• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

oo kami to właśnie ta woda co ja piłam!!
Elzu tą wode mi położna poleciła mi bardzo smakuje a jeszcze zimna to jest the best!!
Nikusia wciągnij teściową do tej piaskownicy za ubrania i ma się bawić skoro adoptowała małą to musi ją nauczyć bawić się z rówieśnikami.Wogóle powinna więcej uwagi na nią zwracać bo dziecko teraz może nie mówić,ale później jako nastolatka może powiedzieć ,że było jej nie dobrze w rodzinie zastępczej bo zlewke mieli na nią znam taki przypadek teraz się rodzinka po sądach ciaga przez 15latke!!Więc wybór należy do niej ale dzieci z taką słabą psychiką bo w życiu dużo przeszły przechodzą bardzo bunt młodzieńczy i niech się lpiej za nią weźmie teraz bo później to ona jeszcze jej krzywde zrobi!!:tak:

reklama
Nio pycha jest :-)
Nagdy nie zauważyłam wcześniej takiej różnicy między wodami jak piłam inne, kiedyś piłam cały czas żywca, a teraz jak się napije żywca i tej to naprawdę jest różnica smaku...niby zwykła woda a taka różnica.
Ale u nas nigdzie jej nie ma :-(
Czasem w Netto jest, a tak to muszę do Kauflanda po nią jeździć :/ ;-) Tam jest zawsze :rofl2:

A właśnie, mam problem.
Poszłam wczoraj do sklepu popatrzeć na pierwsze kosmetyki dla maluszka, myślałam że będę brała cały zestaw (Nivea) a tu czytam z tyłu na opakowaniu np na 'Delikatnym żelu do mycia ciała i włosków' napisane: 'Powyżej pierwszego miesiąca' i tak prawie na wszystkim (z innych firm też) :/
To znaczy że od urodzenia czy po ukończeniu 1 m-ca!?
Raczej chyba że po ukończeniu 1-go m-ca nie !?
W takim razie w czym kąpać maluszka !? Jest tak napisane dla bezpieczeństwa tylko czy co !!??

Ostatnia edycja:
Nio pycha jest :-)

A właśnie, mam problem.
Poszłam wczoraj do sklepu popatrzeć na pierwsze kosmetyki dla maluszka, myślałam że będę brała cały zestaw (Nivea) a tu czytam z tyłu na opakowaniu np na 'Delikatnym żelu do mycia ciała i włosków' napisane: 'Powyżej pierwszego miesiąca' i tak prawie na wszystkim (z innych firm też) :/
To znaczy że od urodzenia czy po ukończeniu 1 m-ca!?
Raczej chyba że po ukończeniu 1-go m-ca nie !?
W takim razie w czym kąpać maluszka !? Jest tak napisane dla bezpieczeństwa tylko czy co !!??

pewnie na wszelki wypadek chociaz moje dziecko na kosmetyki nivea dostało masakrycznego uczulenia przy pierwszej próbie..dlatego bede stosowac oilatum,na zmiane z szarym mydełkiem,albo bubchen- to taka niemieckia seria dla niemowlat bardzo delikatna.

ja tez stawiam tylko i wyłącznie na Oilatum, do pupci alantan albo sudocrem i ewentualnie coś na przymrozki np. nivea na kazda pogode i wsio
im mniej tym lepiej ;)

Meryan a sudocrem używasz cały czas czy tylko jak coś się dzieje? A nivea na każdą pogodę można używać od pierwszego spaceru?
Ja jestem kompletnie zielona z pielęgnacji maleństwa więc przepraszam jeżeli komuś moje pytania wydadzą się głupie

Meryan a sudocrem używasz cały czas czy tylko jak coś się dzieje? A nivea na każdą pogodę można używać od pierwszego spaceru?
Ja jestem kompletnie zielona z pielęgnacji maleństwa więc przepraszam jeżeli komuś moje pytania wydadzą się głupie

Za co Ty przepraszasz Tofiś, przecież chyba po to jest forum żeby sobie pomagać i doradzać :-)
Ja jestem tak samo zielona>mamy do tego prawo bo to nasze pierwsze maleństwa he he ;-)

A tak przy okazji to dołączam się do pytania ;)
W ogóle to pupę smarować trzeba czymś na odparzenia po każdej zmianie pieluszki czy co którąś zmianę czy nie !?
Ja kupiłam tylko na razie z Nivei na odparzenia.

Jeszcze chciałam was zapytać jaka jest różnica między tymi kremami !? :
Niby piszę to samo i w ogóle ... ale jednak inne he he
images.jpgnivea_baby_krem_na_kazda_pogode.jpg ????

Ostatnia edycja:
A co z pudrami? Bedziecie z nich korzystac?

Mam prosbe zeby mamy doswiadczone napisaly nam taka sciagawke pielegnacyjna (wg siebie), ze np po zmianie pieluchy to posmarowac tym.. czy posypac tamtym, a do kapieli to i to.. a po kapieli tamto.. bo ja tez jestem zielona i sama nie wiem co kupic :( (i jeszcze jak i kiedy czysci sie oczka i uszka i pepuszek).

reklama
Ja na temat pudru to wiem już że nie będę raczej stosować dla mojej dziewczynki bo czytałam że u dziewczynek się nie powinno bo można zaczopować wejście do pochwy.

Do kąpieli Oilatum to już wiem, ale który !? Ten co w linku
OILATUM EMULSJA DO KĄPIELI*
czy
OILATUM Plus ROZTWÓR DO KĄPIELI*
!!??

Nie wiedziałam że będzie z tym tyle problemu, ratunku ... ! ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry