• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja powoli zastanawiam sie co spakowac do szpitala dla siebie i malucha no i kiedy to zrobic.. termin mam na 3 listopada.. to chyba chcialabym juz miec spakowana torbe pod koniec wrzesnia, a wy kiedy swoje pakujecie?

reklama
No wlasnie twardy i niewygodny nie zawsze znaczy, ze zdrowy tak przynajmniej pisza w tym artykule (wklejalam juz tego lina w temacie lozeczkowym), my do kolyski kupilismy piankowy materacyk bo innych zabardzo nie ma takich malych, a do lozeczka bedziemy kupowac dopiero w nowym roku, takze jeszcze nie myslalam jaki kupimy..

Materace Dla Dzieci

Ja powoli zastanawiam sie co spakowac do szpitala dla siebie i malucha no i kiedy to zrobic.. termin mam na 3 listopada.. to chyba chcialabym juz miec spakowana torbe pod koniec wrzesnia, a wy kiedy swoje pakujecie?

Ja jak znalazłam się teraz w szpitalu to uświadomiłam sobie że nigdy nic nie wiadomo, niemam praktycznie nic do szpitala "jakby coś". Obiecałam sobie że muszę szybko chociaz te najważniejsze rzeczy kupic i trzymać w jednym miejscu. Torbę spakuję w zależności od zdrówka Malutkiej i kolejnych wizyt. Jeśli będzie ok to planowałabym na przełom IX/X, termin m 24-27 XI

Czy ktoś mi doradzi co z tą fridą. Jak czyścić wężyk i jak często zmienia się filtry?

Mi w piatek przyszły dwie wyprawki do szpitala: śpioszki, kaftanik zapinany na ramionkach z długim rekawem, kaftanik zapinany z przodu, czapeczka i rekawiczki z bardzo fajnej miekkiej bawełny :)

ja mialam termin porod 26 pazdziernik i byla spakowana 6 pazdziernika a 8 pazdziernika jechalam do szpitala na porodowke bo rano mi odeszly wody i wieczorem urodzilam coreczke. wiec najlepiej przed terminem jakiej 3 tyg byc przygotowane i mialam dwie torby dla siebie i dziecka

Trusia, co do fridy to nie wiem ale ktos juz pisal (nie pamietam w ktorym temacie), ze te filtry mozna myc.. moze jakas doswiadczona mama nam doradzi :)

Jesli chodzi o ubranka dla dzidzi do szpitala to ile chcecie spakowac i jaki rozmiar? Ja w ogole prawie nie mam kaftanikow (moze ze dwa) i mysle o zapakowaniu body na dlugi i krotki i pajacykow + czapeczka i niedrapki, a na wyjscie kombinezon, tylko nie wiem ile tych bodziakow z pajacykami i czy cos jeszcze na pajacyki ale pod kombinezon np bluze albo sweterek. No i chyba wezme rozmiar 56, mysle ze dzidzia nie bedzie az tak dluga zeby byl za maly.. mam nadzieje, ze kazdym razie, a jakby byla jednak.. no to wysle D do domku zeby skompletowal inny zestaw. No i ile pieluszek.. skoro moze zuzyc kolo 10 na dobe.. to brac pod uwage 3 doby i wziac cale opakowanie tych pierwszych pieluszek (najmniejszych)?

Elzu - jeśli chodzi dokładnie o to co masz zabrać do szpitala to najlepiej spytaj w szpitalu czy mają jakąś listę. W niektórych szpitalach dla maluszka mają wszystko i potrzebujesz tylko rzeczy na wyjście a w innym nie dostaniesz nic.
U mnie do szpitala potrzebne będą tylko ubranka wezmę w rozmiarze 56 (chyba, że wcześniej na USG wyjdzie, że maluch jest wielki ...) jakieś 3 pajacyki, 4- półśpiochy i jakieś bluzeczki, ale te to muszę jeszcze kupić bo mam na razie same bodziaki :-)

reklama
Ja na wyjście ze szpitala kupiłam takie komplety żeby był kaftanik zapiany na ramionkach bo dziecko będzie miało kikutek od pępka i body mogłoby za bardzo go przyciskać.
Do szpitala nie będę brała ciuszków bo u nas dopóki dziecko jest w szpitalu ubierają go w ich ciuszki. Daje się tylko pieluchy i chusteczki do mycia. Więc najlepiej tak jak pisze Kasia zapytać w szpitalu co potrzeba zabrać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry