• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
a ja kupiłam dla maluszka troszke nowych ubranek i kombinezon boski pozniej wam foto wrzuce za kombinezon dalam 16f a za pajace 2szt 5f w sumie trafilam idealnie a w kombinezonie sie zakochalam jest piekniutki bialy i z nadruczkiem taki misiowaty

Ja kupiłam sobie wczoraj już dwie piżamy do szpitala jedna koszulę a drugą piżamę dwu częściową. Dziś szlafrok sobie już piorę bo już powoli trzeba będzie sobie pakować torbę.

Efinka ale super zakupy zrobiłaś :) wszystko śliczne :)

A co do zestawu startowego to ja kupiłam z Aventu i udało mi się znaleźć za 69,99 na allegro. Wczoraj byłam u nas w sklepie i taki sam zestaw był za 165 zł <szok>

Musze też wybrac sobie jakąś piżamę i koszulę ciążowe bo w te moje się już nie mieszcze. No i do szpitala też będzie trzeba coś mieć. Choc ten szpital wydaje mi się jeszcze taki odległy i wolę nie mysleć że miałabym tam wczesniej trafić.

Trusia śliczne ubranka. Córeczka będzie się w nich cudnie prezentować :)

3 bodziaki bez obrazkow na 56cm, jedno z napisem na 62 :)

dwie pary pajacykow i skarpeteczki

spodenki :)

jeszcze kupilam kilka pieluszek tetrowych.. przestaja mi sie te rzeczy miescic w szufladach .. oops :)

Załączniki

• P8220022.jpg
    P8220022.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 81
  • P8220023.jpg
    P8220023.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 83
jutro może się płeć potwierdzi na usg, to będę mogła zacząć zakupy :-)

tak się zastanawiam, co w sumie trzeba kupić z ciuszków - jest cała masa wszelakich bodziaków z rękawkami/nogawkami itd, mini-spodenki, mini sweterki, w zasadzie wszystko.. co tak naprawdę jest praktyczne i wygodne? Kupować takie z rękawkami na dolne odnóża? Na górne? Na górne i dolne naraz? I ile czego, na jaki rozmiar? Słyszałam ze 62 na początek, czy 62 może być za małe? Jedyne rady jakie dostałam na razie w sprawie ubraniowej to "nie kupuj, za wcześnie"..:baffled:

Ja czekam aż moja mama przywiezie wszystko co mi zakupiła, żeby się rozeznać czego mi jeszcze brakuje, bo z tego co wiem to robi potajemnie jakieś zakupki ciuszkowe :)

Elzu fajowe zakupy, te spodenki są extra :) Ja tez mam parę takich "szturmówek" i takich spodenek dresowych z kieszonkami.

Moja szwagierka która niedawno urodziła mi mówiła że nakupiła różnych ciuszków a potem sie okazało że wiele jest niefunkcjonalnych przy małym dziecku bo ważne żeby były zapinane od dołu do góry, jak body to albo szerokie u góry albo żeby zapięcie tam miało żeby nie wciskac dzidziusiowi na siłe przez główke, żeby zapinane z przodu a nie z tyłu itp.
Z rozmiarami to sama nie wiem, bo u mnie przy bliźniakach to mogą byc malutkie po urodzeniu ale najmniejszy rozmiar to mam na 56 i w górę, najwyżej będę podwijac rękawki mając nadzieję że szybko ładnie będą rosły :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry