• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Tygrysek-M, super duze zakupy :) chwal sie oczywiscie, ja to kupie spioszki i wklejam fotki hehe, moj D sie ze mnie smial juz ze przeginam.. :)

Ja jestem w Anglii to allegro odpada ale kilka rzeczy kupilam w internecie na amazon.co.uk i innych sklepach zwykle jest taniej ale gorzej jak przychodza kurierzy z rana i nikogo nie ma w domu, to musze pozniej jezdzic po to, a w takim duzym miescie to czasami problem.. dlatego reszte internetowych zakupow zamierzam dopiero zrobic jak juz nie bede pracowac i bede w domku, zeby je odebrac, mysle ze jakbym byla w Polsce, to robilabym zakupy na allegro, bo tam naprawde wszystko jest i jak dziewczyny pisza wychodzi taniej.

reklama
wczoraj przeszłam po leclercu porównałam ceny z allegro no i jednak , nawet z przesyłką, taniej jest na allegro. Porównywałam ubranka , poście, prześcieradła.
Więc chyba aukcje internetowe :)
Jeśli możecie polecić jakiś sprzedających to będe wdzięczna!
Buziaki!

Jola taj jak już pisałam polecam 'rodzyneczki', oni na kazdym swoim zdjeciu na aukcjach maja napis 'lukuś'... ja kupowałam u nich ręczniczki, kocyk, wanienkę, przewijak, pieluchy flanelowe, i jescze kilka innych pierdółek:D

Nie wiem czy słyszałyście może o takim płynie do kąpieli dla niemowląt EMOLIUM.....podobno świetna sprawa....
Tak jak dziewczyny już pisały to jeden z wielu kosmetyków z emolientem w składzie. Jest tego teraz na rynku bardzo duży wybór.

taka jedna znajoma ciagle kupuje dziecku z rossmana-babydrams wszystko puder,chusteczki, pampersy, kapiel kremik i jest zadowolona.
Monik75 nie wiedzialam ze twoja corka ma azs- moja corka tez tak miala do 2 roku zycia i przeszlo. jakie uzywasz masc, czy kremik podala bys nazwe, a jak twoja corka wyglada ma plamki czy calym ciele.
Nazwę maści podam później bo teraz córeczka śpi a maść jest w jej pokoiku. A czerwone plamy nadal jej się pojawiają i to najczęściej na zgięciach. Teraz np. ma w zgięciach kolanek i łokci od wewnętrznej strony, pod szyjką, a dzisiaj nowa plamka pojawiła się też na buzi. Ostatnio bardzo długo walczyłam z tymi plamami w okolicach pachwin i okolic intymnych. Bardzo to jej dokuczało i wyglądało okropnie. Te plamy właściwie to pojawiają się wszędzie i na brzuszku a nawet na pleckach. U nas raczej nie skończy się ta alergia tak szybko:no: Plamy w dotyku są szorstkie i z czasem są co raz bardziej zaognione. Jak leczę ją sterydem to daję też codziennie probiotyk Dicoflor, który wspomaga leczenie tej alergii.
Jak będzie córeczka starsza to będziemy jej robić testy alergiczne. Jeden lekarz nam powiedział że to AZS niekoniecznie ma od białka mleka krowiego:nerd:
Na razie z codziennej diety ma wyłączone wszystkie produkty mleczne.

no to dziewczyny potrzebuję pomocy dotyczącej bielizny po porodzie :) ściśle rzecz ujmując chodzi mi o majteczki :)
Jakie powinnam kupić w jakie się zaopatrzyć? będę wdzięczna na pomoc w tej kwestii ;)
Ja po porodzie (miałam cc) nie dałam rady założyć majteczek jednorazowych bo urażały mi bliznę po cięciu i dwa dni chodziłam z podpaską jak chinka, czyli ściskałam nogi :-D Ale faktycznie takie majteczki są wymagane w szpitalach, a to dla tego że krocze musi być w miarę wietrzone i nie wolno doprowadzić do infekcji. Takie majtki jednorazowe mają temu zapobiegać.
Co do bielizny ciążowej to w poprzedniej ciąży zakupiłam sobie takie maty na brzuch ale były dla mnie nie wygodne i czułam się w nich jak w reformach :-D Teraz używam zwykłych matek. Piszą w poradnikach żeby w ciąży nosić bieliznę bawełnianą i ja takiej właśnie używam :tak:

Nikusiaa85 ta maść nazywa się Advantan

Ostatnia edycja:
Takie butki kupilam syneczkowi :) ten zielony rzep sie odczepia tak daleko az na pietke, zeby latwo sie wkladalo nozke, bo te sznoroweczki to taka sciema :) i sie ich nie rozwiazuje. D skomentowal, ze on pierwsze "oryginalne" buty mial jak byl juz dorosly i ze dzieciaczka rozpieszczam ale jak mama pracuje w adidasie to jak moze synek nie miec adidaskow? :) Ciekawe kiedy beda na niego dobre, bo kupowalam rozmiar "na oko" z nadzieja, na wiosne 2011.

P8110020.jpg

Elzu fajne butki :) i takie czasy że to co my mieliśmy jako dorośli nasze dzieci mają od kołysek :)

Eve, Twoja wyprawka też ładna :)

Ja już zadnych ciuchów nie kupuję bo nagle sie okazało że mam tego tyle że nie wiem czy zdążę to wszystko ubrać. Sama kupiłam, dostałam od rodziny i jeszcze koleżanka mi ostatnio dzwoni że mi przyśle :) Z ubranej to jedno czego nie mam to drugiego kombinezoniku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry