reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

mata, mini- ja tez kupilam te nakladki z TT, z Aventa mialam przy Julce, nie bylam zadowolona :no: moze przez to,ze ja mialam niewyciagniete brodawki, tzn. prawie wcale ich nie mialam:-(
ciekawe jak te sie sprawdza, a i 'sprzet' do karmienia jakby sie troszke lepszy zrobil, bynajmniej moj maz twierdzi, ze "je" mam tym razem :-)

kamila- wypasny lezaczek! ja bym brala, baaaardzo mi sie podoba!

reklama
Ajako to M testował :-D ja jestem mile zaskoczona tymi nakładkami - a wcześniej broniłam aventu ;-) zobaczymy czy sie sprawdza i czy w ogóle będa potrzebne

a ja zamiast brac się za prasowanie wsiąkłam w chusty - jedna mi przeleciała za 30 zł (nati) ale dzis znalazłam taniego LL poszukałam opinii i ma bardzo dobre - nie czekałam i kupiłam, bo dzis wystawili na allegro, co by mi nikt znów nie zwinał sprzed nosa ;-) moje kolorki i się doczekac nie mogę jak przyjdzie CHUSTA DO NOSZENIA DZIECI LENNYLAMB ROZMIAR L (2124883578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na wklęsłe brodawki ponoć dobrze się sprawdzają NIPLETY i można je stosować jeszcze przed porodem w celu wyciągnięcia brodawek.
Na płaskie mają starczyć właśnie same wkładki/osłonki.

Tyle mądrości ze sz.r. :zawstydzona/y:

ja nakładki miałam Canpol Babies - nie były rewelacyjne ale sobie poradziłyśmy w chwili kryzysu ;-) dzięki nim nie przestałam karmić Jagody jak miała 2mc,bo była chora na gardziełko i nie chciała chwytać piersi, a to myślała cwaniara,że butla i łapała:p

a ja się przestraszyłam zimy i kupiłam kominezon, napisane że zimowy ale absolutnie wiosenny on jest i jestem mega zadowolona, ani gruby,ani cieniutki - taki będzie akurat!;-) no i cena mnie skusiła..5zł za kombinezon i 8zł przesyłka:-D
Kombinezon pajacyk Mothercare 3-6mcy jesien zima (2097042739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mata ale piękna chusta - też lubie takie kolorki :-) Ona jest wełniana ?? Mam z lenny lamba pieluszkę ;-)

Ola niby jesienno-zimowy ale w aukcji napisane że zimą sprawdził się w domu :-D Fajny :tak:

villandra nipletki chyba bardzo drogie , a z tego co czytałam skuteczność mają różną .. Ja za radą lekarki albo położnej zasysałam strzykawką ale też mi nic nie dało :-( W nakładkach też mi się nie wyciągały ... ja to jakaś dziwna chyba jestem :unsure:
Ech bardziej się boje tego karmienia niż porodu :eek::-(

Mata - super chusta!! a miałam się Ciebie pytać czy coś znalazlaś :) moja nati leży sobie na półeczce i czeka na maleństwo.. :)

Ola - ładny ten kombinezonik :) :)

mini - te nakładki to po co? Przy nawale przecież nawet ręką wystarczy trochę mleka spuścić i cyca do dzioba ssakowi wsadzić.. No chyba że chodzi o poranione brodawki?

ivi nakładki w razie nawału mi się bardzo przydały w szpitalu ... Nie mogłam karmić bo Borysek nie mógł się chwycić a odciągnięcie nic nie dawało :zawstydzona/y:
Poranione brodawki mnie nie przerażają

Ivi jak masz dobre sutki, to nie potrzebne są nakładki nawet przy nawale, ale ja mam krótkie (przy Dobrusi miałam prawie płaskie) i nie mogła złapac, a jak przyszeł nawał, to całkiem szczypała dziąsełkami same końcóweczki...

co do chusty - to tkana 100% bawełna, na zdjęciu kolorki biją po oczach, w rzeczywistości sa bardziej stonowane Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Piaski Pustyni - rozmiar L - LennyLamb.com

szukałam od kilku dni, ceny za śmigane nati czy hopki poniżej 125+przesyłka nie schodziły a tu nówka raz prana za 50% ceny sklepowej do tego w moich kolorkach ;-) kilka razy będzie trzeba ja wyprać i potarmosic, ale powinno byc ok (czytałam opinie i LL maja dobre, często porównywalne do nati, niektórzy bardziej sobie nawet LL chwalą, więc mam nadzieje, że jak na pierwszą chuste się sprawdzi - a jak nie, to będziemy szukac innej ;-)) dobrze, że dziadek ostatnio jak był dał kaską "na pieluchy" dzięki temu mogłam czegos szukać, bo tak ciężko by było...

Ja mam wklęsłe sutki więc mi praktycznie nic nie wystaje :zawstydzona/y: a jak był nawał to były okrąglutkie i gładkie jak pomarańcza - więc bez nakładek ani rusz...
szkoda że wysyłka taka droga przy tych nakładkach :confused2:
Dziś kupiłam butelkę - canpola :tak: Mają teraz nowe ze smoczkami jak avent :tak: Ja kupiłam szklaną bo moim zdaniem są najlepsze - a myslałam że już szklanych nie produkują ;-) Plastikowe robiły się jakieś matowe i szare po wyparzeniu :eek:

reklama
Do góry