• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Łażąc wczoraj po internecie czytalam, ze niektore mamy kremuja tez faldki na szyi i inne takie faldkowane miejsca, ktore moglyby sie odparzyc, a na buzie w domu trzeba cos? A co do chusteczek nawilzonych to one sa tylko do pupy? Czy np jak sie dziecku uleje to mozna buzke przetrzec tez?

Zamierzacie kupowac sol fizjologiczna do oczek? Jesli tak to w ampulkach czy jakas inna forma? Bo jesli codziennie trzeba dziecku te oczki przetrzeć to te ampulki malo wydajne chyba beda.. sama nie wiem.

Czy do szpitalnej torby nalezy zapakowac kosmetyki dla malucha?

Ale sypie pytaniami.. ale mam jeszcze jedno :) zamierzacie zapakowac jedna torbe ze swoimi i maluszka rzeczami, czy osobne (do szpitala ma sie rozumiec)?

reklama
do przemywania oczek to chyba zwykła przegotowana woda wystarczy,albo rumianek,co do torby to ja chyba dwie musze wziazc bo bliźniaki to dwa razy więcej osprzętu..
jakbym miala jedno,to chyba jedna bardziej pojemna wystarczy..
co do kosmetyków to chyba tylko chusteczki i linomag,zalezy co chce szpital.

Ostatnia edycja:
A dostawałyście u swoich lekarzy książeczki reklamowe? Tam są fajnie skumulowane wszystkie wiadomości o ciąży i później o dzieciach, jaka wyprawka, jak przewijać, kąpać i co przy tym stosować.
Wiadomo, że każdą taką broszurę trzeba potem zweryfikowac pod własnym kątem ale myśle że to co najwazniejsze jest tam zawarte.

Ja nic od lekarza nie dostaję ;( żadnych ulotek, z poczekalni czasami coś wezmę ale to takie głupoty...
Oj ja to chyba z 3 torby potrzebuję he he ;D
Dołączam się do pytań Elzu ;)

A dostawałyście u swoich lekarzy książeczki reklamowe? Tam są fajnie skumulowane wszystkie wiadomości o ciąży i później o dzieciach, jaka wyprawka, jak przewijać, kąpać i co przy tym stosować.
Wiadomo, że każdą taką broszurę trzeba potem zweryfikowac pod własnym kątem ale myśle że to co najwazniejsze jest tam zawarte.
Ja dostałam torbę z książeczkami,ulotkami i próbkami na początku ciąży(8 tydz)-w szpitalu jak mnie gin położyła by zrobić mi wszystkie badania za jednym razem :) i jest tam wiele ciekawych informacji na temat ciąży,porodu,pielęgnacji maluszka po porodzie itp...

EDYTKA to fajnie masz, u nas tego niema

Mam pytanie, chce zamówić fridę do noska. Tylko jak z czyszczeniem tego wężyka, czym, no i czy filtry zmienia się po każdym czyszczeniu?

reklama
udalo sie nawet zdjecia wstawic :)

Załączniki

• DSCF6095.jpg
    DSCF6095.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 67
  • DSCF6098.jpg
    DSCF6098.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF6100.jpg
    DSCF6100.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 57