• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Amerie święta prawda!!!!Ja to wiecie czego się naj bardziej boje.....tej pępowiny :baffled:dla mnie to straszne ja mam lęki przed tym malutkim pępuszkiem ,że zrobie krzywde lub coś nie tak:eek:to takie dziwne wiem ,ale też można źle o nią dbać i zrobić krzywde maluszkowi!!

reklama
Mozna poprosic anbar o zlozenie nowego tematu, pielegnacja maluszka i tam pisac to wszytsko bo tutaj to nie jest temat na to.

Ja moge napisac pare postow bo mam bardzo duzo akich informacji. Teraz pod reka mam nawet gazetke jak pielegnowac pepuszek :)

do kąpieli oilatum może byc emulsja,albo oilatum soft,i nic więcej bo wtedy oilatum traci własciwosci.do poważniejszych problemów skórnych chyba jest ten roztwór.
potem np.linomag do pupy.a na odparzenia sudocrem.
i tyle.
a jeśli nie oilatum tylko np.bubchen płyn do kąpieli to potem oliwka wszędzie i nawet na ryjek ,np.tej samej serii i tez linomag do pupy.
ja tak z córa robiłam.
a z pępkiem nie ma co panikowac bo szybko odlatuje,po prostu wysycha i odpada. po kąpieli patyczkiem ze spirytusem ciap,ciap i już:)kiedys sie smarowało fioletem a teraz chyba 70% spirytusem.

Ja tez mam slaby dostep do gazetek ale jedna przywiozlam z Polski to sie denerwowalam, bo na jednej stronie pisza cos.. a na drugiej cos calkiem przeciwnego i sama nie wiem co pozniej jest lepsze :/

Z tymi kosmetykami to trzeba na zasadzie prób i błędów.To co dla jednego dziecka idealne,inne może uczulać.Napewno warto kierować się zasadą im mniej tym lepiej.Ja dla córy na dzień dobry miałam kosmetyki Nivea ale Ona na szczęście z tych co nic Ją nie uczulało.Na początku stosowaliśmy po przewijaniu krem na odparzenia zapobiegawczo cieniusieńką warstwę,albo oliwke.Ale szybko od tego odeszliśmy

He He czyli już wiem że do kąpieli Oilatum.
Po każdej zmianie pieluszki np. Linomag.
A na odparzenia Sudocrem.
No i jakiś krem na pogodę, wezmę chyba Nivea na każdą pogodę-ale dalej nie wiem czy ten zielonym czy ten z różowym :/ !?

A gdzie kupić spirytus 70% !!??
Sądziłam że w aptece, tak Mi koleżanka powiedziała, zaszłąm do apteki u nas, pytam o spirytus a aptekarka (stare babsko:/) się na mnie jak na pijaczkę spojrzała i mówi że nie ma i że w spożywczym trzeba szukać :/ :-) !!??

Ostatnia edycja:
Yyyy ja nie kupuję laktatora ... to źle :/ !?
Powinno się mieć, każda mama !!??
:zawstydzona/y:
Czy lepiej z tym poczekać i ewentualnie jakby były później jakieś problemy to kupić w aptece !!??
Z drugiej strony może lepiej mieć przygotowany taki wybrany przez siebie ... ej skołowałam się teraz :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry