• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama

Załączniki

• cd6bbbf1b8.jpeg
    cd6bbbf1b8.jpeg
    33,4 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Ja dawalam butelke malej poczatek 150ml z aventu i plus mialam komplet laktaktor, mi sie przydal, i dlugo karmilam piersia arie. poznije jak miala pol roczek to kupilam butelke 300ml (picia) bo w lecie strasznie duzo pila :) i to wlasciwie dobrze pila duzo wiekszosci dawalam wody z zywieca smakowy. do tej pory pije wody truskawkowy i jablkowy, ona nie przepada gazowanych i dobrze, bo takie rzeczy nie powinno dawac bo nie ktore moich znajomych dawali coli w wieku 1,5 roczku szok. ja ani jednego nie dalam gazowanych cokowlwiek ona pyta czy to gazowanych czy nie i wtedy odpowiem jej. A co to smoczka nigdy nie dawalam smoka od urodzenia bo na to nie pozwolilam i super bez smoczka miala, jesli chodzilo placz to tylko chwile przytulilam to ja uspokoilo albo byla glodna albo miala mokre po kazdym sprawdzalam. nie mialam z nia problemu z placzem bo wiem ze dziecko potrzebowalo matki no rzeczywiscie nie bujaniem tylko trzymac na raczki chwile i pogadac z nia, wtedy ona sie ucieszy albo smiech.
Radzilam moich znajomych i nawet przyjaciolke i bardzo z tego sie cieszyla ze nie dala synka smoczka bo jej tlumaczylam bo sie martwila jak bedzie plakalo i jej tlumaczylam.
Moja tesciowa jest rodzina zastepcza ale pokrewione maloletniej jest prawnuczka Julka. szczerze to mi nie podoba w 8 sierpnia konczy 4 latka i nosi nadal smoczka i w nocy naklada pampersa, mieszkam z nimi, jak julka miala 1,5 roczek to jej radzilam zeby oduczyla smoczka i ciezko odstawi, tak pozwalali nawet jak zgubila smoka albo zniknelo to tesciowa juz pedzila do sklepu po smoczka to dla mnie chore ja jej powiedzialam zeby odstawila chociaz 2 dni pomeczy i niech poplacze ale i tak zapomnij o tym smoka, nie ja widze ze ona chce miec spokoju. A zakladaniepampersa tez radzilam zeby kupila specjalny podklad jest happy nie cale 2 zl kosztuje szkoda wydac pampersa a ona dalej nie kupila i zaklada pampersa bo jej sie nie chce a fakt ona rano specjalnie sika bo jej sie nie chce isc do lazienki, Jula strasznie bardzo wrazliwa, placze i sie drze bez powodu i bije babci, a raz wyklocilam z tesciowa zeby tlumaczyla jule zeby nie bila i nikogo szarpac, bo jula strasznie bije i szarpala arie, moja corka ani razu nie bije ani szarpaniem bo wie co robi ona jest po prostu kochana i wszystko slucha mamusi , a jak raz sie histerysowala to ja olalam ale za 5 minut ja uspokoila i podhcodzial do mine z przeprosiny. tak ma byc. i sie wkurzylam tesciowe ze jak bila arie to wzielam jej wszystkie smoka i powiedzialam jej zeby siedziala na kacie i miala kare mi to jej nie obchodzilo zeby wiecej nie bila a mnie wkurzylo ze tesciowa nie tlumaczy jule ze nie wolno bic a ona ma to w d....e. wiec ja teraz juz jej nie pomagam i nie odzywam. tyle radzilam a ona nic. teraz widze juz jakiejs 2 miesiecy ze jula dalje bardziej nie dobra i widze powoli ze ona ma dosyc i szczerze ona tez nie powinna bic lanie w pupe bo nic to nie da ani ie pomoze. nigdy bym nie dala mojje corke. Wiekszosci tlumacze corke czego nie wolno a co wolno tak ogladalam supernianie i faktycznie pomoglo. Aha jeszcze jedno ja sie nie dziwie bo Ari idzie do przedszkola a mimo bedzie miala 3 latka w padzierniku a jula nie idzie bo w zeszlym roku byla w przedszkolu tylko dwa dni bo plakala i zabrala rzeczy, zrezygnowala z przedszkoli, dla mnie chore. Ari bardzo sie cieszy bo byla w przedszkoli odiwedziny i pedzila do pani opiekunki i bawila z dzieciakami i trzeba tlumaczyc dziecku ze bedziesz sie uczyla, bawiali i duzo dzieci itd, a tesciowa nie mowi. ostatnio pytalam ze dlaczego placzesz a ona odpowiedziala ze bo za duzo jest dzieci a ja powiedzialam ze tak jest w przedszkolu i w szkole a co myslalas ze tylko 3 dzieci.i nic nie odpowiadala.

eh ale sie rozpisywalam, sorka tak dlugie. moze dla was przyda :) jak cos to wypytajcie i wtedy odpowiem.

Ps. sory ze tak pisze z blednymi zdaniami, ale szczerze ze jestem osoba slaboslyszaca. wiec ja nie unikam i z tego nie wstydze. :)

dokładnie to samo miałam napisać :) jest w nich cukier i chyba nie ma składników mineralnych, oczywiście nie porównuję z colą, ale jednak...
a żywiec nawet nie smakowy jest bardzo średnią wodą, ale reklama robi swoje :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry