• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Jutro mykam po reszte zakupów ale raczej dla siebie bede się starała coś kupić...no chyba ,że maleństwu coś się trafi fajnego chciałam kupić już śpiworek ,ale marcin twierdzi ,że za wcześnie bo płeć jeszcze nie jest nam znana ;)jutro go przekupie pączkami i kupie coś chyba bo są takie big promocje ,że aż szkoda ominąć

a ja dziś zaszalałam i zakupiłam: śpiworek, przewijak (taki na łóżeczko, bo u nas mało miejsca), fotelik samochodowy, adaptery do wózka i torbę do wózka :-)

A ja dzisiaj dostałam wielkie kazanie, żeby nie kupować jeszcze nic dla dziecka bo to nie wiadomo jak sie wszystko ułoży.. i że jestem super odważna, że już coś kupuje :/

Dzisiaj miałam zamawiać łóżeczko itd. i nie wiem czy nie poczekac:(

Ixidixi ja uwielbiam takie gadanie, jakby człowiek myslał że jak to się ułozy to nie zachodziłby w ciąże, nie wychodził z domu tylko leżał i czekał chyba tylko na śmierć.

Jesteś odważna jak każda z nas, ale przede wszystim jesteś racjonalistką a wiadomo że od razu sie wszystkiego nie kupi a jak dzidzia sie urodzi to musisz od razu wszystko (prawie) miec... i kto CI wtedy to kupi?
Nie przejmuj się takim gadaniem - takie jest moje zdanie :)

cat_beige.jpg
spiworek taki, sliczny jest :-)

wzoru przewijaka nie mogę znaleźć, nie ma go na stronie producenta, może to jakiś stary model... ale ladniutki, z misiem. Fotelik MAxi-Cosi Cabriofix :-)

Ixidixi mi tez tak gadają :-) ale postawiłam na swoim i powoli odpuszczają. No bo kiedy mam kupować wózek i tym podobne graty, które trzeba najpierw pomacać i pooglądać.. Teraz czuję się w miarę ok, to kupuję - a potem nie wiadomo, lekarz mi mówi, że problemy z kręgosłupem pewnie będę mieć konkretne. A przecież nie wyślę męża żeby wybrał sam, bo on nie odróżnia kolorów :-D. No i prawdę mówiąc to wszystko jest okropnie drogie, jakbym miała na raz kupować to nie ma szans. Nie słuchaj głupot i rób to co chcesz - na pewno kupno łóżeczka w niczym dziecku nie zaszkodzi :-p.

reklama
ixidixi ja tez tak mysle jak rainmanka nie ma co martwic sie o zapeszanie.. spojrz na liste co trzeba kupic i wyobraz sobie ze bedziesz po wszystko leciala po porodzie, to przeciez niewykonalne, a jakby sie tak przejmowac i nic nie kupowac (bo przeciez nigdy nie wiadomo co sie stanie), to dziecko po porodzie w recznik zawinac zanim sie zrobi zakupy.. tym co powiedzieli Ci kazanie powiedz, ze moga sami ci wszystko kupic jak tylko sie dzidzia urodzi, bo Ty bedziesz zmeczona i bedziesz musiala zajac sie maluchem - moze im wtedy przejdzie :)

lile, jaka grubosc ma spiworek? Nie wiem czy w Polsce podaja w ogole, tutaj podana jest w TOG'ach i nie wiem czy kupic 1tog czy 2tog.. a w co zamierzasz dzidzie ubrac zanim wlozysz do spiworka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry