• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
He He moja lista rzeczy dla dzidzi kupionych to (licząc w sztukach) z 150 rzeczy ;D
Ale się tego nazbierało o_O

Macie jeszcze trochę czasu na kupowanie, ale moim zdaniem jak się wcześniej zacznie to się znajdzie wszystko takie jakie się chcę ... a tak to, na ostatnią chwilę to też się człowiek śpieszy, stresuję, zapomina i w ogóle ...

Aaa co do smoczków to myślicie że pierwszy może być taki !!??
: NUK BABY ROSE smoczek 0-6 m-cy BEZ UCHWYTU (1142516493) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ja też jeszcze za dużo nie kupiłam, jakieś śpioszki, kaftaniki, bodziaczki. Ale tak po 2-3 sztuki. I jeszcze ręczniczek kąpielowy. Teraz kończymy remont kuchni, potem zabierzemy się za pokoik Michasia. I wtedy też większe zakupki dla Niego. Wózek mamy już upatrzony.

Zaplanowałam w pokoiku Michasia na jednej ścianie zrobić jakąś grafikę. Moje siostry obiecały mi namalować na ścianie coś. Teraz tylko szukam jakiejś inspiracji. Może jakiś podwodny świat, albo morze i wyspa i jakieś bajkowe postacie. Hmm to jeszcze jest do przemyślenia.

Elzu - ja nie wymieniam filtra za każdym razem. Tak naprawdę to ani wydzielina dzieciątka ani Twoja nie ma kontaktu z filtrem. Sama się zorientujesz kiedy wymienić filtr, zobaczysz.

Przeczytajcie co znalazłam na tym forum:

"Dziewczyny nie używajcie do kąpieli linomagów, oilatum, balaneu i innych takich na bazie ciekłej parafiny! Skórze dziecka zupełnie nie jest to potrzebne.
Ciekła parafina, osadza się na skórze nie pozwalając jej oddychać. Jest siedliskiem bakterii, zatyka pory i nie dopuszcza do skóry żadnych substancji odżywczych zawartych w kosmetyku. Stosowana jest w kosmetykach dla dzieci bo jest tania i dobrze rozpuszczają się w niej inne składniki kosmetyku. Jak zobaczycie w składzie nazwę Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil,
Paraffinum liquidum, Olej mineralny, parafina, olej parafinowy to jest to pochodna ropy naftowej. W aptece kosztuje 2,50. Jak przeczytacie skład oilanów których używacie to w 80% to właśnie Paraffinum liquidum otrzymywana z ropy naftowej.
Nie rozumiem czemu wszyscy kąpią w tym dzieci. To straszne. Kto to tak nakręcił?:no::no::no:

Jeśli chcecie coś natłuszczającego do kąpieli to użyjcie np. tego
Rossmann, Babydream, Extrasensitive Ol - Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej)
Zawiera 100% naturalny olej migdałowy, który wspaniale nawilża i natłuszcza skórę. ":tak:

Zuza19 kosmetyki z olianami przeznaczone są przede wszystkim dla dzieci z problemami skórnymi np. z AZS- Atopowe Zapalenie Skóry. Moja córeczka niestety cierpi na AZS od początku i te kosmetyki o których piszesz bardzo jej pomagały. Myślę że nie powinny być stosowane u dzieci zdrowych. Ale dzieciom które cierpią na różne problemy skórne te kosmetyki bardzo pomagają i przynoszą ulgę.

a ja z nudów sama uszyłam Hani 2 posciele :tak: jedna bawelniana a druga flanelowa (razem z 2 prześcieradlami wyszlo mnie to 80zł)
W zasadzie nigdy niczego do tej pory nie uszylam (maszynę pożyczylam), więc jestem z siebie bardzo bardzo dumna:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry