd ona taka wielka bo ma okresy z jedzeniem że raz je ładnie, innym razem prawie wcale

Ostatnia edycja:
Byłam w mothercare. jej ja to świr jestem i wiem, że mnie w ubranka wpuścic nie mozna, ale moja mama to bije rekordy. Gdyby nie mój zdrowy rozsądek to chyba by pół sklepu wyniosła :-D. Mam już wyprawkę ubrankowa <jupi> no może spiochów ze dwaie pary trzeba będzie dokupić. Nie mam za to pościeli do łóżeczka, przewijaka i kocyka jakiegos cieplejszego. Nic fajnego nie znalazłam. :oo:

hej - ja dzis bylam w GM i powiem Wam ze w smyku kupilam 2 pajace przecenione z 50 zł na 25 jeden biały a 2gi to maly dinozaur z kapturkiem na ktorym naszyte jest takie niby poroze czy jak to nazwac :)
kupilam tez w kappahlu dres za 23 zł tez przecena 50%. Ogolnie bylam w mothercare ale tam spiochy + kaftanik 67 zł porazka jakas a zeby mnie to zachwycilo to nie powiem. Polecam tez pieluchy flanelowe ze smyka jedna biala kosztuje 6,99 ale jest mega biala, przyjemna mieciutka i grubsza - te z allegro sie umywaja

do kąpieli podobno najlepsza jest parafina i mam zamiar jej używać
papmersy 1 i 2 jutro mężu zakupi w makro, poza tym wybieram się do L'eclerca może będą jakieś pierdółki dla Maluchów w dobrej cenie

Dzis kupilam butelke tak na wszelki wypadek bo chce karmic piersia, ale nawet po 2 miesiacach jak bym miala wyjsc to M by karmil odciagnietym mleczkiem wiec:butelka Madela Calma jestem zadowolona do tego tej samej firmy nakladki na sutki takie mieciutkie sa.

reklama
Byłam w mothercare. jej ja to świr jestem i wiem, że mnie w ubranka wpuścic nie mozna,
Tez sie wybieram do mc :-) fajne te paki bodziakow mają

Dzis kupilam butelke tak na wszelki wypadek bo chce karmic piersia, ale nawet po 2 miesiacach jak bym miala wyjsc to M by karmil odciagnietym mleczkiem wiec:butelka Madela Calma jestem zadowolona do tego tej samej firmy nakladki na sutki takie mieciutkie sa.
ja tez mam tylko jedną buteleczke na wszelki ale wierze ze nie bedzie potrzebna:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry