• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

u mnie w Pepco mniej rzeczy ale też coś tam nakupiłam:tak:
Jagodzie trafiłam śliczną kieckę za to hehe

i uwaga - kupiłam torbę do szpitala! to wielki postęp! Jestem z planami zakupowymi 3mc do przodu <bo chciałam robić zakupy na początku marca,ale tak mnie przestraszył ten lekarz,że poważnie zaczynam się martwić, i chyba w styczniu/lutym zrobię te zakupy i kupię już wsio...>

reklama
byłam wróciłam, faktycznie można coś wybrać za rozsądną cenę, choć chyba u mnie bardzo poprzebierane.
Akurat obok był sklep dla dzieci i kupiłam w zasadzie wszystko co potrzeba. Została nam tylko pościel no i może łóżeczko (ale kuzynka coś wspominała że da, tak jak przewijak z wanienką).
Zaszłam też do apteki po ostatatnie zakupy, kupiłam tantum rosa, bepanthen i octenisept

atomowka - aspirator to taka gruszka, którą uruchomisz buźką i nic tam potrzebne nie jest.. nie wlewa się zadnych płynów itd. Sól fizjologiczna przydaje się do przemywania ropiejących oczek, do noska itd. Jak juz masz aspirator z filtrami to jest gotowy do użycia;)

Dziewczyny a czy potrzebny jest do tego aspiratorka to nosa taka sól fizjologiczna? OOO coś takiego\
NoseFrida spray do noska dla niemowląt 280 dawek (2018653029) - Aukcje internetowe Allegro
\
Czy to jest nie tego aspiratora, tlyko osoba sól i czy ja kupić?
Kochana - aspirator, aspiratorem - on jest sam w sobie wystarczający. Sól fizjologiczna - ona przydaje się do przemywania oczek jak ropieją, albo po kropelce zakrapiasz jak ma jakieś tam glutki i to rozpuści to co tam zaschnęło w nosku i łatwiej wychodzi jak pociągniesz tą fridą.<albo dziecko samo wykicha:)>
Na początek ja proponuję zakup soli fizjologicznej w aptece, najprostrzej w ampułkach <Physidose> z 10-15 ampułek bo to otwarte 12 albo 24h może być tylko.
A jak dziecko podrośnie i zaczną się większe problemy nosowo-glutowe to proponuję zakup Disnemar dla dzieci.

heloł laseczki :) dzisiaj kupiłam dwie butelki z avent 125ml, mate edukacyjną miałam zamawiac przez allegro ale jak juz byłam u cioteczki w sklepie to kupiłam i mam z głowy :) kuzynka mowiła że u niej sie przydala taka mata :) mówiła że z pół godziny spokoju było hehe :D aaa mamusia bujaczek z wibracjami kupiła i troche do szpitala rzeczy podkłady wkładki majtki jednorazowe itp :) P1010004 (2).jpg i taką mamusia wypraweczke ze szpitala kupiła :P

no dziewczyny ładne zakupki :tak:

ivi- cudna, klimatyczna sypialnia, slicznie sie wkomponowala kolyseczka!
inamorate- cudnosci różowości, super te zakupki po 5 zeta!
maruusia- swietny zestaw kibica!
vill- oooooooooo Ty to przebilas chyba nas wszystkie ta iloscia:shocked2:

kurde ja tez mam sporo, ale co z tego jak nie mam gdzie tego poukladac i pomyslu nie mam, bede musiala najpierw jakis mebel zakupic, zeby zaczac prac cokolowiek. ale kurde nie ma go gdzie wciś :-D

ja dzis dostalam paczuszke od sprzedawcy rp_77 czy jak to tam szlo, ale wiecie o kogo chodzi.
i wszystko super, jak nalezy, nic nie pomylono, wiec mam juz prawie, ze wszytko, tylko klapki mi zostaly i wsio.

a te malusie mociusie mnie rozczulily, juz zapomnialam, ze kiedys Julisia takich uzywala.

a i zamowila, oslonki na sutki z TT mam nadzieje, ze sie przydadza i bede z nich zadowolona, bo sa nieco inne niz te z Aventu, ktore mialam przy Julii i w ogole sie nie sprawdzily, do kitu byly, jakies takie dłuuuugie, ze mala w ogole nie dala rady wyciagnac tej brodawki przez to, te sa krotsze i mam nadzieje, ze maly je zassie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry