• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Też planuję kupić ten laktator.Przy Zuzi miałam aventu i u mnie na 100% się sprawdził.W trzeciej dobie dostałam nawału pokarmu do tego 40 stopni i dzięki Bogu,ze miałam laktator bo inaczej chyba bym padła z bólu a w szpitalu oczywiście nie było.Z resztą ciężko mi sobie wyobrazić korzystać z używanego...No i przez następne kolejne 2-3 miesiące w ciągłym użyciu bo miałam mnóstwo pokarmu i jak tylko Zuza na czas nie jadła to od razu bolące guzy i temperatura.Więc ja wole na dzień dobry być w tym temacie przygotowana.

mi sie przydaly laktora bo mialam bardzo duzo pokarmu i dodatkowo kupilam do przechowywania do zamrazanki takie male buteleczki 10 sztuk po 150ml. wszystkiego firmy z aventu i bylam zadowolona. a poznije jak mialam zapalenie piersi to musialam jak najwiecej sciagac pokarmu zeby mniej bolalo i za dwa dni juz mnie nie bolalo plus nalozylam kapuste na piersi. szczerze ze mialam 3 razy zapalenie piersi. :/ niestety taka zima byla. trzeba ubrac grubo na piersi :) zeby sie nie przeziebic na zapalenie piersi.

Ja kupiłam ręczny a aventu i muszę poprosić siostrę żeby pokazała mi jak go zlozyć bo nic mi nie pasuje hehe

A łóżeczko dostanę od koleżanki, miało być z dravexu ale waże że za darmo, mogę w to miejsce kupić droższą pościel

Ja również zakupiłam zestaw aventu,właśnie wczoraj przyszedł pocztą....łóżeczko odbieram od znajomych w przyszłym tygodniu a wtedy będziemy dobierać pościel.....
Znacie jakieś sklepy z dobrą pościelą,czy lepiej i najtaniej zamawiać na allegro??

Zależy kto ilu elementowe, musisz poszukać. Ja np. kupuję w naszym sklepie bo wychodzi taniej niż na allegro. Już pisalam musi być w kroliczki :))))

No i ja wolę dotknąć, bo pisza bawełna a przyjdzie mi szajs to się wnerwie.

*ko81ko22 ja kupowałam na allegro od firmy Mil-Pol i jestem zadowolona, gdzieś już o tym pisałam (pewnie w temacie: łóżeczka dla naszych maluchów)
To była 14 elementowa ale ja sobie do tego jeszcze wzięłam: śpiworek, kocyk i podusię taką małą>no ale to akurat było drogie, dałam za wszystko z przesyłką 406zł.
Ale są też mniejsze komplety, ogólnie z jakości produktu jestem zadowolona...i polecam.
Osobiście odradzam pościel firmy Amy (taka z żyrafką) dotykałam jej kilkakrotnie w sklepach, bo w gazetach tak ładnie wygląda ;) i okazała się jakaś taka sztywna, ceratowa > może to tylko moje wrażenie, ale takie właśnie odniosłam... :/ ;-)

*Nooo to teraz ruszam w allegro w poszukiwaniu laktatora he he :-)
Boże tak teraz myślę że przecież ja muszę mieć laktator, urodzę na początku listopada, i gdzieś po około miesiącu będę musiała wrócić do szkoły, to będę musiała odciągać pokarm na te kilka godzin (nie chcę odrazu karmić mlekiem modyfikowanym jak będę miała swoje)
A jak to w ogóle jest, można na kilka godzin tak zostawić to mleko ... w czym !?
Jak kupować laktator to w moim przypadku chyba od razu z takim pojemnikiem na przechowywanie, nie !?
*A bierzecie ręczny tylko dlatego że tańszy czy że jest lepszy !?

(P.S: wyobraźcie sobie że Mi babcia opowiadała że kiedyś to jak było za dużo mleka albo coś to kobieta musiała sobie sama palcami wyciskać po troszku-laktatory im się nawet nie śniły...wow, aj kurcze było tak niby ciężko i nie do końca higieniczne, a jakoś wszyscy żyją i są zdrowi a teraz...)

*ko81ko22 a masz gdzieś zdjęcie tego zestawu z Aventu co kupiłaś, link czy coś !!??

Ostatnia edycja:
Kami -to czy ręczny czy elektryczny to kwestia indywidualna... do mnie jakoś bardziej przemawia ręczny ...
mleko spokojnie kilka godzin może być przechowywane w lodówce, można je też zamrażać. Są specjalne pojemniki do tego.

reklama
(P.S: wyobraźcie sobie że Mi babcia opowiadała że kiedyś to jak było za dużo mleka albo coś to kobieta musiała sobie sama palcami wyciskać po troszku-laktatory im się nawet nie śniły...wow, aj kurcze było tak niby ciężko i nie do końca higieniczne, a jakoś wszyscy żyją i są zdrowi a teraz...)

nie tylko za czasów Twojej babci ale wiele osób nadal to praktykuje uważając że jest to naturalne i całkiem przyjemne, także to nie jest tak że bez laktatora nie da się teraz mleka odciągnąć:)

ja również wolę ręczny, masz chyba wtedy większą kontrolę:P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry