• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Zuza19 a czytałaś dalej wypowiedzi na tym forum z którego skopiowałaś ten tekst !?
Dalej jest mądrze napisane wytłumaczenie, parafina nie zatyka porów ... ludzie, owszem jest wyjątek w którym może zatkać pory-gdy dorosły z tego typu problemami użyje go na twarz. To tyle.
Teraz już wiem od lekarki że jak dziecko ma problemy skórne to używa się oilatum emulsji lub roztworu, a oilatum soft jest to stworzona linia kosmetyków specjalnie dla niemowląt i najmłodszych i może być stosowana na codzień.

taka jedna znajoma ciagle kupuje dziecku z rossmana-babydrams wszystko puder,chusteczki, pampersy, kapiel kremik i jest zadowolona.
Monik75 nie wiedzialam ze twoja corka ma azs- moja corka tez tak miala do 2 roku zycia i przeszlo. jakie uzywasz masc, czy kremik podala bys nazwe, a jak twoja corka wyglada ma plamki czy calym ciele.

no to dziewczyny potrzebuję pomocy dotyczącej bielizny po porodzie :) ściśle rzecz ujmując chodzi mi o majteczki :)
Jakie powinnam kupić w jakie się zaopatrzyć? będę wdzięczna na pomoc w tej kwestii ;)

Jola1205, gdzies juz dziewczyny pisaly, ze wiekszosc szpitali wymaga jednorazowe na te pare dni po porodzie (tylko nie wiem dlaczego), widzialam ze mozna kupic takie na allegro (pewnie w aptece tez sa), a sa tez wielorazowe z siateczki takiej.. niestety nie wiem, ktore lepsze :/

a teraz czy używacie tez jakiś majtek specjalnych ciążowych? przyznam, że My mam słabą sytuację finansową i dlatego szukam info czy warto coś kupować czy obejdę się bez takich wygód dodatkowych

Jola1205-z bielizną nie ma co przesadzać ja kupiłam takie zwykłe gaciory pełne do chodzenia po domku.Wiadomo po porodzie będziemy miały połóg,te krwawienia są różne mnie zalało jakoś dwa razy i wiadomo gatki poszły do kosza.Nie szkoda wyrzucić bo z takim zamiarem były kupione.A na wyjście z domku kupiłam lepsze z koronki i materiałowe ale pełne.Dopiero po połogu mogłam nałożyć taką bieliznę jak lubię.Tak zrobiłam po pierwszym porodzie i było dobrze.
A do szpitala po porodzie miałam takie majteczki z siateczki.Wygodne,przepuszczają powietrze.Można je kupić w aptekach.

ja nie używam jakiś specjalnych, ponieważ miałam moment w życiu że tylko w stringach chodziłam, żadnych innych majtek nie tolerowałam, a potem mi się zmieniło i mam mnóstwo bezszwowych, wygodnych, więc nigdzie mnie nie gniotą i idealnie komponują się pod brzuszkiem :)

reklama
Ja juz od dawna nie nosze stringow tylko normalne majty, wiec w ciazy nie kupowalam zadnych nowych, nosze te co mam. A na polog zamierzam kupic kilka jednorazowych do szpitala, a mam tez 7szt takich zwyklych bawelnianych gatkow - kupilam gdzies za grosze, to beda na polog w domu - jak sie pobrudza to nie bedzie mi ich szkoda.

Dziewczyny, jak dlugo po porodzie trzeba ubierac wklady poporodowe, a kiedy juz mozna przejsc na normalne podpaski?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry