• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
A ja dzisiaj dostałam wielkie kazanie, żeby nie kupować jeszcze nic dla dziecka bo to nie wiadomo jak sie wszystko ułoży.. i że jestem super odważna, że już coś kupuje :/

Dzisiaj miałam zamawiać łóżeczko itd. i nie wiem czy nie poczekac:(
ixidixi,ja dzisiaj rano miałam to samo ze swoja mamą jak powiedziałam,że jedziemy na zakupy-jakieś ciuszki zacząć kompletować-to zaczęła swoje kazanie...że nie powinnam nic kupować przed urodzeniem dziecka,żeby nie zapeszyć...tragedia...
Nie wiem jak ona sobie to wyobraża,jak urodzę dziecko to wtedy będę biegać na zakupy i kupować wszystko na raz??kiedy i jak niby miałabym to zrobić??
Nie rozumiem troszkę myślenia pokolenia naszych rodziców-czasy się strasznie zmieniły przez te 25 lat,a druga sprawa to,czy to że kupujemy wyprawkę dla naszych dzieci ma wpływ na ich stan zdrowia??eh...ale mi dzisiaj humor mamuśka popsuła od samego rana...

Ja robię zakupy już od ok. miesiąca z prostej przyczyny, że za miesiąc to może mi byc mega ciężko. Poza tym bliźniaki mogą byc dużo wcześniej i założyłam sobie, że podstawę czyli łóżeczka, kocyki, prześcieradła, ciuszki butelki i smoczki muszą być w domu. Na koniec zostawiam tylko wózek i foteliki. To w razie czego może kupić mąż wie co i gdzie a z allegro przesyłki są w 3 dni.
Poza tym dużo jest teraz przecen, przedwczoraj kupiłam dużo body i śpiochów w tesco, mam też 2 paki używanych z allegro i tak naprawdę ciuszki już mam wszystkie. Nie mam tylko kombinezonów i jest to dla mnie czarna magia.
Macie może namiary na jakieś fajne śpiworki? Mam dla dzieci po rożku i ciepłym, grubym kocu ale później to chyba w śpiworek i pod koc. Co myślicie??
A tym co mówią, żeby nie zapeszać cały czas powtarzam, że dzieci się urodzą, że nie ma odwrotu i co za różnica czy kupię teraz czy za miesiąc...

No fakt, ludzie przesadzają z tymi przesądami...
Jak tak mówią w kółko że za wcześnie i że oni na moim miejscu bali by się już kupować, bo to różnie bywa i żebym się wstrzymała...
To myśle, że chcą mi wmówić, że pewnie z moim dzieckiem bedzię coś nie tak i niepotrzebnie to kupuje... :/
Ja nie wiem skąd oni się urwali..

albo pytanie:
-"Kopie mały?"
- teraz nie
- "O rany!?, a liczysz ruchy? Ona m kopać cały czas, jeszcze się udusi pępowiną!"

I takich sytacji u mnie mnóstwo..

Ja w sumie najchętniej kupiłabym już wszystko, bo myśle o tym non stop.. patrze na tą moją magiczną listę wyprawkową i gdybym to miała z głowy, byłabym spokojniejsza..:confused2:
Tym bardziej, że wiem co i gdzie... prawie wszystko do zamówienia na allegro bo ciuszki już mam..

No ale.. moja mama rodzi za tydzień:tak: tzn. tak ma mieć planowo cesarke.. No i ona dopiero od połowy lipca zaczęła wszystko kompletować.. a łóżeczko stoi od wczoraj..
Ciuszków mamy mnóstwo, chyba nawet nie zdążymy wszystkiego ubrać chłopcom.. najpierw będzie je nosić mój MŁODSZY:laugh2: brat, a za 3 miesiące mój synek.. Więc pewnie do tego czasu wszystkie te małe ciuszki będe już miała u siebie... A i tak się zastanawiam, czy nie kupić jeszcze jakichś.. takich tylko dla mojego maleństwa:-p

Tak czy siak, tych wystarczy na ok. 6 miesięcy.. potem zaszaleje ze zmianą garderoby małemu:confused2:

Wózek wybrany, łóżeczko wybrane, i inne rzeczy też.. ale kurcze jeszcze tyle czasu do porodu.... Mój D. mówi, żeby zacząć to kompletować we wrześniu bo zamówi się to na raz i już bedzie problem z głowy... no ale czym dłużej czekam, tym bardziej wymyślam i np. pościel, która była dla mnie piękna tydzień temu, teraz mi sie nie podoba, bo znalazłam inną.. I tak z wszystkim.

Nie wiecie czy kosmetyki z HIPP uczulają?;-)

Ostatnia edycja:
Ja na zmieniające się decyzje znalazłam sposób i po prostu nie oglądam więcej. To co wybrane to wybrane i już :-) I też bym chętnie wszystko kupiła, tylko co będę robić później :-) No i kupuję na raty żeby mnie nie przeraziła suma bo jakbym miała tak na raz 4-5 tys wydać to nie wiem :szok:

Ja podobnie jak Lenna, jak już coś kupię to potem nie patrzę już na inne rzeczy bo zawsze znajdzie się coś tańszego, ładniejszego....
A dziś moja mama kupiła w sklepie z uzywaną odzieżą drugi kombinezonik, jeszcze go nie widziałam na żywo tylko fotkę ale jest podobny do tego który juz kupiłam więc obie dzidzie już mają... bo się tym denerwowałam że sie nie trafi i będzie trzeba kupić coś drogiego.
Podobno były jeszcze dwa, jeden biały (ale bez rękawiczek i stopek) i drugi tez biały w jakąś krateczkę różową (ale z rękawiczkami i stopkami), no ale u mnie odpada bo jak drugie nie okaże sie dziewczynką to tak nie bardzo. Niby babka w sklepie zostawiła dla mnie i mam sobie obejrzeć.

Ja wlasnie wrocilam z zakupow, jak dla mnie to porazka przymierzałam kilka topow i nic mi nie pasowalo.. w ostatecznosci kupilam jeden sweter do leginsow, koszule nocna do szpitala i dwie pary cieplutkich skarpet do szpitala, a do tego kurteczke taka juz na jesien bo u nas juz sie robi zimno, a w niczym sie nie dopinalam.

Mialam nadzieje, ze juz wszystkie ciuszki dla dzidzi kupie dzis w tym tanszym sklepie do ktorego pojechalam ale sie zawiodlam byl maly wybor i nic mi nie pasowalo. Kupilam za to przytulaczek (taki malutki kocyk z glowa slonika posrodku), recznik dla dzidzi i spiworek. Teraz sie zastanawiam czy jeden spiworek wystarczy czy kupic jeszcze jeden w razie jakby ten pierwszy sie ubrudzil..

Co do pajacykow to kupujecie tylko bawelniane czy takie troszke cieplejsze tez? Jakby polarkowe czy cos?

reklama
ixidixi ja też bym już chciała wszytsko mieć w domku przygotowane, a uświadomiłam sobie to tym bardziej po ostatniej wizyty u lekarza, po której ginka kazała mi leżeć i wypoczywać. Narazie nie muszę leżeć non-stop, czy być w szpitalu ale nigdy nie wiadomo czy mi się szyjka nie skróci bardziej lub czy nie zrobi się rozwarcie... i wtedy niestety przepadnie kupowanie reszty wyprawki czy tym bardziej wózeczka, którego jeszcze nie mamy.. także wcale nie uważam że robimy zakupy za wcześnie, lepiej być spokojnym i mieć ten konfort że jesteśmy przygotowane niż poźniej zamartwiać się czy zdążymy z zakupami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry