• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
U mnie w rodzinie byly same dziewczynki, jak urodzilam chlopca to nikt nie mial pojecia jak dbac o tego malego ptaszka, do pierwszego odparzenia wlasnie pod jajeczkami :/ teraz bede miec dziewczne :) zobaczymy jak bedzie....

hmm.. czyli jak zrobi siusiu, to wytrzec dokladnie (bez odwijania skorki) husteczka nawilzona, a potem kremik? Czytalam, ze sudocrem to tylko jak juz sa odpazenia i zeby nie stosowac profilaktycznie bo pozniej nie bedzie dzialal.. a ten linomag to jaki to krem? Do stosowania na codzien?

Do wody do kąpieli oilatum, tak? A po kąpieli wysmarowac calego oliwką? Pod jajkami tez? Po kąpieli wysuszyć pępuszek i przetrzec spirytusem.. a oczka i uszka wodą fizjologiczną?

Czy do mycia glowki trzeba cos dodatkowo?

Wiec do wyprawki z kosmetykow dla chlopca, to.. krem na pupe, krem na buzie ochronny, emulsja do kapieli, oliwka, cos na pepuszek i woda fizjologiczna.. i husteczki nawilzone.. czy cos pominelam?

Teraz tylko musze sie rozejrzec czy te wszystkie produkty dostane w Anglii..

hmm.. czyli jak zrobi siusiu, to wytrzec dokladnie (bez odwijania skorki) husteczka nawilzona, a potem kremik? Czytalam, ze sudocrem to tylko jak juz sa odpazenia i zeby nie stosowac profilaktycznie bo pozniej nie bedzie dzialal.. a ten linomag to jaki to krem? Do stosowania na codzien?

Do wody do kąpieli oilatum, tak? A po kąpieli wysmarowac calego oliwką? Pod jajkami tez? Po kąpieli wysuszyć pępuszek i przetrzec spirytusem.. a oczka i uszka wodą fizjologiczną?

Czy do mycia glowki trzeba cos dodatkowo?

Wiec do wyprawki z kosmetykow dla chlopca, to.. krem na pupe, krem na buzie ochronny, emulsja do kapieli, oliwka, cos na pepuszek i woda fizjologiczna.. i husteczki nawilzone.. czy cos pominelam?

Teraz tylko musze sie rozejrzec czy te wszystkie produkty dostane w Anglii..

linomag to taka masc lub krem jak wazelina i to do codziennej pielegnacji.wydaje mi sie ze oilatum zawiera w sobie parafine leczniczą i nie trzeba uzywac dodatkowo potem oliwki, bo dziecko po kapieli jest nawilzono/natłuszczone.

Elzu - co do sudocremu - [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Preparat jest szczególnie zalecany do pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry.
Nie należy czekać, aż powstaną odparzenia.
Ja u swojej córci stosowałam go po każdej zmianie pieluszki.
[/FONT]

Hmm dzieki dziewczyny za rady :) czyli nie tak duzo kosmetykow trzeba (tak jak mowia - im mniej tym lepiej). Olitaum widzialam, ze jest na angielskich stronach, tylko rozne rodzaje i nie wiem ktory jest dobry (czy wszystkie sa od urodzenia?). A jaki krem ochronny na zime polecacie?

Hmm dzieki dziewczyny za rady :) czyli nie tak duzo kosmetykow trzeba (tak jak mowia - im mniej tym lepiej). Olitaum widzialam, ze jest na angielskich stronach, tylko rozne rodzaje i nie wiem ktory jest dobry (czy wszystkie sa od urodzenia?). A jaki krem ochronny na zime polecacie?

Też właśnie nie wiem, na pewno:
*Oilatum Emulsja albo Oilatum Soft Emulsja.

Tak są opisane:
Oilatum Soft Emulsja-
Emulsja do codziennej kąpieli w wannie oraz pod prysznicem, skutecznie zapobiega utracie wody przez naskórek. Jest to kosmetyk aktywnie pielęgnujący - redukuje uczucie suchości skóry powodując, że staje się ona gładka, delikatna, nawilżona. Myje skórę, dzięki czemu nie trzeba używać do kąpieli produktów zawierających detergenty. Oilatum Soft Emulsja jest hipoalergiczna nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Jest bezpieczna, może być stosowana bez ograniczenia wieku.

*Oilatum Emulsja - Parafina ciekła tworzy oleistą powłokę na warstwie rogowej naskórka zapobiegając nadmiernemu parowaniu wody z powierzchni skóry, zapewniając jej tym samym odpowiednią wilgotność i poziom natłuszczenia.
Oilatum emulsja polecana jest do łagodzenia stanu podrażnionej, suchej, swędzącej i łuszczącej się skóry, a także do kąpieli niemowląt.
Emulsję stosuje się najczęściej jako dodatek do kąpieli, ale może być również stosowana miejscowo, bezpośrednio na zwilżoną skórę.

No i który lepszy !!??
Chyba jednak wydaję Mi się Oilatum Soft Emulsja jest lepsza.
I jak to w ogóle jest, jak się wykąpie dzidziusia w Oilatum to potem na pupę Linomag, to już wiem, a na resztę ciałka nic, zupełnie nic !? Na buźkę też nie !?

Czy może ktoś stosował Krem Oilatum Soft !?

A ten krem na zimę to tak jak pisałam wcześniej, chyba Nivea, tylko który dalej nie wiem, czy ten z zielonym czy z różowym wrrr :/ ;D

LINOMAG najlepszy ten z tlenkiem cynku, lepszy niby od Linomag BoBo A+E.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry